Ποιος είναι ο πιθανότερος τραυματισμός στο σεξ για μια γυναίκα;

Ένας από τους πιο πιθανούς… τραυματισμούς που μπορεί να πάθει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια του σεξ είναι το να πληγώσει τον τράχηλο της μήτρας της. Μπορεί να σου φαίνεται αρχικά περίεργο ή και απίθανο, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς περίπου μία στις δύο γυναίκες βιώνει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής της ζωής τουλάχιστον μια φορά τραυματισμό στον τράχηλο.

Τι είναι ο τραυματισμένος τράχηλος;

Πρόκειται βασικά για τον τράχηλο που έχει γίνει ιδιαίτερα ευαίσθητος, λόγω του έντονου σεξ. Μια γυναίκα βιώνει την κατάσταση αυτή, βιώνοντας πόνο και δυσφορία κατά τη διάρκεια νέας ερωτικής επαφής, ενώ υπάρχει πόνος και χωρίς απαραίτητα να υπάρχει διείσδυση.

Ποια είναι η αιτία;

Το ερώτημα που προκύπτει εντελώς φυσικά είναι πώς προκαλείται ένας τραυματισμός στον τράχηλο της μήτρας. Η απάντηση είναι απλή και επικεντρώνεται τόσο στην ερωτική πράξη, όσο και στην διείσδυση ξένων αντικειμένων στον κόλπο.

Τι σημαίνει αυτό; Πρώτον, ότι είναι πολύ πιθανό λόγω της μεγάλης έντασης κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, το πέος του καλού σου να πληγώσει τον τράχηλό σου. Δεύτερον, ότι εάν χρησιμοποιείς sex toys, όπως δονητές ή αποφάσισες να δοκιμάσεις άλλα υποκατάστατά του, όπως μπανάνες, αγγούρια ή κολπικές μπίλιες είναι πιθανό με κάποια απότομη κίνηση να τραυμάτισες τον τράχηλό σου.

Ειδικά, όταν η κίνηση της διείσδυσης γίνεται επανειλημμένα και με ένταση, τότε ο τραυματισμένος τράχηλος είναι φυσική συνέπεια της έντασης που εφαρμόζεις.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι συχνά ο πόνος που μπορεί να αισθάνεται μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της ερωτικής της επαφής δεν είναι απαραίτητο να οφείλεται σε τραυματισμό του τραχήλου της μήτρας, αλλά να έχει προκληθεί από άλλο πρόβλημα στο πυελικό έδαφός της, όπου υπάρχουν πολύ περισσότεροι μύες από όσους νομίζεις.

Πώς θα τον αντιμετωπίσεις;

Ο τραυματισμένος τράχηλος, σύμφωνα με τους ειδικούς, απαιτεί κάποιο αναλγητικό και αρκετή υπομονή! Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει κάποια άμεση θεραπεία για να αντιμετωπίσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς όπως κάθε άλλη φλεγμονή στον οργανισμό σου, έτσι και αυτό θα υποχωρήσει με το πέρασμα των ημερών. Φυσικά και χρειάζεται αποχή από το σεξ για μερικές ημέρες.

Πώς θα τον προλάβεις;

Υπάρχουν κάποιες στάσεις που λόγω της έντασης, αλλά και του βάθους της διείσδυσης που επιτυγχάνεται είναι πιθανό να προκαλέσουν τραυματισμό στον τράχηλό σου.

Για παράδειγμα, η στάση «στα τέσσερα» (doggy style) είναι ιδιαίτερα… επίφοβη συγκεντρώνοντας αρκετές πιθανότητες εμφάνισης τέτοιου είδους τραυματισμού.

Μια καλή λύση είναι να επιλέξεις στάσεις, κατά τις οποίες είσαι εσύ από πάνω, καθώς με τον τρόπο αυτό ελέγχεις τόσο την ένταση όσο και το βάθος της διείσδυσης.

Καλή διασκέδαση!

Με πληροφορίες από womenshealthmag. com

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Κάταγμα πέους: Ποια στάση μπορεί να το προκαλέσει;

Ατυχήματα στο σεξ: Τι μπορεί να σου πάει στραβά; (ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ)

Sex toys: Πόσο κινδυνεύεις από τον… δονητή σου;

 

 

Σχετικά άρθρα