Πού μπορώ να βρω δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη;

Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση που χτύπησε, από το 2009 και μετά, τη χώρα μας έχει επηρεάσει σημαντικά την ψυχική μας υγεία. Ταυτόχρονα, πολλοί άνθρωποι που χρειάζονται πραγματικά βοήθεια και στήριξη δεν μπορούν να τη λάβουν, και λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει περιορίσει το εισόδημά τους ή ακόμα χειρότερα τους έχει ρίξει στην μακροχρόνια ανεργία. Δεδομένων αυτών των συνθηκών λαμβάνουμε συνεχώς μηνύματα των αναγνωστών μας που μας ζητούν πληροφορίες για τις  δομές που προσφέρουν δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη.

Το boro.gr δημιούργησε μία λίστα με τις δημόσιες δομές που μπορείτε να απευθυνθείτε:

Κέντρα Ψυχικής Υγείας και Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής

Χωρίζονται κατά τομείς, επομένως θα πρέπει να δείτε σε ποιον τομέα υπάγεστε ανάλογα τον τόπο κατοικίας σας με βάση τον χάρτη που θα βρείτε πατώντας εδώ.

Τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας εστιάζουν περισσότερο στην αντιμετώπιση του προβλήματος ψυχικής υγείας, ενώ τα Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής στην πρόληψη.

Για να έρθετε σε επαφή με τους ειδικούς των κέντρων κλείνετε τηλεφωνικά το πρώτο ραντεβού, και από εκεί και πέρα ο ειδικός ιατρός (ψυχίατρος/ψυχολόγος) του κέντρου σας κατευθύνει ανάλογα τη σοβαρότητα της κατάστασης.

 

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Χαλανδρίου

Διαθέτει ψυχιάτρους, παιδοψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.α. και λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

Στοιχεία Επικοινωνίας 

Διεύθυνση: Σουλίου 62, Αγία Παρασκευή

Τηλέφωνο για ραντεβού: 213 203 7600.

 

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου

Λειτουργεί Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 8.30 μέχρι τις 14.00 και προσφέρει υπηρεσίες ψυχιάτρου και ψυχολόγου για ενήλικες.

Στοιχεία Επικοινωνίας 

Διεύθυνση: Πλούτωνος 19 & Ηφαίστου, Περιστέρι

Τηλέφωνο: 213 202 7800

 

Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Αιγάλεω

Λειτουργεί πρωινές ώρες με τηλεφωνικό ραντεβού και διαθέτει ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικό λειτουργό και εμψυχώτρια.

Στοιχεία Επικοινωνίας 

Διεύθυνση: Σούτσου 4 – Πλατεία Δαβάκη, Αιγάλεω

Τηλέφωνο: 210 591 0066

 

Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής

Ιδρύθηκε το 1979 από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και αποτελεί τμήμα του Αιγινήτειου Νοσοκομείου. Προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη/ψυχοθεραπεία και ψυχιατρική παρακολούθηση, ενώ για επείγοντα περιστατικά παραπέμπει στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Λειτουργεί πρωινές ώρες με τηλεφωνικό ραντεβού.

Στοιχεία Επικοινωνίας 

Διεύθυνση: Δήλου 14, Καισαριανή

Τηλέφωνο: 210 764 0111 και 210 764 4705

 

Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής

Διαθέτει ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, και λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) από τις 9.00 έως τις 15.30. Προσφέρει μεταξύ άλλων συμβουλευτική σε άτομα με προσωπικά προβλήματα, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχατρική διάγνωση, παρακολούθηση και θεραπευτική αντιμετώπιση και ψυχοκοινωνική στήριξη.

Στοιχεία Επικοινωνίας 

Διεύθυνση: Σωρανού του Εφεσίου 2, Παπάγου

Τηλέφωνο: 210 617 0071  και  210 617 0072

 

Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου

Αποτελεί εξωνοσοκομειακή Μονάδα του Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμού και προσφέρει μεταξύ άλλων θεραπευτικές παρεμβάσεις σε ενήλικες, κλινική παρακολούθηση και ψυχοθεραπεία.

Στοιχεία Επικοινωνίας 

Διεύθυνση: Υμηττού 221 και Φερεκύδου 1

Τηλέφωνο: 210 751 9550

 

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κορυδαλλού

Στοιχεία Επικοινωνίας 

Διεύθυνση: Παλαιολόγου 38, Κορυδαλλός

Τηλέφωνο: 210 494 4937

 

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αθήνας

Στοιχεία Επικοινωνίας 

Διεύθυνση: Νοταρά 58

Τηλέφωνο: 210 882 0550

 

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παλαιού Φαλήρου

Στοιχεία Επικοινωνίας 

Διεύθυνση: Ναιάδων 117Α

Τηλέφωνο: 210 985 3761

 

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Πειραιά

Στοιχεία Επικοινωνίας 

Διεύθυνση: Νοταρά 77

Τηλέφωνο: 210 417 0546

 

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγ. Αναργύρων

Στοιχεία Επικοινωνίας 

Διεύθυνση: Στρατηγού Πλαστήρα Νικόλαου 123 & Δράμας

Τηλέφωνο: 210 262 1260

 

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ζωγράφου

Στοιχεία Επικοινωνίας 

Διεύθυνση: Δαβάκη Πίνδου 42

Τηλέφωνο: 210 748 1174

 

Στα κέντρα ημέρας της Ε. Π. Α. Ψ. Υ

Η Ε.Π.Α.Ψ.Υ.  ιδρύθηκε το 1988 και έκτοτε δραστηριοποιείται με σκοπό την προσφορά ενός εναλλακτικού μοντέλου παροχής ψυχιατρικής φροντίδας στην Κοινότητα με βάση τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης. Διαθέτει δύο κέντρα στην Αθήνα, τα οποία υπηρετούν αυτούς τους σκοπούς.

Το Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου – Franco Basaglia είναι μια ανοιχτή κοινοτική μονάδα ψυχικής υγείας που απευθύνεται σε ενήλικους κατοίκους του 5ου Τομέα Ψυχικής Υγείας και στις οικογένειες τους. Διαθέτει ομάδα από έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπεύτρια και νοσηλεύτρια. Προσφέρουν μεταξύ άλλων ψυχιατρική διάγνωση, αξιολόγηση και παρακολούθηση, συμβουλευτική, βραχεία ψυχοθεραπεία σε άτομα και ομάδες, οικογενειακή θεραπεία/θεραπεία ζεύγους, πολυοικογενειακή θεραπεία, εικαστική θεραπεία – Art Therapy και Μουσικοθεραπεία και ημερήσιο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης για ενήλικες που έχουν διαγνωστεί με σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές.

Λειτουργεί τις καθημερινές από τις 09.00 μέχρι τις 14.00.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ: 210 80 56 920.

Σημειώστε ότι το Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου δεν μπορούν να υποστηρίξουν άτομα με εξάρτηση από ουσίες ή/και αλκοόλ και με νοητική υστέρηση ή/και βαρύ αυτισμό. Μπορούν όμως, να παραπέμψουν στην κατάλληλη υπηρεσία.

Το Κέντρο Ημέρας Αγ. Παρασκευής προσφέρει υπηρεσίες σε ενήλικα άτομα με ψυχικές διαταραχές καθώς και στις οικογένειές τους και λειτουργεί στο πλαίσιο του 6ου Τομέα Ψυχικής Υγείας. Παρέχει υπηρεσίες όπως ψυχολογική εκτίμηση και παρακολούθηση, συμβουλευτική/καθοδήγηση για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των μελών του, ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, εργοθεραπεία, ήπια άθληση, εικαστικές ασχολίες, συμμετοχή σε πολυτιστικά, αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα και υποστήριξη και συμβουλευτική γονέων και οικογενειών.

Λειτουργεί από τις 08.00 μέχρι τις 16.00 καθημερινά.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ: 210 6085641.

 

Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη στους δήμους

Δήμος Αθηναίων

Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας & Υποστήριξης

Τμηματάρχης: Πατέλκου Αντωνία

Τηλέφωνο: 210 521 0637

E-mail: [email protected]

Web: Cityofathens.gr

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας & Υποστήριξης ασκεί κοινωνική εργασία με άτομα, οικογένειες και κοινωνικές ομάδες στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αθηναίων κατόπιν αιτήματός τους. Λειτουργεί μονάδες συμβουλευτικής, ψυχολογικής, κοινωνικής υποστήριξης στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αθηναίων και συνεργάζεται με τα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής σε θέματα που αφορούν την Τρίτη Ηλικία, τα άτομα με αναπηρίες, τις πολιτικές ισότητας των φύλων, τους αλλοδαπούς, των πρόσφυγες, τους Ρομά.

 

Δήμος Ελληνικού Αττικής

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 996 1973

Web: elliniko-argyroupoli.gr

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης αποτελεί μία τοπική δομή υποδοχής των κατοίκων της πόλης μας που αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες με σκοπό την στήριξη, την παροχή βοήθειας και την ενδυνάμωσή τους μέσα από υπηρεσίες και προγράμματα συμβουλευτικής και πρόληψης.

Λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 8.30 π.μ. έως 14.30 μ.μ. σε νέο χώρο επί της οδού Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη στον Α΄ όροφο.

 

Δήμος Ιλίου Αττικής

Διεύθυνση: Νέστορος 101, Ίλιον (2ος όροφος)

Τηλέφωνα: 213 203 0015-0019

E-mail: [email protected]

Web: ilion.gr

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου απευθύνεται σε όλους τους δημότες που αισθάνονται την ανάγκη να αναζητήσουν στήριξη, για την αντιμετώπιση μικρών ή μεγάλων προβλημάτων, και σε ομάδες δημοτών που θέλουν μια άλλη μορφή ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Η Κοινωνική Υπηρεσία στελεχώνεται από ειδικούς επιστήμονες, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, ενώ συνεργάζεται και με άλλους επιστημονικούς φορείς για την πληρέστερη κάλυψη αναγκών που παρουσιάζονται.

 

Δήμος Αγίων Αναργύρων Αττικής

Διεύθυνση: Χίου & Καλύμνου

Τηλέφωνο: 210 269 0852

Web: agan.gov.gr

Οι ψυχολόγοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων, παρέχουν συστηματική ψυχολογική υποστήριξη σε συμπολίτες μας, με ανάγκες όπως:

  • Δυσκολίες στις σχέσεις γονέων – παιδιών
  • Συναισθηματικές δυσκολίες
  • Προβλήματα επικοινωνίας και συμπεριφοράς
  • Δυσκολίες στις σχέσεις των δύο φύλων
  • Προβλήματα τρίτης ηλικίας
  • Δυσλειτουργία οικογένειας
  • Τραυματικά συμβάντα ζωής

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της υπηρεσίας ασχολούνται με θέματα όπως:

  • Κοινωνική έρευνα
  • Συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη
  • Εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας και ευαισθητοποίησης της κοινότητας
  • Προγράμματα για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (μετανάστες, τσιγγάνοι, άποροι κ.α)
  • Συμβουλευτική και παραπομπή σε συνεργαζόμενους φορείς για την αντιμετώπιση θεμάτων όπως η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, η κακοποίηση παιδιών και γυναικών κ.α.

Το γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας λειτουργεί καθημερινά και παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν σε δημότες και κατοίκους του Δήµου Αγίων Αναργύρων.

 

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Διεύθυνση: Ξενοφώντος 10

Τηλέφωνο:210 975 4035 και 210 976 8565

E-mail: [email protected]

Web: dad.gr

Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου, λειτουργεί από το 1996 και εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων με σκοπό τη προαγωγή της ψυχικής υγείας των κατοίκων του Δήμου.

Το πρόγραμμα παρέχει ψυχολογική Υποστήριξη σε άτομα που αντιμετωπίζουν:

  • Σαισθηματικές δυσκολίες
  • Προβλήματα συυνμπεριφοράς
  • Προβλήματα επικοινωνίας
  • Τραυματικά γεγονότα ζωής

Επίσης, παρέχεται παιδοψυχιατρική υποστήριξη και ψυχιατρική εκτίμηση-διάγνωση, υποστήριξη στην οικογένεια με συμβουλευτική παιδιού, εφήβου, ζευγαριού και οικογένειας ενώ λειτουργούν ομάδες και διεξάγονται βιωματικά σεμινάρια.

Με την υπηρεσία μπορούν να επικοινωνήσουν οι κάτοικοι και δημότες κάτω των 60 ετών για ραντεβού με την υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό. Οι ανωτέρω υπηρεσίες παρέχονται από διεπιστημονική ομάδα.

 

Δήμος Αλίμου Αττικής

Διεύθυνση: Τσουκανέλη 7

Τηλ.: 210 988 3140 και 210 985 3580

Web: alimos.gov.gr

Η Κοινωνική Υπηρεσία απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Ανάλογα με τα αιτήματα των κατοίκων παρέχει, ενημέρωση-πληροφόρηση για φορείς και υπηρεσίες που λειτουργούν εντός και εκτός του Δήμου Αλίμου, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη, οικονομικοκοινωνική υποστήριξη σε άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, παραπομπή σε άλλες υπηρεσίες ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων.

Οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού είναι από τις 9:00 έως τις 14:00μ.μ.

 

Δήμος Θέρμης Θεσσαλονίκη

Γραφείο Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών

Διεύθυνση: Ταβάκη 28, 1ος όροφος

Τηλέφωνο: 231 046 6691

E-mail: [email protected]

Web: thermi.gov.gr

Στόχοι του Γραφείου Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών είναι:

  • η παροχή πρωτοβάθμιων κοινωνικών υπηρεσιών
  • η συμβουλευτική υποστήριξη του ατόμου στην αντιμετώπιση προσωπικών, οικογενειακών και κοινωνικών δυσκολιών
  • η στήριξη και η κοινωνική φροντίδα ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Επιπρόσθετα, εξειδικευμένο στόχο αποτελεί η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Άξονας όλων των ενεργειών είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων.

Η ημέρες λειτουργίας είνα καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) από τις 08:00 έως τις 16:00.

 

Δήμος Παύλου Μελά-Θεσσαλονίκη

Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά

Λήμνου 2 και Στ. Καζαντζίδη

Τ.Κ.56430, Σταυρούπολη

Τηλ: 2310 020 179 και 2310 020 193

Απευθύνεται σε κάθε δημότη / κάτοικο, ανεξαρτήτως εθνικής, κοινωνικο-οικονομικής, θρησκευτικής ή άλλης διάκρισης που αντιμετωπίζει προσωπικές ή οικογενειακές δυσκολίες, οι οποίες του προκαλούν ψυχολογική δυσφορία που μπορεί να εκφράζεται με: ένταση, άγχος, μελαγχολία, αϋπνία, συχνές εκρήξεις θυμού, ανορεξία, υπερφαγία, χρήση αλκοόλ κ.α.

Στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικού και υποστηρικτικού χαρακτήρα, για την προαγωγή της ψυχικής υγείας του ατόμου καθώς και για την πρόληψη ή την επίλυση ατομικών και κοινωνικών δυσκολιών. Δρα υποστηρικτικά στη διαχείριση κρίσεων μέσα στην οικογένεια, όπως προβλήματα στην επικοινωνία, δυσκολίες στη λήψη αποφάσεων, επίλυση συγκρούσεων, πένθος, διαζύγιο, βία, προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, εξαρτήσεις,  απώλεια εργασίας κ.α. Περιλαμβάνει ψυχολογική εκτίμηση – αξιολόγηση, συμβουλευτική υποστήριξη  και παραπομπή σε αρμόδια ψυχιατρική δομή όπου απαιτείται. Οι συνεδρίες με τους εξυπηρετούμενους διαρκούν 50-60 λεπτά και η συχνότητα τους κατά μέσο όρο ανέρχεται στις 6-8 συνεδρίες ανά άτομο. Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής

Διεύθυνση: Βοσπόρου 121, Καλογρέζα

Τηλέφωνο:  210 279 3916, 210 277 7198 και  210 272 3675

Web: psychologosdni.blogspot.gr

Το Γραφείο Ψυχολόγου του Δήμου Νέας Ιωνίας, λειτουργεί στο Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής από το Μάρτιο 2010 με στόχο την παροχή δωρεάν ψυχολογικής βοήθειας και συμβουλευτικής στήριξης αποκλειστικά στους κατοίκους της Ν. Ιωνίας.  Το Γραφείο λειτουργεί με υπεύθυνη την ψυχολόγο κα Κυριακή Σωτηροπούλου, Διδάκτορα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Ατομική ψυχολογική υποστήριξη σε ενήλικες
  • Οικογενειακή συμβουλευτική (θέματα σχέσεων, θέματα γονέων-παιδιών)

Η συνάντηση με την ψυχολόγο πραγματοποιείται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού αιτήματος ραντεβού από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, κατά το ωράριο 09.00-15.00.

 

Δήμος Κορυδαλλού Αττικής

Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης

Διεύθυνση: Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα, 18120 Κορυδαλλός

Τηλέφωνο: 210 496 3917

Web: korydallos.gr

Στόχος της υπηρεσίας είναι η πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των δυσκολιών παιδιών και ενηλίκων. Μέσα από εξειδικευμένες εφαρμογές και μεθόδους αντιμετωπίζονται ποικίλες ψυχικές και συναισθηματικές διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες και κάθε είδους προβλήματα συμπεριφοράς και επικοινωνίας, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια και συμπαράσταση σε δεκάδες άτομα και οικογένειες που χρειάζονται την υποστήριξη του. Η στρατηγική του Κέντρου στηρίζεται στην πρόληψη μέσω της ενημέρωσης, στην επιστημονική διάγνωση και στην θεραπευτική αντιμετώπιση των προβλημάτων της ψυχικής υγείας.

Λειτουργεί καθημερινά, πρωινές και απογευματινές ώρες, κατόπιν ραντεβού και οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, σε δημότες και κατοίκους του Δήμου Κορυδαλλού.

 

Δήμος Πάτρας

Συμβουλευτικό κέντρο ατόμου και οικογένειας του κοινωνικού οργανισμού του δήμου Πατρέων

Διεύθυνση: Γούναρη 76

Τηλ: 261 039 0961

Υπεύθυνη: Ολγα Δημητροπούλου

Web: e-patras.gr

Η δομή δημιουργήθηκε  για να στηρίξει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προσωπική -οικογενειακή αλλά και κοινωνική – επαγγελματική τους ζωή, ενώ παρέχει:

  • Ατομική και ομαδική Συμβουλευτική για γονείς σε θέματα σχέσεων, επικοινωνίας και διαπαιδαγώγησης.
  • Ατομική Συμβουλευτική – ψυχοθεραπεία σε ενήλικες με προβλήματα άγχους, φοβιών, κατάθλιψης, διαταραχών προσωπικότητας.
  • Συμβουλευτική Νέων σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης.
  • Συμβουλευτική σε εξαρτημένα άτομα από αλκόολ και σε μέλη των οικογενειών τους.
  • Ενημέρωση – παρέμβαση για θέματα ψυχικής υγείας σε σχολεία, συλλόγους, φορείς, υπηρεσίες κ.λπ.

 

Δήμος Ζωγράφου Αττικής

Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογενειών

Διεύθυνση:  Ι. Μαράτου & Ευρυνόμης

Τηλέφωνο: 210 779 3622 και 210 748 8382

Στο Δήμο Ζωγράφου λειτουργεί Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογενειών (ΣΚΟ) με στόχο την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη της ψυχικής υγείας των Δημοτών στο πλαίσιο της κοινωνικής και κοινοτικής ψυχολογίας και ψυχιατρικής. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εφήβους, ενήλικες, οικογένειες.

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)

Διεύθυνση: Ανακρέοντος 60, 157 71 Ζωγράφου

Τηλέφωνο: 210 747 3328 –9

Ε-mail: [email protected]

Web: zografou.gov.gr

Το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Ζωγράφου ακολουθώντας την φιλοσοφία όλων των προγραμμάτων πρόληψης, ξεκίνησε το 2000 και συνεχίζει το έργο του στην τοπική κοινωνία του Ζωγράφου,  με την παραδοχή ότι στις μέρες μας το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης αλλά και άλλων εξαρτήσεων διογκώνεται όχι μόνο επειδή οι ουσίες υπάρχουν και είναι προσιτές αλλά κυρίως γιατί υπάρχουν άνθρωποι που τις έχουν ανάγκη για να ζήσουν.

 

Δήμος Πεντέλης

Τηλέφωνο: 213 214 0621 και 213 214 0538

 

 

Σχετικά άρθρα