Πάσχω από Λύκο. Σύμφωνα με την Αγιουβέρδα, τι διατροφή πρέπει να ακολουθήσω;

Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, τι διατροφή  μπορεί να ακολουθήσει κάποιος που πάσχει από Λύκο;

Στο ερώτημά σας απαντά η Δρ. Άννα Παπαγεωργίου, PhD, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα Αγιουρβεδικά κείμενα μας λένε ότι για κάθε ασθένεια στον οργανισμό μας, η «ρίζα» της προέρχεται από τις μεταβατικές περιόδους ανάμεσα στις εποχές, όπου ολόκληρη η Φύση βρίσκεται σε μια κατάσταση μεταβολής και «ρευστότητας».

Εξαιτίας, λοιπόν, αυτής της αναστάτωσης που επικρατεί σε αυτές τις μεταβατικές περιόδους, η φυσική αντοχή και «ανοσία» του οργανισμού μας, βρίσκεται ουσιαστικά «ανυπεράσπιστη».

Σύμφωνα με την αρχαία γνώση της Αγιουρβέδα, το σώμα μας (και γενικότερα η «ύπαρξή» μας) κυβερνιέται από τρείς θεμελιώδεις αρχές «ενέργειες» της Φύσης που «κυβερνούν» όλες τις δραστηριότητες του Νου και του Σώματος: Αυτές είναι η VATA η PITTA, και η KAPHA  Dosha, οι οποίες «χονδρικά» αντιπροσωπεύουν τα στοιχεία του Αέρα, της Φωτιάς, και της Γης.

Υπάρχουν τεστ και κυρίως ερωτηματολόγια που κατατάσσουν κάποιον σε ποιους ή σε ποιο συνδυασμό βρίσκεται η  φυσιολογία του. Επίσης, η ιατρική της Αγιουρβέδα  χρησιμοποιεί τη ψηλάφηση του σφυγμού, για να βγάλει  συμπεράσματα για τη φυσιολογία μας.

Άρα, εδώ σημαντικό είναι πρώτα να βρείτε τι ακριβώς δείχνει  για εσάς η κατηγορία που ανήκετε και μετά να εξειδικεύσετε σε  κάποιον ιατρό που χρησιμοποιεί μεθόδους Αγιουρβέδα.

Υπάρχουν, ωστόσο, αρκετά βιβλία και πολύ πλούσια  βιβλιογραφία για την κλασσική ιπποκρατική μας διατροφή στον  Λύκο, με πολύ έγκυρα αποτελέσματα δημοσιευμένα.

Δρ. Άννα Παπαγεωργίου

PhD, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επ.Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού

Επ.Υπεύθυνη προγραμμάτων προαγωγής της υγείας «ΕΥΡΩΣΤΙΑ»

Επικοινωνία:2106827284

www.evrostia-health.gr 

[email protected] 

[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Αγιουβέρδα: Τι πρέπει να τρως ανάλογα με την ασθένεια που έχεις

Ερυθηματώδης λύκος: Ποια είναι τα συμπτώματα;

Σχετικά άρθρα