Αντηλιακή προστασία προσώπου μόνο το καλοκαίρι; Μέγα λάθος!

Μπορεί να είναι Χειμώνας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φροντίζεις και να προστατεύεις το δέρμα σου από τον ήλιο! Ειδικά στην ηλιόλουστη χώρα που ζούμε, η καθημερινή αντηλιακή προστασία του προσώπου σου είναι απολύτως απαραίτητη! Όχι μόνο για την πρόληψη του μελανώματος αλλά και για να αποφύγεις τη φωτογήρανση! Είσαι σίγουρη ωστόσο ότι έχεις επιλέξει το ιδανικό προϊόν για τον τύπο της επιδερμίδας σου;

Πώς θα βρεις το κατάλληλο αντηλιακό προσώπου για το δέρμα σου;

Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική στην επιλογή του αντηλιακού για το πρόσωπο καθώς εκεί η επιδερμίδα τείνει να είναι πιο ευαίσθητη, ειδικά στις περιοχές γύρω από τα μάτια. Για τη σωστή επιλογή του προϊόντος, το σημαντικότερο βήμα που οφείλεις να  κάνεις είναι να βρεις ποιος είναι ο τύπος δερματός σου: κανονικός, λιπαρός ή ξηρός. Όσον αφορά στον δείκτη προστασίας, ειδικά για το πρόσωπο, στόχευσε σε δείκτη που να είναι τουλάχιστον 50!

antiliako proswpo xeimwnas

Κανονικό δέρμα

Αν είσαι από τους –εξαιρετικά- τυχερούς που έχουν κανονικό τύπο δέρματος, τότε απλώς μπορείς να ελέγξεις αν το αντηλιακό προσώπου ανταποκρίνεται στην υπόλοιπες ανάγκες σου.  Δηλαδή, θα πρέπει να είναι ευρέως φάσματος και με υψηλό δείκτη. Στην αντηλιακή προστασία προσώπου μπορείς να προσθέσεις και αντιγηραντικές ή έξτρα ενυδατικές ιδιότητες, ή και χρώμα για τις ημέρες που χρειάζεσαι έξτρα κάλυψη για τις βόλτες σου στην πόλη. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μην παραλείψεις την καθημερινή εφαρμογή του αντηλιακού προσώπου, ακόμα και τώρα τον χειμώνα!

Λιπαρό δέρμα

Αν έχεις λιπαρό δέρμα χρειάζεσαι ένα αντηλιακό προσώπου με ελαφριά σύνθεση και ματ υφή που δεν αφήνει λιπαρότητα στην επιδερμίδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά το καλοκαίρι καθώς ο ιδρώτας και η ζέστη τείνουν να κάνουν το δέρμα σου να μοιάζει ακόμα πιο λιπαρό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το έχεις ανάγκη και τον χειμώνα. Η αντηλιακή προστασία για το πρόσωπο μπορεί να σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις τη λιπαρότητα του δέρματός σου, αν επιλέξεις μια κρέμα ευρέως φάσματος με υψηλό δείκτη προστασίας, την οποία θα φοράς είτε στην πόλη είτε και στην παραλία. Έτσι δημιουργείς μια αόρατη ασπίδα και μια αποτελεσματική αντηλιακή προστασία για το πρόσωπο.

antiliako xeimwnas

Ξηρό δέρμα

Για εσένα που το δέρμα σου είναι ξηρό, έχεις ανάγκη ένα αντηλιακό προσώπου οπωσδήποτε σε μορφή κρέμας που είναι πιο ενυδατική από το gel. Αναζήτησε όσα έχουν έξτρα ενυδατική σύνθεση, ενώ διαθέτουν επίσης υψηλό δείκτη SPF και είναι ευρέως φάσματος για την καλύτερη δυνατή αντηλιακή προστασία προσώπου. Επίσης, καλύτερα να αποφύγεις τα αντηλιακά με ματ υφή, καθώς ίσως να κάνει την επιδερμίδα σου να μοιάζει ακόμα πιο ξηρή, κάτι που σίγουρα δεν θέλεις. Για ακόμα περισσότερη ενυδάτωση στην πόλη, μπορείτε να αναμείξεις την ενυδατική σου με το αντηλιακό προσώπου και να την εφαρμόσεις.

Μικτό δέρμα

Για όσους έχουν αυτόν τον τύπο δέρματος, συνήθως περιοχές όπως η Τ περιοχή, το μέτωπο, η μύτη και το πιγούνι είναι πιο λιπαρές, ενώ άλλες πιο ξηρές. Η διαφορά κάνει τη χρήση οποιουδήποτε καλλυντικού δύσκολη υπόθεση, κάτι το οποίο ισχύει και για την αντηλιακή προστασία του προσώπου. Στη δική σου περίπτωση, καλύτερα να εμπιστευθείς ένα αντηλιακό προσώπου με κρεμώδη υφή, αλλά ελαφριά σύνθεση, η οποία δεν θα βαρύνει τη λιπαρή περιοχή, αλλά θα προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση στα σημεία που υποφέρουν από ξηρότητα.

Και φυσικά αν δεν ξέρες τι τύπο επιδερμίδας έχεις και ποιες είναι οι ανάγκες του δέρματός σου, ο αρμόδιος για να σε κατευθύνει είναι ο δερματολόγος σου!

 

Σχετικά άρθρα