Πώς να φορέσεις το μαύρο φόρεμά σου στις γιορτές

Τα trends της μόδας διαρκώς ανανεώνονται, έρχονται και παρέρχονται αλλά υπάρχουν κάποια κομμάτια που είναι διαχρονικά και αποτελούν την ασφαλή λύση για κάθε περίσταση. Ήταν η Gabrielle Chanel που έκανε μόδα το κοντό μαύρο φορεματάκι στις αρχές του περασμένου αιώνα. Έκτοτε το κομμάτι αυτό δε λείπει από καμία γυναικεία ντουλάπα. Ένα αντικείμενο διαχρονικής αξίας “. Δεν είσαι ούτε υπερβολικά ούτε όχι αρκετά ντυμένη όταν φοράς ένα μαύρο φόρεμα, δηλώνει ο Καρλ Λαγκερφελντ. Όποιο κι αν είναι το σχέδιό του, όσο κοντά ή μακριά βρίσκεται στις τάσεις της μόδας, το μαύρο φόρεμα προκαλεί πάντα εντύπωση και κάνει αίσθηση. Άλλωστε ένα μαύρο φόρεμα έχει εμπνεύσει πολλούς σπουδαίους σχεδιαστές κι έχει εγγραφεί στην ιστορία της μόδας. Λαμπρά παραδείγματα το μαύρο σικάτο look της Audrey Hepborn με την υπογραφή του Hubert de Givenchy στην ταινία Breakfast at Tiffany’s αλλά και της Κατρίν Ντενέβ με την υπογραφή Yves Saint Laurent στην ταινία “Belle du jour” του Μπουνιουέλ.

Πάντα σικ, πάντα στη μόδα!

Αν δεν ξέρεις τι να φορέσεις τις γιορτές, το μόνο σίγουρο είναι ότι με ένα μαύρο φόρεμα θα είσαι πάντα σικ και πάντα στη μόδα! Ένα κοντό μαύρο φόρεμα με μια σικ μαύρη γόβα και το ανάλογο μακιγιάζ είναι  το τέλειο στιλ! Επίσης αν θέλεις να βάλεις πιο χρωματιστή νότα στην εμφάνισή σου, επίλεξε ένα πιο exteme μακιγιάζ και ανάλογα αξεσουάρ, στις αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου ή του χρυσού!

Πώς να φορέσεις το μαύρο σου φόρεμα;

Συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις για το πώς μπορείς να συνδυάσεις με διαφορετικό τρόπο το μαύρο σου φόρεμα για να καταπλήξεις τα πλήθη στις γιορτές!

Με χρυσή τσάντα, παπούτσια και κοσμήματα (χωρίς υπερβολές)

Για πιο τέλειο look, μπορείς να κάνεις και ένα μακιγιάζ στις αποχρώσεις του χρυσού!

Με nude λεπτομέρειες

Το μαύρο ταιριάζει τέλεια με το nude! Το χειμωνιάτικο nude που πλησιάζει περισσότερο ως απόχρωση στο ροζ εναρμονίζεται υπέροχα με το μαύρο. Επίλεξε και ανάλογο μακιγιάζ ή τόλμησε και πιο… άγριο, ένα μαύρο κραγιόν και smokey eyes.

Με ψηλή μπότα

Για πιο ανάλαφρο στιλ και ανάλογα με το σχέδιο του φορέματος μπορείς να το συνδυάσεις με ωραίες ψηλές μπότες! Επίλεξε ένα πιο παιχνιδιάρικο τσαντάκι!

Με μποτάκι

Σε πιο ανάλαφρο look, με κορδέλα στα μαλλιά, σε αποχρώσεις του κόκκινου και ένα κασκόλ – λαιμό

Με κόκκινα παπούτσια!

Ο απόλυτος συνδυασμός! Total black με κόκκινα παπούτσια  και κόκκινα αξεσουάρ. Μπορείς να κάνεις και ένα μακιγιάζ σε αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινου! Και φυσικά κόκκινο κραγιόν!

Νίκη Κοσκινά

Με πληροφορίες από marieclaire.fr και Pinterest

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Οι celebrities μας αποδεικνύουν πως το μικρό μαύρο φόρεμα δεν είναι ποτέ βαρετό

9+1 Τρόποι να κάνετε κομψό και στιλάτο το μαύρο σας φόρεμα

Το αγαπημένο μας μαύρο φόρεμα παντού και πάντα

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα