Βίκυ Καγιά: Πώς έγινε “τυχαία” μοντέλο από τα 14 – Η καριέρα στο εξωτερικό, το τηλεοπτικό της «λάθος», ο έρωτας με τον Νίκο Κριθαριώτη και ο μυστικός γάμος με τον Ηλία Κρασσά

Το Greece’s Next Top Model έφτασε στο τέλος του και νικήτρια ήταν τελικά η Ειρήνη Καζαριάν που για πολλούς ήταν αουτσάιντερ αλλά με τη δουλειά της κατάφερε να βγει πρώτη. Μέσα από το σόου πέρα από τις υποψήφιες που ξεχώρισαν, την προσοχή του κοινού τράβηξαν οι 4 κριτές και οι τσακωμοί τους. Η Βίκυ Καγιά ήταν η κεντρική παρουσιάστρια που όπως γνωρίζουμε δεν είναι… «χθεσινή» στην τηλεόραση. Πάμε να δούμε πώς αποφάσισε να γίνει μοντέλο αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησε αλλά τελικά τις ξεπέρασε.

viki-kagia-4
Φωτογραφία: facebook/Vicky Kaya

Από 14 χρονών ασχολείται με το μόντελινγκ

Η Βίκη Καγιά είναι γεννημένη το 1978 και από πολύ νωρίς άρχισε να ασχολείται με το μόντελινγκ. Πολλοί θα αναρωτιούνται πώς γίνεται σε τόσο μικρή ηλικία να σκέφτηκε να ασχοληθεί με τον χώρο σε μία εποχή που δεν ήταν και τόσο διαδομένος όσο σήμερα. Η απάντηση είναι ότι όλα έγιναν τυχαία.

Η Βίκυ Καγιά ήταν 14 χρονών και είχε βγει για να αγοράσει κάτι βιβλία. Τότε ένας άγνωστος τη σταμάτησε στο Χαλάνδρι και τη ρώτησε αν είναι μοντέλο. Μπορεί να μην ήξερε γιατί της μιλούσε όμως εκείνο ήταν που την έκανε να το ψάξει και να… «κολλήσει».
Η καριέρα της ξεκίνησε συμμετέχοντας σε διάφορες καμπάνιες και φωτογραφήσεις για περιοδικά μετά το σχολείο. Το 1994, σε ηλικία 14 ετών, συμμετείχε και στη πρώτη της διαφήμιση, για γνωστή εταιρεία σοκολάτας. Την ίδια χρονιά σε ηλικία 16 ετών, έπαιξε στο βίντεο-κλιπ του τραγουδιού «Το Ωραιότερο Πλάσμα Του Κόσμου» του Λευτέρη Πανταζή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη mihalolias ilias (@mihalolias_ilias) στις

Το πρώτο της εξώφυλλο το έκανε στα «Πρόσωπα» και η πρώτη της πασαρέλα ήταν µε ρούχο της Σήλιας Κριθαριώτη η οποία θα την στηρίξει σε όλη της την πορεία και θα την επιλέξει πολλές φορές από τότε για τις επιδείξεις της.
Η Βίκυ Καγιά είχε μεγάλα όνειρα για το μέλλον της, όπως όλα έδειξαν, αφού σε ηλικία 19 χρονών αποφασίζει να φύγει στο εξωτερικό και να κατακτήσει τις πασαρέλες. Και αυτό έκανε!

Ξεκίνησε από δουλειές στο Παρίσι και συνέχισε στη Γερμανία, το Μιλάνο και το Λονδίνο. Επίσης για αρκετά χρόνια έζησε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη. Από το 2005 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

viki-kagia-3
Φωτογραφία: facebook/Vicky Kaya

Στα 26 χρόνια καριέρας της έχει φωτογραφηθεί στα εξώφυλλα πολλών περιοδικών, μερικά από αυτά ελληνικά “Vogue”, “Elle”, “Maddame Figgaro”, “Esquire”, “Marie Claire”, “InStyle”, το ιταλικό “Cosmopolitan” και άλλα.

Στο ενεργητικό της έχουν καταγραφεί χιλιόμετρα πασαρέλας, περπατώντας για τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας αγοράς όπως Ζαν-Πολ Γκοτιέ, Καρλ Λάγκερφελντ, Τζον Γκαλιάνο και Ralph Lauren[1]μεταξύ άλλων. Δυστυχώς αρκετά από τα προαναφερθέντα αρχεία δεν υπάρχουν Online, αφού τότε ήταν μία διαφορετική εποχή χωρίς την προβολή από τα social media.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vicky Kaya (@vickykaya_) στις

Η οικογένειά της δεν ήταν στο πλάι της…

 

Τα πρώτα βήματα στο εξωτερικό ήταν δύσκολα όχι μόνο λόγω των απαιτήσεων του χώρου αλλά και επειδή η Βίκυ Καγιά δεν είχε στο πλευρό της την οικογένειά της να τη στηρίζει. Όπως είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή της οι γονείς της μόνο που δεν την αποκλήρωσαν. Όχι μόνο δεν ήταν δίπλα της αλλά έκαναν και 3 χρόνια να μιλήσουν. Ο λόγος ήταν ότι εκείνοι ονειρεύονταν ένα άλλο μέλλον για εκείνη. Ήθελαν να τη δουν δικηγόρο. Όταν όμως τους απέδειξε ότι αυτό ήταν που έπρεπε να κάνει στη ζωή της εκείνοι ένιωσαν περήφανοι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vicky Kaya (@vickykaya_) στις

Η είσοδός της στην τηλεόραση και στη μεγάλη οθόνη

Η επιστροφή της στην Ελλάδα λίγο μετά το 200 ήταν πανηγυρικοί αφού ο κόσμος της μόδας, και όχι μόνο, την αγκάλιασε. Μάλιστα το 2005 θα ψηφιστεί «Κορυφαία Ελληνίδα µοντέλο». Ωστόσο οι προτάσεις της Βίκυς Καγιά δεν ήταν μόνο από τον χώρο της μόδας αλλά και της τηλεόρασης.

Πρώτη της δουλειά στην τηλεόραση ήταν η παρουσίαση του σόου «So You Think You Can Dance» στο MEGA το 2006. Αφού ολοκληρώθηκε το σόου μετά από 2 χρόνια μετακόμισε στον ALPHA για την παρουσίαση της εκπομπής «Είσαι μέσα;».
Εκείνη ήταν και η προσωρινή επιλογή στην παρουσίαση της εκπομπής «Πρωινός καφές» το 2009 όταν είχε αποχωρήσει η Ελένη Μενεγάκη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vicky Kaya (@vickykaya_) στις

Παράλληλα, παρουσίασε και τον 20ο διαγωνισμό ομορφιάς του ΑΝΤ1 ενώ τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, ξεκίνησε να παρουσιάζει το ελληνικό «Next Top Model» στο ίδιο κανάλι. Το συγκεκριμένο reality σημείωσε μεγάλη επιτυχία τη πρώτη σεζόν, οπότε συνεχίστηκε και για δεύτερη. Τελικά ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2011.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vicky Kaya (@vickykaya_) στις

Ήταν επί τρεις χρονιές στην παρουσίαση του MadWalk – The Fashion Music Project.

Στις αρχές του 2016, παρουσίασε την εκπομπή «Flashback», η οποία είχε ως θέμα την αναδρομή των καλλιστείων του ANT1 μέσα από συνεντεύξεις των ίδιων των πρωταγωνιστών. Μετά το τέλος της, πήρε μεταγραφή για το κανάλι STAR, όπου ξεκίνησε να παρουσιάζει την καθημερινή εκπομπή μόδας «Shopping Star». Φτάνουμε λοιπόν στο καλοκαίρι του 2018 και στο Greece’s Next Top Model» όπου σημείωσε μεγάλη επιτυχία με κεντρική παρουσιάστρια τη Βίκυ Καγιά.

Πέρα από τη μικρή οθόνη είχε συμμετοχές και στη μεγάλη. Την είδαμε στη Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» όπως και στη «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά». Την ακούσαμε στην παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων «Cars». Ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Δύο τρελοί, τρελοί παραγωγοί». Επίσης έκανε ένα πέρασμα ως “Βίκυ” στη σειρά «Μοντέρνα Οικογένεια» ενώ την ίδια χρονιά, πρωταγωνίστησε και στην ελληνική εκδοχή του μιούζικαλ «Annie».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vicky Kaya (@vickykaya_) στις

Αν διάλεγε ένα λάθος στην τηλεοπτική της πορεία θα ήταν…

Η Βίκυ Καγιά αν έπρεπε να διαλέξει ένα λάθος που έχει κάνει στην τηλεόραση εκείνο θα ήταν η εκπομπή «Πρωινό Καφέ». Όπως είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή της:

«Δεν ξέρω εάν θα το αποκαλέσω λάθος. Θα έλεγα τον «Πρωινό Καφέ», αλλά από την άλλη είναι το μόνο πράγμα που μου δίδαξε πραγματικά τι σημαίνει τηλεόραση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ζούσα μια ουτοπία, με τα εβδομαδιαία concept. Εκεί, λοιπόν, κατάλαβα τι σημαίνει τηλεοπτικός ανταγωνισμός. Εάν γυρνούσα πίσω το χρόνο, μπορεί να μην το έκανα. Αλλά δεν ξέρω εάν το θεωρώ λάθος, γιατί μου έμαθε πολλά. Με «έψησε», με «κατέβασε το πεζοδρόμιο» που λένε, πονηρεύτηκα. Αυτό το λάθος μου έμαθε πολλά.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vicky Kaya (@vickykaya_) στις

Ο τρελός έρωτας με τον Νίκο Κριθαριώτη

Η δουλειά της θα λέγαμε ότι την «έριξε» πάνω στον άνθρωπο που θα ερωτευόταν και θα παντρευόταν για πρώτη φορά. Η Σήλια Κριθαριώτη ήταν ο άνθρωπος κλειδί. Οι δύο γυναίκες δεν συνεργάστηκαν μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά κάποια στιγμή βρέθηκαν στην ίδια οικογένεια αφού η Βίκυ Καγιά παντρεύτηκε τον αδερφό της Σήλιας Κριθαριώτη. Στις Στις 10/10 του 2010 έκαναν τον γάμο τους ύστερα από αρκετά χρόνια σχέσης όμως η κατάληξη δεν ήταν αυτή που μπορεί να περίμεναν τότε.

Πριν τον γάμο η Βίκυ Καγιά θα δήλωνε για τον Νίκο Κριθαριώτη: «Είναι έμπνευση, τον θαυμάζω πάρα πολύ. Δεν είναι μόνο η έμπνευσή μου και η ασφάλειά μου, είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω και θέλω να γίνομαι καλύτερη γι’ αυτόν».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vicky Kaya (@vickykaya_) στις

Η κρίση ήρθε στον γάμο τους αλλά η Βίκυ είχε δηλώσει αισιόδοξα:
«Έχει αλλάξει πάρα πολλά στάδια η σχέση μας. Περάσαμε σε μια φάση που μετακομίσαμε στο ίδιο σπίτι και ήμασταν συνέχεια μαζί. Στην αρχή δεν δούλεψε, αλλά τα καταφέραμε μετά από τρεις μήνες. Δεν κάναμε παιδί με τον Νίκο, γιατί συνέβησαν στις οικογένειές μας κάποια άσχημα γεγονότα, όπως κάποιοι θάνατοι. Πέσαμε και οι δυο απότομα –σε σημείο που υπήρξαν κενά στη σχέση μας. Την τελευταία στιγμή κάτι “γυρνάει” στο μυαλό μας, τα βρίσκουμε και όλα καλά! Ποιος δεν περνάει κρίση;».
Την κρίση από ότι φαίνεται ακολούθησε ο χωρισμός όπως συμβαίνει άλλωστε σε αρκετά ζευγάρια. Πώς είχε ερμηνεύσει εκείνη τότε τον χωρισμό της;

«Οι λόγοι που δεν πετυχαίνουν οι σχέσεις είναι πολλοί. Κατ’ αρχάς, ποτέ δεν φταίει μόνο ένας. Είναι πως έχει μάθει ο ένας, πως έχει μάθει ο άλλος, πόσα χιλιόμετρα έχει γράψει. Δεν θεωρώ ότι ο γάμος μου δεν πέτυχε επειδή είχα μάθει να είμαι πολύ ανεξάρτητη. Δεν ταιριάξαμε. Δεν ήμασταν συμβατοί. Πιστεύαμε, πήγαμε με τις καλύτερες προθέσεις να παντρευτούμε, λέγαμε ότι αυτό θέλουμε, αλλά τελικά δεν ήμασταν καθόλου ταιριαστοί, ήμασταν η μέρα και η νύχτα.»

Μπορεί η Σήλια Κριθαριώτη σύμφωνα με δημοσιεύματα να έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να τους βοηθήσει να τα ξαναβρούν ωστόσο ο χωρισμός τους ήταν οριστικός.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vicky Kaya (@vickykaya_) στις

Ο μυστικός γάμος με τον Ηλία Κρασσά και τα παιδιά τους

Φυσικά δεν τελειώνει η ζωή ενός ανθρώπου με έναν χωρισμό ακόμη κι όταν βγαίνει από μία μακροχρόνια σχέση και έναν γάμο. Αυτό απέδειξε και η Βίκυ Καγιά στην πράξη αφού δεν άργησε να συναντήσει τον έρωτα στον επιχειρηματία Ηλία Κρασσά. Η σχέση τους έγινε γρήγορα γνωστή αλλά ο γάμος τους έγινε μυστικά στο Παρίσι. Στις 18 Ιουλία του 2018 θα παντρεύονταν στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Στεφάνου παρουσία λίγων καλών φίλων. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό ούτε οι γονείς τους δεν γνώριζαν για τον μυστικό τους γάμο.
Ο Ηλίας Κρασσάς είχε ήδη δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο τα οποία η Βίκυ τα έχει σαν δικά της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vicky Kaya (@vickykaya_) στις

«Ο Γιώργος και η Εριέττα, τα παιδιά του Ηλία από τον πρώτο του γάμο, ήταν τα πρώτα παιδιά στη ζωή μου που νιώθω δικά μου. Το ότι είχα περάσει πολύ χρόνο μαζί τους πριν έρθει η Μπιάνκα με χαλάρωσε απέναντι στο θέμα παιδί, με έκανε να συνειδητοποιήσω πως μου άρεσε η οικογενειακή ζωή, μου άρεσαν τα παιδιά στο σπίτι, αγαπούσα να περνώ χρόνο μαζί τους. Νομίζω πως ένας από τους λόγους που άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο και που κάναμε και τόσο γρήγορα μωρό με τον Ηλία είναι και αυτός. Πάντα έλεγα πως, όταν βρισκόταν ο σωστός άνθρωπος, θα ήθελα να κάνω παιδιά, αλλά δεν σου κρύβω πως ταυτόχρονα μέσα μου με άγχωνε το πώς γίνεται να το συνδυάσω με τις δουλειές, τις υποχρεώσεις, πώς θα τα καταφέρω. Αλλά τελικά όλα γίνονται» έχει πει παλιότερα το μοντέλο.

Σήμερα η Βίκυ Καγιά έχουν αποκτήσει το δεύτερο παιδάκι της και η οικογένειά τους έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερη και ευτυχισμένη .

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vicky Kaya (@vickykaya_) στις

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ειρήνη Καζαριάν: «Κατάλαβα ότι ήμουν νικήτρια όταν στο τέλος τα κορίτσια πήραν χαμηλότερη βαθμολογία»

Η Βίκυ Καγιά έγινε 40 ετών! Πώς γιόρτασε τα γενέθλιά της;

Σήλια Κριθαριώτη: Η κορυφαία σχεδιάστρια, που επιλέγουν οι σταρ του Χόλιγουντ – ο εφοπλιστής σύζυγός της και τα 3 παιδιά της

Σχετικά άρθρα