10 χρυσοί κανόνες μακιγιάζ που πρέπει να γνωρίζει κάθε αρχάρια

Καμιά μας δεν γεννήθηκε επαγγελματίας στο μακιγιάζ. Η τέλεια εμφάνιση είναι πάντα το ζητούμενο και όλες μας αναζητούμε τις πιο εύκολες και γρήγορες λύσεις για να την πετύχουμε! Τι χρειάζεσαι; Κάποιες βασικές τεχνικές και φυσικά τα κατάλληλα εργαλεία! Αν είσαι αρχάρια και είναι η πρώτη φορά που ασχολείσαι με το μακιγιάζ, μην περιμένεις να έχεις από την αρχή το τέλειο αποτέλεσμα! Ωστόσο, αν ακολουθήσεις κάποιους βασικούς… χρυσούς κανόνες να είσαι βέβαιη ότι σε λίγο καιρό θα μπορείς να βάφεσαι σαν επαγγελματίας!

Παρακάτω θα βρεις τους χρυσούς κανόνες που πρέπει να γνωρίζεις!

Η επιλογή του foundation

Αν θέλεις μια αψεγάδιαστη εμφάνιση, είναι απαραίτητο το make up. Ωστόσο, αν δεν είσαι ο τύπος που βάζει κάθε μέρα make up, μπορείς να επιλέξεις κάτι πιο… light όπως μια ΒΒ ή CC cream, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Φυσικά για να επιλέξεις την κατάλληλη απόχρωση ειδικά την πρώτη φορά να συμβουλευτείς κάποια ειδικό στο κατάστημα που θα πας!

Μάσκαρα

Η μάσκαρα είναι ένα απαραίτητο προϊόν για την κασετίνα μακιγιάζ σου! Ιδανικά μπορείς σιγά σιγά να ανανεώνεις τη συλλογή σου με διαφορετικές αποχρώσεις! Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η μοβ μάσκαρα αλλά και η σκούρα μπλε! Ωστόσο, αν το… μπάτζετ είναι περιορισμένο και πρέπει να επιλέξεις ένα προϊόν, τότε αυτό θα πρέπει να είναι μια αδιάβροχη μάσκαρα! Ιδανική για το καλοκαίρι αλλά και για στιγμές που βλέπεις ταινία με φίλους και ξέρεις ότι ενδέχεται να συγκινηθείς! Προσοχή όταν ξεβάφεσαι! Οι αδιάβροχες μάσκαρες δεν βγαίνουν εύκολα! Να επιλέγεις πάντα ένα ξεβαφτικό που να είναι κατάλληλο και για τις αδιάβροχες μάσκαρες!

mascara

Το σωστό τσιμπιδάκι φρυδιών!

Ακόμα και αν πηγαίνεις έξω να σου βγάλουν τα φρύδια, ένα καλό τσιμπιδάκι φρυδιών σού είναι απαραίτητο! Να προσέξεις να είναι ένα τσιμπιδάκι που να σε βολεύει για να αφαιρέσεις ακόμα και τις πιο μικρές τριχίτσες για την πιο αψεγάδιαστη εμφάνιση!

Ένα σετ πινέλων

Από τότε που άρχισα να χρησιμοποιώ διαφορετικά πινέλα, έχω δει μεγάλη διαφορά στο μακιγιάζ μου! Τα κλασικά πινελάκια που έχουν μέσα όλες οι σκιές που αγοράζεις δεν προσφέρουν το επαγγελματικό αποτέλεσμα που μπορεί να σου δώσει ένα πινέλο! Μπορείς να αγοράσεις ένα σετ πινέλων εξ αρχής ή αν δεν έχεις χρήματα, να ανανεώνεις σιγά σιγά τη… συλλογή σου! Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάς να τα πλένεις συχνά για να αποφεύγεις μολύνσεις και σπυράκια που μπορεί να δημιουργηθούν στην επιδερμίδα σου!

pinela make up

Η nude παλέτα σου!

Ένα must have αξεσουάρ που πρέπει να έχεις πάντα στην τσάντα σου, ανά πάσα στιγμή! Μπορείς να φρεσκάρεις το βάψιμό σου ή να κάνεις ένα ελαφρύ βάψιμο για να δείχνεις φρέσκια, χωρίς να δείχνεις βαμμένη!
Περισσότερα για το nude μακιγιάζ θα βρεις εδώ.

Καφέ eyeliner

Μπορεί να νομίζεις ότι είναι πιο απαραίτητο το μαύρο eyeliner αλλά το σκούρο καφέ δίνει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο μάτι! Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις είτε για ολόκληρη γραμμή στο μάτι είτε για να τονίσεις τα smokey eyes είτε μόνο στην έξω γωνία.

Ένα σκληρό κραγιόν

Ακόμα και αν δεν σου αρέσει πολύ να φοράς κραγιόν, θα το χρειαστείς σε μέρες που δεν έχεις κοιμηθεί καλά και φαίνεσαι χλωμή. Το κραγιόν τονίζει όμορφα και φωτίζει το πρόσωπο! Παράλληλα, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις προσεκτικά και για ρουζ!

Κονσίλερ!

Μαύροι κύκλοι: αυτή η… μάστιγα που δεν κοιτάει ηλικία! Μπορεί να έχεις μαύρους κύκλους από μικρή. Και φυσικά επιβαρύνονται από την κούραση και την αϋπνία. Το κονσίλερ -στη σωστή απόχρωση πάντα- σου είναι απαραίτητο!

concealer

Το σωστό ρουζ!

Έχεις δει κάποιες φορές ακόμα και φίλες σου να μοιάζουν λίγο υπερβολικά βαμμένες; Και να μοιάζει λίγο παράταιρο το χρώμα που έχουν στα μάγουλά τους; Μάλλον γιατί δεν έχουν επιλέξει το σωστό ρουζ; Ανάλογα με τον τύπο δέρματός σου, επίλεξε το χρώμα που σε φωτίζει. Μπορεί να μην είναι μόνο μια απόχρωση! Μπορεί το ροζ για παράδειγμα να σε φωτίζει, ενώ το πιο ροδακινί να σε γλυκαίνει!

Λάμψη!

Μην βγαίνεις ποτέ από το σπίτι χωρίς λίγη λάμψη στο πρόσωπό σου! Είτε πηγαίνεις στη δουλειά ή τη σχολή είτε βγαίνεις έξω για βράδυ, η λάμψη θα δώσει άλλη… διάσταση στο μακιγιάζ σου και θα απογειώσει την εμφάνισή σου!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από seventeen.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Beauty tips: Πώς να συνδυάσεις τις σκιές των ματιών σου για το τέλειο χρωματικό αποτέλεσμα;

Τα πιο εντυπωσιακά glitter eyes make up tutorial για το ρεβεγιόν!

Εντυπωσιακό μακιγιάζ με χρυσό γκλίτερ για τις γιορτές!

Μύθοι και αλήθειες για το μακιγιάζ

Nude μακιγιάζ: οι top συμβουλές για να το πετύχεις!

 

Σχετικά άρθρα