keik sokolata

Εύκολο κέικ γεμάτο σοκολάτα

Υλικά

  • 125 γρ. βούτυρο, ελαφρώς μαλακωμένο
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 2-3 αυγά
  • 160 γρ. μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 25 γρ. κακάο σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

Για την επικάλυψη

  • 175 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 175 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διάμετροι 23 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα τον πάτο του. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με το ΣΥΡΜΑ ή το ΦΤΕΡΟ του μίξερ, μέχρι να μαλακώσει καλά και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να αυξηθεί σε όγκο και να γίνει ανοιχτόχρωμο. Προσαρμόζουμε το ΦΤΕΡΟ και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνουμε και τη μαρμελάδα και χτυπάμε καλά.

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ τα άλευρα, το κακάο και τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα του βουτύρου και χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο και αφράτο μείγμα. Το αδειάζουμε στο ταψάκι και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε το κέικ στους 180 C σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό και στεγνό. Το αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά το αφήνουμε να κρυώσει τελείωσε σε μια σχάρα.

Επικάλυψη: Βάζουμε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα (γκανάς). Αποσύρουμε την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και περιχύνουμε το κέικ.

Πηγή: gastronomos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X