Έχεις αδερφή και μάλιστα φλύαρη; Αυτό είναι το καλύτερο… δώρο για σένα!

Η σχέση μεταξύ δυο αδερφών είναι ενίοτε τεταμένες! Η αδερφή σου, μεγαλύτερη ή μικρότερη μπορεί από τη μια να είναι η καλύτερή σου φίλη και από την άλλη η χειρότερή σου εχθρός! Ανάμεικτα συναισθήματα αγάπης, “μίσους” και ανταγωνισμού! Κι όμως θα πρεπε να ξέρεις ότι το να έχεις αδερφή και μάλιστα φλύαρη είναι το… κλειδί για την προσωπική σου ευτυχία!

Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Psychology, το να έχεις αδερφή ανεβάζει τα επίπεδα αυτοεκτίμησής σου και βελτιώνει την ψυχική σου υγεία. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Brigham Young απέδειξαν ότι το να έχεις αδερφή σε σώζει από το φόβο και τη μοναξιά. “Οι αδερφές βοηθούν να αναπτύξεις κοινωνικές δεξιότητες, όπως η επικοινωνία και η διαπραγμάτευση”. Έχουν ένα θετικό ρόλο στην ψυχική σου υγεία και βοηθούν στη διατήρηση των οικογενειακών δεσμών.

Η ίδια έρευνα αποδεικνύει ότι γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος αν έχεις αδερφή καθώς εκείνη σου μεταδίδει αξίες όπως η αγάπη και ο αλτρουισμός. Παράλληλα, αν η αδερφή σου είναι φλύαρη, αυτό είναι για σένα το καλύτερο αντικαταθλιπτικό! Όσο και να σε εκνευρίζει ενίοτε και να θες να πατήσεις… ένα κουμπί για να σταματήσει να μιλάει!

Είσαι πιο ευτυχισμένος όταν έχεις μια αδερφή!

Παλιότερη έρευνα έχει αποδείξει ότι το να έχεις μια αδερφή μεγαλώνει τις πιθανότητες να γίνεις ευτυχισμένος στη μετέπειτα ενήλικη ζωή σου! Οι αδερφές καλλιεργούν την κατανόηση και την ενότητα στην οικογένεια αλλά και τη συναισθηματική ισορροπία ανάμεσα στα μέλη της. Η έκφραση των συναισθημάτων είναι κάτι που οδηγεί στην ευτυχία και την κατανόηση, αλλά και την καλύτερη ψυχολογική υγεία. Οι γυναίκες που μεγάλωσαν με αδερφές είναι πιο ολοκληρωμένες και πιο συνειδητοποιημένες. Από την άλλη, οι άντρες έχουν περισσότερη κατανόηση στο γυναικείο φύλο, κάτι που τους είναι πολύ χρήσιμο και τους δίνει ένα ισχυρό πλεονέκτημα για να κατακτήσουν ολοκληρωτικά μια γυναίκα!

Από την άλλη, αυτοί που είχαν μόνο αδερφούς παρουσίασαν τα πιο χαμηλά ποσοστά ευεξίας και ψυχικής υγείας από τους υπόλοιπους!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από aufeminin.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

16 πράγματα που θα καταλάβεις μόνο αν μοιράζεσαι το ίδιο δωμάτιο με την αδερφή σου

Η αδερφή μου δε μου μιλάει και δε στηρίζει τις επιλογές μου

Γυναικείος ανταγωνισμός: Η αδερφή μου με ζηλεύει και με σαμποτάρει!

 

 

Σχετικά άρθρα