Πρωτοχρονιά με μικρό μωρό: Πώς να περάσετε καλά;

Έγινες μανούλα πριν από λίγους μήνες και ακόμα θηλάζεις ενώ το μωρό σου δεν κοιμάται στάνταρντ όλη τη νύχτα. Δύσκολο να κανονίσεις να γιορτάσεις την Πρωτοχρονιά… Πώς θα καταφέρεις ωστόσο να περάσεις καλά με τους κοντινούς σου ανθρώπους χωρίς να βγάλεις και το μωρό σου από το πρόγραμμά του;

Δες παρακάτω τι θα μπορούσες να κάνεις:

Προσκάλεσε φίλους στο σπίτι!

Αφού δεν θα είναι δυνατόν ούτε να αφήσεις μόνο το παιδί στο σπίτι με κάποιον ούτε όμως να το βγάλεις και έξω μέσα στη νύχτα γιατί φοβάσαι και δεν πολυβολεύεσαι με τον θηλασμό, η καλύτερη λύση είναι να καλέσεις κόσμο στο σπίτι! Αν θεωρείς ότι χρειάζεται πολλή προετοιμασία και δεν έχεις τον χρόνο ή το κουράγιο, ζήτα βοήθεια από τους κοντινούς σου ανθρώπους, ακόμα και από τους καλεσμένους σου!

Πήγαινε σε κάποιο κοντινό σπίτι

Αν θεωρείς ότι μπορείς να βγάλεις έξω το παιδί, τότε μπορείς να επισκεφθείς κάποιο φιλικό ή οικογενειακό σπίτι! Φυσικά χρειάζεται μια μικρή μετακόμιση και πρέπει να προβλέψεις ότι θα υπάρχει ένας ήσυχος χώρος για να το βάλεις να κοιμηθεί, έχοντας κουβαλήσει βεβαίως μαζί σου ό,τι θα χρειαστεί!

Να τηρήσεις το πρόγραμμά του

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις το πρόγραμμα του μωρού σου επειδή είναι Παραμονή. Δεν χρειάζεται να μείνει ξύπνιο και να χάσει τη βολή του μόνο και μόνο επειδή θέλεις εσύ να υποδεχτείτε μαζί το νέο έτος! Είναι καλύτερο να τηρήσει το πρόγραμμά του για να περάσεις κι εσύ και εκείνο καλά, όπου και να βρίσκεστε!

xristougenna prwtoxronia mwro

Πώς να το ντύσεις;

Υπάρχουν πολλά φορμάκια, ρουχαλάκια και φορεματάκια που παραπέμπουν στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά! Είναι τέλεια όταν τα βλέπουμε φορεμένα σε μωράκια! Μπορείς να επιλέξεις κάτι τέτοιο αν σου αρέσει κι εσένα! Φυσικά να αποφύγεις τα πολύ ζεστά ρούχα, τις παγιέτες και ρουχαλάκια που μπορεί να του προκαλέσουν φαγούρα λόγω υφάσματος ή… στολισμών!

Μπουκάλι ή στήθος;

Πρέπει να επιλέξεις τι θα προτιμήσεις για να είσαι προετοιμασμένη! Φυσικά για να είσαι σίγουρη ότι θα είναι καλά το παιδί, καλύτερα να έχεις μαζί σου όλα τα… σύνεργα και για τις δυο περιπτώσεις!

Και για εκείνο είναι γιορτή!

Μπορεί τις πρώτες του γιορτές να μην τις πολυκαταλάβει γιατί είναι πολύ μωρούλι αλλά και πάλι τα φώτα, οι μπάλες, τα χρώματα, ο κόσμος, το τραπέζι σίγουρα θα του τραβήξουν την προσοχή! Αν είναι πάνω από 6 μηνών, θα μπορούσε να δοκιμάσει και κάτι από το γιορτινό τραπέζι την ωρα που τρώτε. Εναλλακτικά μπορεί να… δειπνήσει την ίδια ώρα με σας αλλά με το δικό του φαγητό.

xristougenna prwtoxronia mwro dwra

Μην το… ξεχάσετε όταν κοιμηθεί!

Όταν το μωρό κοιμηθεί εννοείται ότι πρέπει να έχετε το νου σας, ακόμα και αν είναι στη φάση που δεν ξυπνάει το βράδυ, ειδικά αν κοιμάται σε ένα ξένο σπίτι. Εννοείται ότι και οι υπόλοιποι καλεσμένοι οφείλουν να σεβαστούν την παρουσία του και να κάνουν ησυχία για να μην ξυπνήσει και τρομάξει!

Και καλή Πρωτοχρονιά!

Νίκη Κοσκινά

Με πληροφορίες από parents.fr

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα