Τα 3 απλά πράγματα που κάνουν τα παιδιά ευτυχισμένα

Πόσο απλό είναι να κάνεις ένα παιδί ευτυχισμένο; Περισσότερο από ό,τι τελικά νομίζεις! Μια έρευνα που έγινε σε παιδιά 7-11 ετών αποδεικνύει ότι τα παιδιά μπορούν να νιώθουν ευτυχισμένα αρκεί να υπάρχουν στη ζωή τους οι 3 παρακάτω προϋποθέσεις:

Η αγάπη των γονέων

Το 57% των παιδιών 7-11 δηλώνουν ευτυχισμένα όταν έχουν γονείς που τα αγαπούν και εκφράζουν την αγάπη τους με έμπρακτο τρόπο. Τα παιδιά ευχαριστιούνται με τόσο απλά καθημερινά πράγματα που δεν είναι ωστόσο καθόλου δεδομένα: 68% αισθάνονται ευτυχισμένα όταν περνούν χρόνο με τον μπαμπά και τη μαμά ενώ το ποσοστό είναι στο 73% για τα πιο μικρά (7-9 ετών). Το να είναι απλώς με τους γονείς τους είναι πολύ πιο σημαντικό από το να έχουν καλεσμένους στο σπίτι, να τους διηγούνται ιστορίες ή να παίζουν με τα αδέρφια τους.

Να έχουν φίλους

42% των παιδιών δήλωσαν ότι η ευτυχία τους εξαρτάται από το αν έχουν φίλους. Άλλωστε μετά τους γονείς, οι σημαντικότεροι άνθρωποι για τα παιδιά είναι οι φίλοι. Θέλουν να μοιράζονται στιγμές μαζί τους. Για τα παιδιά, οι φίλοι είναι μεγαλύτερη πηγή ευτυχίας από τα δώρα, τα χρήματα ή το να ζουν σε ένα όμορφο και άνετο σπίτι! Έχουν καταλάβει το αληθινό νόημα της ζωής προφανώς: τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τις ανθρώπινες σχέσεις!

Να έχουν χρόνο να παίζουν!

Σε ποσοστό 33%. Το να μαθαίνουν καινούρια πράγματα στο σχολείο ή να παίρνουν καλούς βαθμούς είνα καλό αλλά καλύτερο είναι το παιχνίδι! Άλλωστε η αγαπημένη τους δραστηριότητα που θέλουν να μοιράζονται με τους γονείς τους δεν είναι άλλη από το παιχνίδι! Είναι καλύτερο από την τηλεόραση ή τη συζήτηση. Και στο σχολείο η καλύτερη ώρα γι’ αυτά είναι το διάλειμμα αλλά εξίσου σημαντικό είναι και το να έχουν καλούς βαθμούς. Τα διαπνέει μια σοβαρότητα καθώς φαίνεται!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από parents.fr

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα