Τραχανόπιτα

Μπορεί να έχετε στο μυαλό σας ότι ο τραχανάς είναι ένα υλικό που προσφέρεται μόνο για να φτιάξουμε σουπίτσες, ωστόσο η παρακάτω συναντή για πίτα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Υλικά

  • 220 γρ. τραχανά γλυκό
  • 2 μέτριες πατάτες βρασμένες χωρίς τη φλούδα τους και λιωμένες με ένα πιρούνι (όχι πουρέ)
  • 130 γρ. τυρί φέτα
  • 600 γρ. γάλα πλήρες ή και κατσικίσιο. Μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα ανάλογα τον τραχανά.
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. λάδι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κλ. δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι επιπλέον ανάλογα με το τυρί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με το χέρι. Θέλουμε να πάρουμε ένα χυλό κάτι ανάμεσα σε κρέμα γάλακτος και γιαούρτι.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα.

Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι 25×35 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.

Ψήνουμε για 50 λεπτά.

Η πίτα μας είναι έτοιμη όταν ροδίσει καλά η επιφάνεια της.

Σερβίρουμε ζεστή.

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά άρθρα