«Ήμασταν ακίνητοι 45 λεπτά εξαιτίας του»: Το μήνυμα πατέρα ΑμεΑ στους ασυνείδητους οδηγούς

Συγκλονίζει η ανάρτηση πατέρα για όσους παρκάρουν σε θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και τους ασυνείδητους οδηγούς που κλείνουν τις ράμπες.

Ο πατέρας αποφάσισε να πάει με τον γιο του, που είναι σε αναπηρικό καροτσάκι, μία βόλτα για καφέ στη Γλυφάδα.

Αρχικά αντιμετώπισαν δυσκολία στο παρκάρισμα καθώς οι ειδικές θέσεις με ΑμεΑ ήταν όλες πιασμένες.

Αναγκάστηκαν τότε να περιμένουν επί 45 λεπτά, ώσπου ο οδηγός ενός οχήματος που είχε μπλοκάρει διάβαση να πάρει το αμάξι του για να περάσει το παιδί με το αναπηρικό του αμαξίδιο.

Ο αγανακτισμένος μπαμπάς έκανε μία ανάρτηση στο Facebook, εξηγώντας αναλυτικά όλα όσα κλήθηκε να αντιμετωπίσει και μέσα σε λίγες ώρες έχει γίνει viral.

Στα λόγια του τονίζει τη νοοτροπία του Έλληνα που δεν σέβεται κανέναν και περνά το μήνυμα ότι ποτέ, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να παρκάρουμε σε ράμπες και διαβάσεις πρόσβασης των ΑμεΑ.

«Μην παρκάρετε σε ράμπες και διαβάσεις πρόσβασης των ΑμΕΑ. Μην κλείνετε τα πεζοδρόμια. Μην παρκάρετε σε θέσεις ΑμΕΑ. Αφήστε εμάς τις οικογένειες, τους συνοδούς αλλά σκεφτείτε τα ίδια τα άτομα και τον εαυτό σας γιατί είμαστε όλοι εν δυνάμει άτομα με αναπηρία, σε μια κακή στιγμή..η συνείδηση μας είναι η πρόσβαση τους στην καθημερινότητα, στην ζωή, στην συμμετοχή και όχι στον αποκλεισμό..».

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα