5 συμβουλές για Καλή Χρονιά με καλή υγεία!

Το 2019 μετράει μερικές ώρες και καλό θα είναι να ακολουθήσεις κάποιες καλές και χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την καλή σου υγεία και την γενικότερη καλή λειτουργία του οργανισμού σου.

Ας δούμε, λοιπόν, τι θα πρέπει να κάνεις αυτή τη χρονιά για να διατηρήσεις το σώμα, αλλά και το πνεύμα σου σε καλή κατάσταση:

Καταπολέμησε το στρες

Σε χαμηλά επίπεδα, το στρες μπορεί και να είναι επωφελές, μετατρεπόμενο σε κίνητρο. Εάν, όμως, ξεφύγει από τα φυσιολογικά όρια μπορεί να κάνει σημαντική ζημιά στην υγεία μας, όχι μόνο την ψυχική, αλλά και τη σωματική.

tzennifer-giogka

Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να βρεις μεθόδους χαλάρωσης και μείωσης του στρες. Η γιόγκα, ο διαλογισμός, αλλά και τα σπορ συμβάλλουν τα μέγιστα στη χαλάρωσή σου.

Κινήσου περισσότερο

Εάν σιχαίνεσαι τι γυμναστήριο, βρες έναν τρόπο που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σου για να καταπολεμήσεις την καθιστική ζωή.

Περπάτημα, χορός, οι σκάλες του μετρό, ακόμα και οι δουλειές στο σπίτι σου προσφέρουν τα 30 λεπτά φυσικής δραστηριότητας που πρέπει να έχουμε καθημερινά.

Φάε σωστά

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν συχνά πολλή ζάχαρη, αλάτι, λίπος και χημικές ουσίες που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο υπερβολικού βάρους, διαβήτη τύπου 2 και καρκίνο. Επίλεξε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως και αντικατάστησε τη σόδα και τα αναψυκτικά με νερό ή τσάι από βότανα.

Φάρμακα με μέτρο

Η περιττή χρήση αντιβιοτικών ή η πρόωρη διακοπή της θεραπείας μπορεί να οδηγήσει σε ανοσία του οργανισμού στα φάρμακα.

gunaika-astheneia-xapia

Πρόκειται για σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας, καθώς η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά συμβάλλει ήδη σε προβλήματα όπως οι λοιμώξεις που είναι ανθεκτικές στα φάρμακα. Ακολούθησε τις συμβουλές του γιατρού σου και θυμηθείτε ότι τα αντιβιοτικά δεν λειτουργούν κατά των ιών.

Περιόρισε το αλκοόλ και το κάπνισμα

kapnisma-pneymones

Το να πίνεις ένα ποτήρι την ημέρα κόκκινο κρασί κάνει καλό στην υγεία. Εφόσον, όμως, ξεφύγεις από το μέτρο, 1 ποτήρι για τις γυναίκες και 2 για τους άνδρες καθημερινά, κινδυνεύεις από παθήσεις όπως η άνοια, αλλά και ο καρκίνος.

Δοκίμασε να μην πιεις καθόλου αλκοόλ για έναν μήνα και θα δεις διαφορά. Επίσης, μείωσε ή κόψε εντελώς το κάπνισμα, που είναι επίσης υπεύθυνο για μια σειρά από σοβαρές παθήσεις.

Καλή χρονιά με υγεία!

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Συμβουλές για να κάνεις υγιεινή διατροφή (και) στο γραφείο!

 

 

 

Σχετικά άρθρα