Παγωμένα πόδια; Πώς θα τα προστατεύσεις από το κρύο του χειμώνα;

Χειμώνας. Ο υδράργυρος κατεβαίνει. Κι εσύ κρυώνεις!… Πού νιώθεις περισσότερο το κρύο; Στα παγωμένα πόδια σου! Σου έχει τύχει ποτέ να περπατάς στον δρόμο τον χειμώνα και να μην αισθάνεσαι τα πόδια σου από το κρύο; Ή να σαι κουκουλωμένη με τα σκεπάσματα και παρόλ΄ αυτά τα πόδια σου να είναι… παγάκια;

Παρακάτω θα βρεις κάποια χρήσιμα tips για να… επιζήσεις στο κρύο!

Τι παπούτσια να επιλέξεις;

Το must have παπούτσι του χειμώνα είναι οι αγαπημένες σου UGG. Ζεστές, απαλές, μπορεί να τις έχεις σε διάφορα χρώματα. Συνδυάζονται τέλεια με τζιν αλλά και με κολάν και φουστίτσα και φοριούνται όλες τις ώρες με σχεδόν όλα σου τα λουκ!
Αν ωστόσο οι μπότες αυτές δεν είναι στο στιλ σου και ψάχνεις κάτι πιο… κυριλλέ, τότε να επιλέξεις κάτι σε πιο δερμάτινο, φροντίζοντας ωστόσο να τσεκάρεις αν οι δερμάτινες μπότες θα είναι αδιάβροχες! Δεν θέλεις να βρέξεις τα πόδια σου με την πρώτη βροχή. Και κάτι πολύ σημαντικό: μην ξεχνάς να επιλέγεις πάντα το σωστό νούμερο στα παπούτσια! Αν επιλέξεις πολύ στενά, τότε είναι πολύ πιθανό να παγώσεις! Συν τοις άλλοις, τα στενά παπούτσια μπορούν να σου κάνουν κι άλλες ζημιές στα πόδια!

Τι κάλτσες να φορέσεις

Σαφώς δεν ταιριάζουν όλες οι κάλτσες με όλα τα παπούτσια αλλά τώρα τον χειμώνα μπορείς με τις μπότες να φορέσεις τις κάλτσες που θες! Ωστόσο, η λύση του να φορέσεις 2-3 ζευγάρια μαζί δεν είναι λύση. Θέλεις το πόδι σου να αναπνέει! Επίσης κινδυνεύεις να σε “χτυπήσει” το παπούτσι αφού με τόσες κάλτσες σίγουρα θα αρχίσει να σε στενεύει! Ενώ δεν είναι καλό και για την κυκλοφορία του αίματος!
Τι να επιλέξεις; Κάλτσες μάλλινες, πολυέστερ και βαμβακερές. Αν κρυώνεις, μπορείς στη χειρότερη να φορέσεις δυο ζευγάρια. Το σημαντικό είναι να είναι ψηλές, για να μην επιτρέπουν στο κρύο να μπει από πουθενά!

Ν.Κ.
Με πληροφορίες από marieclaire.fr

 

Σχετικά άρθρα