Φρίκη στην Ταϊλάνδη: Τσιμέντωσαν δύο ακτιβιστές και τους πέταξαν σε ποτάμι

Οι σοροί δύο αντρών εντοπίστηκαν στις όχθες του ποταμού Μεκόνγκ στην Ταϊλάνδη, με τις Αρχές να εξετάζουν την υπόθεση ως δολοφονία.

Στα χέρια τους είχαν τοποθετηθεί χειροπέδες, οι αστράγαλοί τους ήταν δεμένοι και οι δράστες είχαν ανοίξει τα στομάχια τους και τα είχαν γεμίσει με τσιμέντο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι Αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα την ταυτότητα των θυμάτων, αλλά θεωρείται πως είναι δύο πολιτικοί ακτιβιστές που έχουν εξαφανιστεί από την περιοχή της Μπανγκόκ.

Συγγενείς των εξαφανισθέντων έχουν ζητήσει να δουν τις σορούς, πιστεύονται πως θα τις αναγνωρίσουν. Η αστυνομία θα κάνει και τεστ DNA για να διαλευκάνει το ένα επρόκειται για εκείνους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Thanachart Rodkhlongtan, γνωστοποίησε πως οι άντρες πρέπει να δολοφονήθηκαν πριν από μία εβδομάδα.

Οι χειροπέδες που εντοπίστηκαν πάνω τους, όπως αναφέρει ο Independent, χρησιμοποιούνται συχνά στο Λάος και το Βιετνάμ.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης πως δεν προστατεύει τα δικαιώματα των ακτιβιστών. Είναι τουλάχιστον 60 εκείνοι που έχουν δολοφονηθεί ή εξαφανιστεί μυστηριωδώς τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με την οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα