«Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν… Μια ταινία αριστούργημα!

Αλφόνσο Κουαρόν… Να θυμάστε αυτό το όνομα, γιατί ανήκει σε έναν από τους καλύτερους σκηνοθέτες της εποχής μας. Μάλιστα, η  ταινία «Ρόμα» είναι η καλύτερη, όχι μόνο του συγκεκριμένου σκηνοθέτη, αλλά και της τελευταίας δεκαετίας για μένα.

Μια ταινία που σε συναρπάζει μ’ ένα σενάριο, που παίζει διαρκώς και παράλληλα ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο. Η σκηνοθετική του χροιά δημιουργεί στον θεατή μια υποδόρια αγωνία. Νιώθεις την ανασφάλεια της ύπαρξης για κάθε στιγμή της ζωής!

Στην ταινία οι ταξικές, κοινωνικές και πολιτικές αναφορές καταγράφονται με έναν σκληρό, ώμο ρεαλισμό που μας είναι τόσο γνώριμος και βιωμένος, αναδεικνύοντας μια κοινωνία γεμάτη πόνο, εγκατάλειψη, βία. Γεμάτη από γιορτές αλλά και σφαγές. Γεμάτη από πλούσιους αλλά και φτωχούς. Γεμάτη τελικά από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της ζωής, όπου όλοι έχουν κοινή μοίρα απέναντι τους.

Είναι μια ταινία αριστούργημα!!!

Μην τη χάσετε!

Άννα Δρούζα

roma afisa

Λίγα λόγια για την ταινία

Το «Ρόμα» είναι μια μια ταινία ασπρόμαυρη, ουσιαστικά οι αναμνήσεις του σκηνοθέτη από την γειτονιά του στο Μέξικο Σίτι το ’71. Όλα περνούν από τα χέρια κι από τα μάτια της Κλέο, της μιας από τις δυο υπηρέτριες του σπιτιού.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο 75ο Φεστιβάλ της Βενετίας τον Αύγουστο, όπου βραβεύτηκε με τον χρυσό λέοντα. Από τότε προβλήθηκε σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Η  Ένωση Κριτικών της Νέας Υόρκης απένειμε στο «Ρόμα» το βραβείο καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης φωτογραφίας.

«Η ταινία αυτή δεν προοριζόταν ποτέ να είναι μια δήλωση, μια πολιτική δήλωση περισσότερο είναι ένα καλειδοσκόπιο της ίδιας της ζωής», σημειώνει ο Κουαρόν.

Το «Ρόμα» είναι η πρώτη ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν μετά το Οσκαρικό Gravity το 2013. Ο Kουαρόν είναι σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός. Με την τελευταία του αυτή ταινία αναμένεται να διεκδικήσει Όσκαρ καλύτερης ταινίας, πράγμα που συμβαίνει πρώτη φορά για ισπανόφωνη παραγωγή.

alfonso cuaroN
Editorial credit: Andrea Raffin / Shutterstock.com

Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους και στο Netflix.

Δείτε εδώ το trailer

Σχετικά άρθρα