Eορταστικό χοιρινό στη γάστρα

Σου τρέχει… σαλάκι;

Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα 

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 150 γρ. κολοκύθα
  • 4 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. worcestershire sauce
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε

  1. Κόβουμε τις πατάτες, τη γλυκοπατάτα, τα κρεμμύδια και την κολοκύθα κυδωνάτα.
  2. Τοποθετούμε σε γάστρα το μπούτι, τα λαχανικά, το σκόρδο και τα δαμάσκηνα.
  3. Χτυπάμε σε μούλτι το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και την Worcestershire sauce και τα περιχύνουμε επάνω από το κρέας και τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ψήνουμε για 45’ στους 200°C και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 150°C και ψήνουμε για άλλες 2 ώρες περίπου.

Θέμις Καρδιόλακα

mamaknows.gr

Σχετικά άρθρα