Αρχική / Υγεία / Πρόληψη / 4 συμβουλές για να προλάβεις την εκδήλωση καρκίνου

4 συμβουλές για να προλάβεις την εκδήλωση καρκίνου

Ο καρκίνος γενικότερα και οι διάφορες τύποι μέσω των οποίων εκδηλώνεται είναι υπεύθυνος για πολύ μεγάλο αριθμό θανάτων σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όμως, αυτή τη χρονιά μπορείς να υιοθετήσεις μερικές καλές συνήθειες αναφορικά με την υγεία σου, οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν τα μέγιστα στο να προλάβεις κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις.

Κόψε το κάπνισμα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το τσιγάρο είναι η βασική αιτία εκδήλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου, με πρώτο τον καρκίνο του πνεύμονα. Συνολικά 17 μορφές καρκίνου οφείλονται στο κάπνισμα. Μειώστε το και αν είναι δυνατόν κόψτε το εντελώς.

Λιγότερο αλκοόλ

Δεύτερος παράγοντας εκδήλωσης καρκίνου είναι το αλκοόλ, ειδικά για τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Σε αυτό παίζει ρόλο και η εσφαλμένη, σύμφωνα με τους ειδικούς, αντίληψη που επικρατεί είναι ότι 2 με 3 ποτήρια ημερησίως δεν αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου.

Όμως, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Καλό, λοιπόν, θα είναι να κόψεις το αλκοόλ εντελώς αυτή τη χρονιά.

Περισσότερη κίνηση και καλύτερη διατροφή

Μια διατροφή υψηλή σε λιπαρά και σάκχαρα είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες εκδήλωσης καρκίνου, κυρίως στο παχύ έντερο.

Όμως, η υιοθέτηση μιας πιο υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής μπορεί να μειώσει κατά πολύ τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, που μπορεί να οφείλεται και στην παχυσαρκία.

Φρούτα, λαχανικά και γενικότερα φυτικές ίνες είναι καλό να μπουν στο καθημερινό σου διαιτολόγιο.

Παράλληλα, θα πρέπει να αρχίσεις τακτικά άσκηση, καθώς σύμφωνα με έρευνες ένα ποσοστό της τάξης του 5,5% σε εκδήλωση νέων καρκίνων οφείλεται και στην καθιστική ζωή και τις παρενέργειές της.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Καρκίνος παχέος εντέρου: Πώς θα προστατεύσεις τον οργανισμό σου;

 Καρκίνος στο πάγκρεας: 3 συμβουλές για να τον προλάβεις!

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X