Ο άνδρας μου θέλει να βλέπει πορνό, όταν κάνουμε σεξ. Γιατί το κάνει; Δεν του φτάνω εγώ;

Ο άντρας μου πολλές φορές θέλει να δει πορνό μαζί μου. Είναι φυσιολογικό; Αν βλέπει τέτοιες δεν θα ικανοποιείται περισσότερο; Γιατί αυτές έχουν κορμάρες και φοβάμαι ότι θα βλέπει αυτές πάρα εμένα. Γιατί το θέλει; Γιατί οι άντρες θέλουν να βλέπουν πορνό και να κάνουν σεξ μαζί μας ταυτόχρονα;

Στο ερώτημά σας απαντά ο  Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ευκαιριακή ενασχόληση με πορνοταινίες από τον ένα ή και τους δύο συντρόφους συνήθως δε δημιουργεί εμπλοκές στη συντροφικότητα των ζευγαριών. Οι άνδρες έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το πορνό, δεδομένου ότι λειτουργούν στο σεξ κυρίως με την όραση.

Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που το πορνό αποτελεί το μόνο μέσο ερωτικής διέγερσης. Τότε παίρνει τη μορφή καταναγκαστικής σεξουαλικής συμπεριφοράς στοιχείο που απαιτεί θεραπευτική παρέμβαση.

Η συμπεριφορά αυτή αποτελεί ένα από τα συχνότερα προβλήματα στο σεξ που αντιμετωπίζουν οι άνδρες στην εποχή μας, πρόβλημα μάλιστα που αρκετές φορές καταλήγει σε διαταραχή της σχέσης ή και διαζύγιο.

Όσον αφορά την εμφάνισή σας σε σχέση με τις γυναίκες που εμφανίζονται στις πορνοταινίες είναι σαφές ότι το ερωτικό μήνυμα δεν αποτελεί μόνο συνάρτηση της εικόνας σώματος.

Υπάρχουν δηλαδή γυναίκες με λιγότερα σωματικά προσόντα που εμπνέουν μεγαλύτερη ερωτική επιθυμία.

Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο

www.sexmedic.gr

Σχετικά άρθρα