Γιατί τα ζευγάρια περπατούν χέρι – χέρι;

Είτε το βλέπεις σε ταινία είτε σε live στους δρόμους, η πιο αυτόματη κίνηση που μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι είναι να περπατάει χέρι – χέρι. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί; Υπάρχουν βιολογικοί, ψυχολογικοί και κοινωνικοί λόγοι που συνδέονται με αυτό.

Δες παρακάτω 6 λόγους που εξηγούν γιατί τα ζευγάρια κρατιούνται από τα χέρια

Μειώνει το στρες

όταν βλέπεις μια ταινία με τον φίλο σου δεν σου έρχεται αυθόρμητα στις τρομακτικές στιγμές να του σφίξεις το χέρι; Δεν μειώνει την ένταση της στιγμής της ταινίας αλλά τον τρόπο που τη βιώνεις εσύ.

Σύμφωνα με  κλινικές έρευνες, σε στρεσσογόνες καταστάσεις, είναι πολύτιμη τόσο η παρουσία όσο και το άγγιγμα του συντρόφου σου. Μόν0 και μόνο που σου κρατάει το χέρι, το άγχος μειώνεται και ο έγκέφαλός σου λειτουργεί διαφορετικά

Τα χέρια είναι πολύ ευαίσθητα

Τα χέρια είναι ένα μέλος του σώματος αρκετά ευαίσθητο στα εξωτερικά ερεθίσματα. Από βιολογικής πλευράς, οι νευρικές απολήξεις που υπάρχουν στα χέρια μας “αισθάνονται” έντονα και… απολαμβάνουν το τρυφερό άγγιγμα του συντρόφου σου.

agapi zeygari mazi

Το άγγιγμα είναι μια μορφή επικοινωνίας

Πέρα από την ομιλία, η γλώσσα του σώματος είναι εκείνη που “μαρτυρά” πολλά. Ο τρόπος που θα αγγίξει το χέρι σου ο σύντροφός σου σε μια δεδομένη στιγμή μπορεί να δώσει και ένα διαφορετικό μήνυμα που πρέπει εσύ να αποκωδικοποιήσεις. Κάποιες φορές άλλωστε τα λόγια είναι περιττά…

Είναι ένα φυσικό αντανακλαστικό του οργανισμού μας

Ακόμα και μέσα στη μήτρα, λίγες εβδομάδες μετά τη σύλληψή του, το έμβρυο έχει την τάση να πιάνει τα χέρια του. Όταν γεννηθεί το ένστικτό του το οδηγεί να αποζητά το άγγιγμα της μάνας του. Αυτό το ένστικτο δεν σβήνει ποτέ. Νιώθουμε ασφάλεια κρατώντας το χέρι αγαπημένων προσώπων!

Σε κρατάει ζεστή

Ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Η οποιαδήποτε σωματική επαφή παράγει θερμότητα και έτσι ζεσταίνεσαι όταν κάνει κρύο! Ο πιο τέλειος τρόπος για να ζεσταθείς είναι να βάλεις το χέρι σου μέσα στο χέρι του αγαπημένου σου!

aggigma

Αποτελεί ένα statement – Δηλώνει μια σχέση!

Αν δεις δυο γνωστούς σου να περπατούν στον δρόμο χέρι χέρι, τότε θα καταλάβεις ότι τα φτιάξανε. Το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εσύ για να… δηλώσεις τη σχέση σου στην παρέα σου: να εμφανιστείς μαζί του και να είστε πιασμένοι χέρι χέρι. Δεν χρειάζεται να πεις πολλά ακόμα!…

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από seventeen.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Άγγιξέ με»: «Στην πιο μικρή στιγμή μαζί σου έζησα όλη μου τη ζωή»

«Δώσ’ μου μια αγκαλιά»: Το οφέλη του αγγίγματος στην ψυχή και το σώμα

Τι μπορεί να κρύβει ένα άγγιγμα;

 

 

Σχετικά άρθρα