Στις 15 Ιανουαρίου η ψηφοφορία για το Brexit

Πηγές προσκείμενες στη βρετανική κυβέρνηση προσδιορίζουν τη 15η Ιανουαρίου ως τη μέρα που η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σκοπεύει να ζητήσει να διεξαχθεί η εξ αναβολής ψηφοφορία της ολομέλειας της Βουλής των Κοινοτήτων για τη συμφωνία που έχει κλείσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit.

Πρόκειται για την ψηφοφορία που η Τερέζα Μέι είχε αναγκαστεί να ακυρώσει τον Δεκέμβριο, όταν αναγνώρισε ότι θα έχανε με μεγάλη διαφορά.

Χθες η Βρετανίδα πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η Βρετανία θα εισέλθει σε αχαρτογράφητο έδαφος εάν η συμφωνία που έχει κλείσει με την Ε.Ε. για το διαζύγιο δεν εγκριθεί.

Όπως μεταδίδει ο βρετανικός Guardian, περισσότεροι από 200 βουλευτές και από τα δύο στρατόπεδα (υπέρ και κατά του Brexit) έχουν υπογράψει επιστολή παροτρύνοντας την Τερέζα Μέι να αποκλείσει το ενδεχόμενο μη συμφωνίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, αναμένεται αύριο στο Δουβλίνο για συνομιλίες σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο κομβικό σημείο διαφωνίας, το λεγόμενο backstop, δηλαδή την προβλεπόμενη δικλίδα ασφαλείας για μη επαναφορά «σκληρών» συνόρων ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Ενδεχόμενη λύση στο συγκεκριμένο θέμα θα βοηθήσει την Τερέζα Μέι να επικυρώσει τη συμφωνία.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα