Μαιευτήρας ζύγιζε το μωρό και ζητούσε το ανάλογο «φακελάκι»

Μια απίστευτη καταγγελία έκανε με επιστολή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πατρών, κ. Σταύρος Αναγνωστόπουλος. Σύμφωνα με αυτή, μαιευτήρας σε δημόσιο μαιευτήριο της Αθήνας ζήτησε από μέλλοντες γονείς «φακελάκι» ανάλογα με το βάρος του βρέφους.

Το περιστατικό διηγήθηκε στον κ. Αναγνωστόπουλο ο ίδιος ο πατέρας. Στα τέλη Δεκεμβρίου, μαζί με την ετοιμόγεννη σύζυγό του, έφτασε στην Αθήνα για να γεννήσει σε ένα μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο.

Η γυναίκα αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα στην εγκυμοσύνη της και όταν βρήκαν τον εν λόγω μαιευτήρα, απαίτησε 100 ευρώ για της εισαγωγή της ετοιμόγεννης στην κλινική που διευθύνει ο ίδιος σε δημόσιο νοσοκομείο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ζήτησε να λάβει κι άλλη παράνομη αμοιβή μετά τη γέννηση του μωρού και μάλιστα ανάλογη με το βάρος του βρέφους.

Το μωρό τελικά γεννήθηκε 2,1 κιλά και η γυναίκα δυστυχώς έχασε τη μήτρα της και μπήκε στην εντατική. Ο μαιευτήρας δε σεβάστηκε ούτε καν την αγωνία του συζύγου της και του είπε ότι δεν είναι «τζαμπατζής» και αμείβεται με τα κιλά του νεογέννητου σε χιλιάδες ευρώ και όχι σε εκατοντάδες.

Ζήτησε δηλαδή «φακελάκι» ύψους 2.100 ευρώ, πλέον του αρχικού ποσού που είχε πάρει για την εισαγωγή της γυναίκας στην κλινική.

Ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πατρών στην επιστολή του δεν αναφέρει ονόματα, όμως σημειώνει ότι είναι στη διάθεση των αρχών για να προσκομίσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για τον συγκεκριμένο μαιευτήρα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος καταδίκασε το περιστατικό και σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι θα εξαντλήσει κάθε αυστηρότητα σε κάθε μέλος του που επιδίδεται σε τέτοιες πρακτικές.

Πηγή: star.gr

Σχετικά άρθρα