Lady Gaga: Η εκκεντρική «νέα βασίλισσα της ποπ» – Ο βιασμός στα 19, η ινομυαλγία, ο χωρισμός λίγο πριν τον γάμο και οι Χρυσές Σφαίρες

Η Lady Gaga ήταν από τις παρουσίες που έκλεψαν την παράσταση στις Χρυσές Σφαίρες 2019 όχι μόνο γιατί κέρδισε το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού αλλά και επειδή ήταν ομολογουμένως μία από τις πιο καλοντυμένες της βραδιάς. Παρά το γεγονός ότι την έχουμε συνηθίσει σε άκρως εκκεντρικές εμφανίσεις αυτή τη φορά επέλεξε μία ρομαντική τουαλέτα για αυτή την ξεχωριστή βραδιά.

Η «νέα βασίλισσα της ποπ» όπως την αποκαλούν πολλοί δεν έχει να επιδείξει μία ιδιαίτερη πορεία στη βιομηχανία του θεάματος αλλά έχει και μία ιδιαίτερη ζωή που σίγουρα έχει… ιντριγκάρει τους φανατικούς, και όχι μόνο, θαυμαστές της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lady Gaga (@ladygaga) στις

Η καθολική της οικογένεια και η επαφή της με τη μουσική από τα 4

Πριν γίνει Lady Gaga λεγόταν Στέφανι Τζοάν Αντζελίνα Τζερμανότα. Γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1986 στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης μέσα σε μία καθολική οικογένεια. Οι καταβολές της οικογένειάς της ήταν τόσο ιταλικές όσο και γαλλο-καναδικές. Όσο κι αν μας φαίνεται περίεργο η Lade Gaga στα 11 της χρόνια πήγε σε ιδιωτικό ρωμαιοκαθολικό σχολείο θηλέων. Η ενασχόλησή της με τη μουσική ξεκίνησε από πολύ νωρίς αφού ήδη από 4 ετών μάθαινε πιάνο. Φυσικά δεν ασχολήθηκε μόνο με τη μουσική αλλά και με το θέατρο. Παράλληλα με το σχολείο παρακολούθησε και μαθήματα υποκριτικής στο Lee Strasberg Theatre and Film Institute για δέκα χρόνια. Με την αποφοίτησή της αποφασίζει να πάει στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει μουσική και θέατρο στο Tisch School of the Arts.

Πριν κυκλοφορήσει την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, είχε γράψει τραγούδια για την Μπρίτνεϊ Σπίαρς, τη Φέργκι και το γυναικείο συγκρότημα Pussycat Dolls.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lady Gaga (@ladygaga) στις

Όταν έκανε στριπτίζ και η αντίθετη γνώμη του πατέρα της

Ενώ η Lady Gaga προσπαθούσε να γίνει τραγουδίστρια έπρεπε αν δουλεύει παράλληλα. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία που πριν γίνει σταρ έκανε κάποια άλλη δουλειά. Συνήθως μαθαίνουμε ότι κάποιος σταρ έχει δουλέψει ως σερβιτόρος, ταξιτζής, καθαρίστρια και άλλα πολλά. Η Lady Gaga ωστόσο έκανε μία λίγο διαφορετική δουλειά αφού έκανε… στριπτίζ για να βγάζει το έξοδά της. Μάλιστα σε συνέντευξη που είχε δώσει στο talk show «Watch What Happens Live» του Andy Cohen είχε παραδεχτεί: «Έχω βγάλει περισσότερα χρήματα βγάζοντας τα ρούχα μου, παρά σερβίροντας».

Φυσικά ήταν κάτι που δεν ευχαριστούσε τον πατέρα της ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι μεγάλωσε σε ένα καθολικό σπίτι. Όπως είχε πει η Lady Gaga:
«Δεν έδειχνα και πολλά – ήμουν χορεύτρια burlesque. Επειδή η οικογένεια μου είναι ευρωπαϊκή, για μένα δεν ήταν και τόσο παράξενο και δεν έκανα τίποτα τραγικό – παρόλο που ο πατέρας μου είχε άλλη γνώμη».

lady-gaga-4
Φωτογραφία: facebook/ladygaga

Τα πρώτα βήματα στην καριέρα της πριν γίνει σταρ

 

Η Lady Gaga φαινόταν από μικρή ότι θα έκανε κάτι σχετικό με τη μουσική αφού ήδη από τα 13 της είχε γράψει την πρώτη της μπαλάντα στο πιάνο και από τα 14 άρχισε να τραγουδάει σε κοινό. Ίσως τότε δεν φανταζόταν ότι το 2008 θα κυκλοφορούσε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο “The Fame”, το οποίο όπως έχει εξηγήσει η ίδια απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιζητεί τη φήμη. Το άλμπουμ έχει σημειώσει πολλή μεγάλη επιτυχία. Τα “Just Dance” και “Poker Face” έφθασαν στην κορυφή των αμερικανικών και βρετανικών charts. Το “Love Game” έφτασε στο Νο.8 και το “Paparazzi” στο Νο.6, ενώ μπήκε στη δεκάδα πολλών χωρών. Το “Poker Face” κέρδισε το Βραβείο Γκράμι καλύτερης χορευτικής μουσικής.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lady Gaga (@ladygaga) στις

Τον Νοέμβριο του 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της EP, “The Fame Monster” και κέρδισε Γκράμμυ καλύτερου ποπ άλμπουμ. To 1ο single “Bad Romance” έγινε αμέσως μεγάλη επιτυχία, καθώς κατέκτησε το Νο. 1 στα charts πολλών χωρών και έγινε 11 φορές πλατινένιο. Επίσης, κέρδισε Γκράμμυ καλύτερης γυναικείας ποπ ερμηνείας και καλύτερου κλιπ. Το “Telephone” ως 2ο single σε συνεργασία με την Beyonce και ήταν υποψήφιο για Βραβείο Γκράμμυ καλύτερης γυναικείας συνεργασίας. Τον Σεπτέμβριο του 2010 η Lady Gaga κέρδισε 9 βραβεία MTV.
Όλα αυτά τα κατάφερε μέσα στα πρώτα 2 χρόνια από το ντεμπούτο της στη δισκογραφία. Μέχρι σήμερα τα τραγούδια της έχουν γίνει ανάρπαστα ενώ έχει χτίσει έναν μύθο γύρω από το όνομα της.

lady-gaga-bradley-cooper
Φωτογραφία: facebook/ladygaga

Η Χρυσή Σφαίρα για το τραγούδι «Shallow» της ταινίας «A Star Is Born» στην οποία συμπρωταγωνίστησε με τον Μπράντλεϊ Κούπερ φυσικά δεν ήταν το πρώτο βραβείο που πήρε. Οι αριθμοί μιλούν από μόνη τους. Η Lady Gaga έχει πάνω από 250 βραβεία (Μουσικής , Μόδας , Κινηματογράφου κ.α.) και πάνω από 547 υποψηφιότητες. Αν μετρήσουμε και τους ακόλουθούς της στο instagram οι οποίοι αγγίζουν το αστρονομικό αριθμό των 31.8 εκατομμυρίων καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για μία σταρ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lady Gaga (@ladygaga) στις

Η «νέα βασίλισσα της ποπ» και η περιουσία της

Η Lady Gaga έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και μία από τους μουσικούς που έχουν πουλήσει τα πιο πολλά άλμπουμ. Συγκεκριμένα μετρώντας albums και singles η τραγουδίστρια έχει πουλήσει 153 εκατομμύρια εκ των οποίων είναι 27 εκατομμύρια album και 146 εκατομμύρια single-τραγούδια σε ψηφιακή μορφή. Η περιουσία της έχει αγγίξει τα 300 εκατομμύρια δολάρια!

lady-gaga-6
Φωτογραφία: facebook/ladygaga

Ο βιασμός στα 19 και τα ψυχικά τραύματα που προκάλεσε

Η Lady Gaga πολλές φορές έχει σοκάρει με τις εμφανίσεις της αλλά πολλές φορές σοκάρει και με τις αποκαλύψεις για τη ζωή της. Ένα τέτοιο κομβικό σημείο ήταν όταν παραδέχτηκε ότι έχει πέσει θύμα βιασμού στην ηλικία των 19 χρονών. Ύστερα από χρόνια και αφού κρατούσε το περιστατικό κρυφό από όλους για 7 χρόνια βρήκε το θάρρος να μιλήσει.

Όπως είχε πει σε εκδήλωση με σκοπό να βοηθήσει τις γυναίκες που έχουν περάσει τον ίδιο γολγοθά: «Στα 19 μου υπήρξα θύμα βιασμού. Η κακοποίηση που είχα υποστεί με άλλαξε για πάντα. Ένα κομμάτι του εαυτού μου χάθηκε για πάντα. Δεν το είπα σε κανέναν. Κρυβόμουν ακόμα και από τον ίδιο τον εαυτό μου. Και αισθάνομαι ντροπή ακόμη και σήμερα μπροστά σας. Αισθάνομαι ντροπή για αυτό που μου συνέβη. Υπάρχουν ακόμα μέρες όπου νιώθω ότι ήταν δικό μου το λάθος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lady Gaga (@ladygaga) στις

Όταν μοιράστηκα αυτό που μου συνέβη με τους πολύ ισχυρούς άνδρες του κλάδου μου, κανείς δεν με βοήθησε. Κανείς δεν μου προσέφερε την καθοδήγησή του για να βρω δικαιοσύνη ή την ψυχική υγεία που είχα τρομερή ανάγκη. Είναι προσωπικό μου όνειρό να υπάρχει σε κάθε σχολείο της χώρας μας ένας καθηγητής ή θεραπευτής ειδικευμένος στον τομέα της ψυχικής υγείας. Αυτό σημαίνει να είσαι γυναίκα στο Χόλιγουντ. Αυτό σημαίνει να έχεις φωνή. Έχω την ευκαιρία να κάνω μια αλλαγή. Προσεύχομαι ότι θα ακούμε με μεγαλύτερη προσοχή όσους βρίσκονται γύρω που μας έχουν μεγάλη ανάγκη… Να είστε παρόντες. Να είστε αυτοί που θα αλλάξουν τα πράγματα», είπε μεταξύ άλλων η τραγουδίστρια και πρόσθεσε: «Σήμερα εγώ φοράω τα παντελόνια».

Αυτό το περιστατικό δεν την άφησε αλώβητη. Χρειάστηκε να παλέψει και συνεχίζει να παλεύει για να ξεπεράσει το μετατραυματικό στρες. Με θάρρος παραδέχτηκε ότι έχει «πνευματική ασθένεια» και καταφέρνει να στέκεται στα πόδια της χάρις στην καλοσύνη που δέχτηκε από τους γιατρούς, την οικογένειάς της και τους φίλους της.

lady-gaga-2
Φωτογραφία: facebook/ladygaga

Η εξομολόγηση ότι πάσχει από ινομυαλγία

Η Lady Gaga έχει αποκαλύψει πως υποφέρει από ινομυαλγία, μία χρόνια πάθηση που προκαλεί μυϊκό πόνο και αλλαγές στη διάθεση.

Η ινομυαλγία είναι ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από διάχυτο μυοσκελετικό πόνο, διάχυτη ευαισθησία αλλά και άλλα γενικά συμπτώματα όπως διαταραχή του ύπνου και του συναισθήματος.

Η τραγουδίστρια μοιράζεται με τους θαυμαστές της τη μάχη που δίνει με την αρρώστια. Έχει ανεβάσει φωτογραφίες με τις επισκέψεις της στους γιατρούς ανάμεσά τους και μία που είχε λεζάντα:
«Μια δύσκολη μέρα με χρόνιο πόνο, αλλά νιώθω ευλογημένη που έχω τόσο δυνατές και έξυπνες γυναίκες γιατρούς».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lady Gaga (@ladygaga) στις

Ο χωρισμός της λίγο πριν τον γάμο και ο αρραβώνας που ακολούθησε

Τρεις φορές έχει πληγωθεί η Lady Gaga από τους χωρισμούς της και όπως η ίδια έχει υπονοήσει και οι τρεις είναι το τίμημα που πληρώνει για τη μεγάλη καριέρα της. Οι σύντροφοι που είχε επιλέξει σύμφωνα με τα λεγόμενά της δεν άντεχαν την επιτυχία της .

«Η προσωπική μου ζωή καταστράφηκε. Πούλησα 10 εκατ. δίσκους κι έχασαν τον Ματ (σ.σ.Μάθιου Γουίλιαμς με τον οποίο έβγαινε πριν γίνει διάσημη). Πούλησα 30 εκατ. κι έχασα τον Λουκ(σ.σ. Λουκ Καρλ, ιδιοκτήτης μπαρ). Έκανα μια ταινία κι έχασα τον Τέιλορ (σ.σ. Τέιλορ Κίνεϊ, ηθοποιός). Είναι σαν γίνεται μια ανταλλαγή. Είναι η τρίτη φορά που η καρδιά μου πληγώνεται έτσι» είχε περιγράψει η ποπ σταρ στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της «Gaga: Five Foot Two».

lady-gaga-5
Φωτογραφία: facebook/ladygaga

Η σχέση της με τον Τέιλορ Κίνεϊ διήρκησε 5 ολόκληρα χρόνια και διαλύθηκε λίγο πριν το ζευγάρι ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Η Lady Gaga δεν άργησε να βρει τον νέο της σύντροφο με τον οποίο μάλιστα ήδη έχει αρραβωνιαστεί . Ο λόγος για τον αντζέντη Κρίστιαν Καρίνο ο οποίος μάλιστα ακολούθησε την παραδοσιακή οδό και ζήτησε την άδεια του πατέρα της πριν κάνει την πρόταση γάμου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lady Gaga (@ladygaga) στις

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

H Lady Gaga και οι άλλες… Οι λαμπερές εμφανίσεις στις Χρυσές Σφαίρες

Χρυσές Σφαίρες 2019: Βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου για την «Ευνοούμενη» του Λάνθιμου

Οι μεγάλοι νικητές στις Χρυσές Σφαίρες και η «Η Ευνοούμενη»

Οι ωραιότερες εμφανίσεις των celebrities στις Χρυσές Σφαίρες

 

 

Σχετικά άρθρα