Παιχνίδι στο χιόνι: Πώς μπορεί να ωφελήσει το παιδάκι σας;

Το παιχνίδι στο χιόνι με το παιδί σας είναι μια δραστηριότητα που, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, κάθε γονιός θα πρέπει να βιώσει μαζί με το παιδάκι του ή τα παιδάκια του.

Το φτιάξιμο ενός χιονάνθρωπου ή το πέταγμα χιονόμπαλας έχει, σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλαπλά οφέλη για την σωστή πνευματική ανάπτυξη, αλλά και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού.

Τι αναπτύσσει;

Το παιχνίδι στο χιόνι βοηθά στην ανακούφιση των σωματικών και συναισθηματικών εντάσεων, αφήνοντάς τις ουσιαστικά να φύγουν.

Το να πέσει και το να ξανασηκωθεί στη συνέχεια χωρίς να πληγωθεί χάρη στο μαλακό χιόνι χτίζει την αυτοπεποίθησή του. Το να μπορείς να χτίσεις και να καταστρέψεις χωρίς να σπάσεις τίποτα και να ξεκινήσεις εκ νέου βοηθά στην εξερεύνηση και την κατασκευή της προσωπικότητας.

Τι να παίξετε;

Παίξτε χιονοπόλεμο, φτιάξτε χιονάνθρωπους ή πηγαίντε έναν περίπατο για να αναζητήσετε ίχνη ζώων στο χιόνι.

Μην διστάσετε να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει και να φτάσει στο κατακόρυφο, για να περάσετε αξέχαστες στιγμές με το παιδάκι σας.

Πόση ώρα να μείνετε στο χιόνι;

Ένα παιδί κάτω των 6 ετών κουράζεται γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι 15 λεπτά στο χιόνι είναι αρκετά.

Μην ξεχάσετε όταν μπείτε στο σπίτι να αλλάξετε ρούχα, καθώς χέρια και πόδια είναι πιθανό να είναι βρεγμένα και να προκαλέσουν στη συνέχεια κρυολογήματα στο παιδί.

Με πληροφορίες από parents.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Παιχνίδια στο χιόνι: 4 διασκεδαστικές προτάσεις!

 

Σχετικά άρθρα