Αγγελική: Η πρόταση γάμου μία εβδομάδα πριν τη δολοφονία της- Η βασανισμένη ζωή δίπλα στον πατροκτόνο, το μοιραίο βράδυ και τα όνειρα με τον σύντροφό της που έμειναν ανεκπλήρωτα

Στην Αλβανία μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης, η σορός της 29χρονης Αγγελικής που δολοφονήθηκε από τον ίδιο τον πατέρα της, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στην Κέρκυρα. Το έγκλημα συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο αφού η νήμα της ζωής της νεαρής κοπέλας κόπηκε με τον πιο βίαιο τρόπο από τον ίδιο της τον πατέρα ο οποίος της αφαίρεσε τη ζωή με μία σιδερόβεργα. Οι λεπτομέρειες του εγκλήματος ανατριχιάζουν καθώς και η δύσκολη ζωή που είχε περάσει η κοπέλα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Κέρκυρας, Χρυσαυγή Κούση, ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και με εντολή της εισαγγελικής αρχής, η σορός μεταφέρεται, μέσω Μαυροματίου, στη γενέτειρά της, το Μπεράτι, για να ακολουθηθεί και η ταφή της.

Τη σορό της 29χρονης συνόδευσαν η μητέρα της και συγγενείς της. Την Τετάρτη αναμένεται να γίνει η κηδεία της Αγγελικής η οποία θα ταφεί τελικά στην Αλβανία δίπλα στη γιαγιά της στο χωριό Μπεράτι. Η διαφωνία που υπήρχε ανάμεσα στον πατέρα που ήθελε να ταφεί η κόρη του στην Ελλάδα και τη μητέρα του άτυχου κοριτσιού που ήθελε να ταφεί στον τόπο της λύθηκε με εισαγγελική απόφαση.

Αντίθετη σε αυτή την απόφαση ήταν και η νονά της Αγγελικής γιατί η μητέρα της είχε να τη δει 15 χρόνια και επίσης επειδή η Αγγελική βαφτίστηκε χριστιανή και η ίδια είναι πνευματική της μητέρα. Η μητέρα της Αγγελικής δεν συνάντησε την νονά της κοπέλας η οποία στεκόταν στο πλευρό της τα χρόνια που ζούσε στην Ελλάδα λόγω πένθους. Ο ξάδερφος της μητέρας ωστόσο συνάντησε την νονά της Αγγελικής και παρέλαβε τα προσωπικά της αντικείμενα.

aggeliki-kekryra
Φωτογραφία: twitter/@neaselidagr

Όλα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ

Ο πατέρας του θύματος φαίνεται ότι είχε πρόβλημα με το γεγονός ότι η κόρη του διατηρούσε σχέση με τον Αφγανό ωστόσο ο ίδιος αρνείται ότι γνώριζε για αυτήν.
Ο σύντροφος της Αγγελικής περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ αλλά και τι σχέση είχε εκείνη με τον πατέρα της.

Όπως εξήγησε στην κατάθεσή του:

«Διέμεναν μαζί περίπου 13 μήνες σε κατοικία στην περιοχή Κανόνι Κέρκυρας. Η Αντζελίνα ήθελε να επισκεφθεί τον πατέρα της λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, ωστόσο τη συμβούλεψε να μην το κάνει διότι ήταν βράδυ και γνώριζε ότι δεν έχει καλές σχέσεις μαζί του. Αφού την άφησαν πλησίον της κατοικίας του πατέρα της, αναχώρησαν μαζί με τον (…), ζητώντας του να τον αφήσει στη Γαρίτσα Κέρκυρας.

Δείτε το βίντεο με την κατάθεσή του:

 

Την 20:35 κάλεσε τηλεφωνικά την Αντζελίνα και τη ρώτησε αν είχε φτάσει στο σπίτι του πατέρα της. Αυτή του απάντησε πώς ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση από αυτό και ότι είχε οπτική επαφή με την κατοικία. Ο σύντροφός της επικοινώνησε ξανά με την 28χρονη για να βεβαιωθεί ότι είχε φθάσει στο σπίτι του πατέρα της. Αυτό φέρεται να ήταν και το τηλεφώνημα που φαίνεται να εκνεύρισε τον πατέρα, όπως περιγράφει στην κατάθεσή του ο Αφγανός.

Την 21.23 ώρα της ίδιας μέρας, την κάλεσε ξανά τηλεφωνικά με διάρκεια κλήσης 26 δευτερολέπτων. Τη ρώτησε τι κάνει και του απάντησε ότι είναι στο σπίτι του πατέρα της, ενώ ακουγόταν μέσα από το ακουστικό ότι ανέβαινε μια σκάλα. Τον ρώτησε τότε η Αντζελίνα πού είναι και της απάντησε ότι είναι στη Γαρίτσα. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους άκουγε μέσα από το ακουστικό να φωνάζει ο πατέρας της, δίχως όμως να καταλαβαίνει τι ακριβώς έλεγε. Τότε η Αντζελίνα του ζήτησε να κλείσει το τηλέφωνο γιατί φωνάζει ο πατέρας της και συγκεκριμένα την άκουσε να του απαντάει «απαγορεύεται και στο τηλέφωνο να του μιλάω;». Μετά από αυτά έκλεισαν το τηλέφωνο.
Ο Αφγανός περιγράφει επίσης στην κατάθεσή του ότι είχαν συνεννοηθεί με την Αντζελίνα να βρεθούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο, μόλις φύγει από το σπίτι της, αλλά εκείνη δεν εμφανίστηκε ποτέ.»

Τι υποστήριξε ο πατροκτόνος από την πλευρά του;

Μετανιωμένος δήλωσε ο πατέρας για τη δολοφονία της κόρης του. Υποστήριξε ότι εκείνη τη στιγμή θόλωσε και δεν ήταν ο εαυτός του ενώ είπε ότι δεν είχε ασκήσει σε βάρος της σωματική βία. Την αντίθετη βέβαια γνώμη έχουν οι γείτονες. «Την είχε στο κοτέτσι», λέει μια γειτόνισσα, ενώ ένας άλλος γείτονας, πρόσθεσε ότι «την σακάτεψε στο ξύλο μια φορά που άργησε να γυρίσει στο σπίτι μισή ώρα».

Ο συνήγορος του Βασίλης Νουλέζας, έχει ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

 

Τι είπε ο παιδοκτόνος στις Αρχές:

«Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς περίπου στις 19:00, ήρθε από το σπίτι μου η κόρη μου για να μου ευχηθεί για τη νέα χρονιά και να φάμε γλυκά που είχα ετοιμάσει. Στη συνέχεια υπήρξε μεταξύ μας έντονος διάλογος, κυρίως για την απόφαση της να διαμείνει εκτός κατοικίας μας, να αυτονομηθεί πλήρως χωρίς να γνωρίζω πού βρίσκεται και με ποιους συναναστρέφεται. Όταν της έκανα παρατήρηση να κλείσει το κινητό της τηλέφωνο δηλαδή να το βάλει στη τσάντα της όσο μιλούσαμε για οικογενειακά θέματα τότε εκείνη σηκώθηκε όρθια και άρχισε να φωνάζει ότι θα φύγει χωρίς να δώσει αναφορά σε κανέναν. Προσπάθησα να μην εκτραχυνθεί η κουβέντα μας και να μείνει σε ήπια κατάσταση. Εκείνη, όμως, σηκώθηκε ερχόμενη προς το μέρος μου, με απώθησε δυο η τρεις φορές, προσπάθησα να τη συγκρατήσω ρωτώντας την με έμφαση για τη συμπεριφορά της, αλλά και για την απόρριψη του ενδιαφέροντος και την πατρική αγάπη. Δυστυχώς, τα πράγματα έγιναν χειρότερα διότι δεν ηρεμούσε και κάποια στιγμή έχασα την ψυχραιμία μου, σκοτείνιασε κυριολεκτικά το μυαλό μου και ενεργώντας μηχανικά και αντανακλαστικά άρπαξα ένα μεταλλικό αντικείμενο που βρισκόταν δίπλα από τη σόμπα και τη χτύπησα οργισμένος στο κεφάλι. Τότε, εκείνη προσπάθησε να διαφύγει πηδώντας από το παράθυρο ύψους δύο μέτρων στην αυλή της οικίας μας όπου την ακολούθησα συνεχίζοντας να τη χτυπώ προκαλώντας πλήγματα που αποδείχτηκαν μοιραία για τη ζωή της.»

Μητέρα της Αγγελικής: «Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα την σκότωνε για μία σχέση»

Η μητέρα της Αγγελικής μίλησε για τον πρώην άντρα της. Η ίδια τη μεγάλωσε μέχρι τα 16 της χρόνια μέχρι που πήγε να βρει τον πατέρα της στην Ελλάδα. Η Αγγελική δεν επικοινωνούσε καθόλου μαζί της όλα αυτά τα χρόνια.

Τι ερμηνεία έδωσε εκείνη σε συνέντευξή της;

«Ο πρώην άντρας μου ήταν ζηλιάρης και φανατικός. Μείναμε μαζί ενάμιση χρόνο περίπου και στη συνέχεια χωρίσαμε», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα τη σκότωνε για μία σχέση. Θέλω να έρθει η κόρη μου εδώ στο σπίτι μας. Δεν μου την άφησαν στα 16, ας μου την αφήσουν τώρα να την κλάψω στο σπίτι μου».
«Τη μεγάλωσα μέχρι τα 16 και στη συνέχεια μου την πήραν και έζησε στην Ελλάδα. Δεν επικοινωνούσε καθόλου μαζί μου. Μπορεί να μην την άφηναν», συμπλήρωσε.

aggeliki-kekryra
Φωτογραφία: twitter/@protagongr

«Της είχα πει να παντρευτούμε μία εβδομάδα πριν το έγκλημα»

Τραγική φιγούρα αυτή της ιστορίας ο Αφγανός σύντροφος της 29χρονης Αγγελικής. Τα όνειρα που έκαναν για μία κοινή ζωή ανακόπηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Μαζί σου» μίλησε για το κακό προαίσθημα που είχε…

Τόσο ο πατέρας της Αγγελικής όσο και ο θείος της είχαν πρόβλημα με τη σχέση τους και έκαναν τη ζωή δύσκολη στην άτυχη κοπέλα. Όπως είπε:
«Μια φορά την είχε χτυπήσει και ο θείος της, μέσα στο σπίτι του πατέρα της. Με απειλούσαν και εμένα για να χωρίσουμε, αλλά η αγάπη μας ήταν βαθιά. Αυτό το κορίτσι είχε τραβήξει τεράστια τυραννία. Την είχε βάλει ο πατέρας της να δουλεύει σε οικοδομή και κάποιοι του έλεγαν πως δεν είναι άντρας αλλά γυναίκα», είπε.
Ο πατέρας της Αγγελικής είχε βίαιες συμπεριφορές απέναντί της αφού και άλλη φορά της είχε επιτεθεί με μαχαίρι. Μάλιστα η Αγγελική είχε πεταχτεί από το ίδιο παράθυρο που πήδηξε και το βράδυ της Πρωτοχρονιάς αλλά τότε είχε καταφέρει να γλιτώσει.

Ο σύντροφός της τής είχε πει να καταγγείλουν την επίθεση στην αστυνομία, αλλά η Αγγελική δεν ήθελε.
«Με κλάματα ερχόταν σε εμένα. Οι απειλές και οι ξυλοδαρμοί της Αγγελικής γίνονταν όλο και πιο συχνοί. Σχεδιάζαμε να παντρευτούμε και να κάνουμε ένα ταξίδι την Πρωτοχρονιά για να δούμε τα χιόνια. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε και αιτία είναι ο πατέρας της», είπε.

«Ήμουν σαν άντρας της. Της είχα πει να παντρευτούμε μία εβδομάδα πριν το έγκλημα. Δυστυχώς δεν προλάβαμε», είπε ο 26χρονος Αλί.

aggeliki-kekryra
Φωτογραφία: twitter/@iefimerida

«Θέλω να σαπίσει μέσα στη φυλακή»

Το μοιραίο βράδυ, της είπε να μην πάει στο σπίτι του. Είχε ένα προαίσθημα ότι κάτι κακό θα γίνει. Εκείνη επέμενε κι έτσι την πήγε ο ίδιος στο σπίτι του πατέρα της και της ζήτησε να έχει συνεχώς ανοιχτό το τηλέφωνό της.
Όταν γύρω στις 23:30 την καλούσε και δεν το σήκωνε, ανησύχησε και μαζί με τον θετό του πατέρα άρχισε να την ψάχνει. Ο ίδιος πήγε στην αστυνομία και είπε πως υποψιάζεται ότι ο πατέρας της Αγγελικής τής είχε κάνει κακό.

«Δε θέλω να τον σκοτώσουν. Θέλω να σαπίσει μέσα στη φυλακή. Θέλω να σαπίσει», είπε και με λυγμούς που έπνιγαν τη φωνή του πρόσθεσε:
«Κάναμε όνειρα να παντρευτούμε, να κάνουμε δύο παιδάκια, να μείνουμε στην Ελλάδα. Ήταν τα πάντα για μένα. Δεν προλάβαμε, έφυγε και μ’ άφησε μόνο μου»…

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έγκλημα στην Κέρκυρα: «Άρπαξα ένα μεταλλικό αντικείμενο και τη χτύπησα οργισμένος στο κεφάλι»

Έγκλημα στην Κέρκυρα: Τη διερεύνηση σεξουαλικής κακοποίησης ζητά η μητέρα της 29χρονης

Έγκλημα στην Κέρκυρα: Συγκλονίζει ο Αφγανός σύντροφος της 28χρονης για το μοιραίο βράδυ

Νέες αποκαλύψεις – σοκ για τη δολοφονία της Αγγελικής: «Την είχε στο κοτέτσι, τη σακάτευε στο ξύλο»

Έγκλημα στην Κέρκυρα: «Μπαμπά φεύγω. Σ΄αγαπώ πολύ. Συνέχισε να με χτυπάς»

Άγριο έγκλημα στην Κέρκυρα: Αυτός είναι ο λόγος που σκότωσε την κόρη του

Σχετικά άρθρα