Βαγγέλης Γερμανός: Ο τραγουδοποιός που αγαπήθηκε από 3 γενιές- Ο γάμος και το παιδί στα 21, το παρατσούκλι και η περιπέτεια υγείας που τον έστειλε εντατική

Ο Βαγγέλης Γερμανός μπήκε στις καρδιές των ανθρώπων γιατί τους υποσχέθηκε ότι… θα τους πάει κρουαζιέρα. Κάποια από τα τραγούδια του μέχρι σήμερα τραγουδιούνται τόσο από τους παλιούς όσο και από τους νεότερους. Πέρα από την πορεία του στη μουσική που αγαπάει πολύ ίσως είναι από τους μοναδικούς ανθρώπους που από αντίδραση… παντρεύτηκε!

vaggelis-germanos
Φωτογραφία: facebook/@vaggelisgermanos.official

Πάμε να δούμε τη ζωή του καλλιτέχνη που έγινε μπαμπάς από τα 21 και παρόλα αυτά έχει χτίσει μία «ροκ» θα λέγαμε ζωή.

vaggelis-germanos-11
Φωτογραφία: facebook/@vaggelisgermanos.official

Τα παιδικά του χρόνια και πώς απέκτησε το ψευδώνυμό του

Σε συνέντευξή του έχει παραδεχτεί ότι δεν είχε και τα καλύτερα παιδικά χρόνια. Ωστόσο περιγράφοντας τις αναμνήσεις του έχει πει:
«Τα παιδικά μου χρόνια ήταν ατελείωτα, όπως όλων των παιδιών. Οι μεγάλοι έμοιαζαν από άλλον πλανήτη. Οταν γυρνούσα από το σχολείο πετούσα τη σάκα και έφευγα για παιχνίδι μέχρι το βράδυ. Θυμάμαι το χώμα, τις τσουκνίδες, τις μολόχες, την παρέα, αγόρια – κορίτσια να μαζευόμαστε στο πεζοδρόμιο και να παίζουμε ομαδικά παιχνίδια, με μισοαθώα-μισοπονηρά, μυστήρια υπονοούμενα.»

Κάπου εκεί του κόλλησε και το ψευδώνυμο… Γερμανός επειδή ήταν ξανθός με γαλανά μάτια. Στη συνέχεια το χρησιμοποίησε ως καλλιτεχνικό όνομα αφού του φαινόταν πιο εύηχο από το πραγματικό του επίθετο που ήταν Γεωργουλόπουλος.

vaggelis-germanos-7
Φωτογραφία: facebook/@vaggelisgermanos.official

Τα παιδικά χρόνια και τα πρώτα βήματα στη δισκογραφία

Ο Βαγγέλης Γερμανός γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1949 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Μόλις τελείωσε το σχολείο πήγε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει στο Τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ. Ένα χρόνο μετά θα επέστρεφε στην Αθήνα με μεταγραφή. Είχε ξεκινήσει να μαθαίνει κιθάρα από μικρός και παράλληλα με το Μαθηματικό σπούδαζε κιθάρα και θεωρητικά της μουσικής.

Μετά το Γυμνάσιο, μετέβη στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε στο Τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ για ένα χρόνο και τον επόμενο πήρε μεταγραφή για την Αθήνα όπου συνέχισε τις σπουδές του. Παράλληλα, σπούδασε κιθάρα και θεωρητικά.

vaggelis-germanos-9
Φωτογραφία: facebook/@vaggelisgermanos.official

 

Ξεκίνησε την καριέρα του στο τραγούδι το 1980 με το συγκρότημα του Διονύση Σαββόπουλου.
Τον επόμενο χρόνο εξέδωσε τον πρώτο δίσκο του με τίτλο «Τα μπαράκια» ο οποίος σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το 1982 εξέδωσε το δεύτερό δίσκο του με τίτλο «Ερωτικό κούρδισμα» απ’ τον οποίο ακούστηκε περισσότερο το τραγούδι «Κρουαζιέρα». Συνέχισε το 1984 με τον δίσκο «Βραχυκύκλωμα», το 1985 με τον δίσκο «Χάδια και χαστούκια» και το 1994 με τον δίσκο «Ασκήσεις».

Εκτός από το τραγούδι, έχει εμφανιστεί στο σίριαλ «Κόκκινος Κύκλος» και σε κινηματογραφικές ταινίες δοκιμάζοντας τις δυνάμεις στου ως ηθοποιός.

Το 2014 ήταν κριτής στον παιδικό μουσικό διαγωνισμό «The Music School Greece» το οποίο έδειχνε να απολαμβάνει.

vaggelis-germanos-8
Φωτογραφία: facebook/@vaggelisgermanos.official

Πώς άρχισε να ασχολείται με τη μουσική

Ο Βαγγέλης Γερμανός ως παιδί ήταν από τους καλούς μαθητές μέχρι που μπήκε στη ζωή του η μουσική και η κιθάρα. Η ιστορία που κρύβεται πίσω από την επαφή του με το όργανο που δεν αποχωρίστηκε από τότε είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Όπως έχει περιγράψει:
«Στα έντεκα. Δίπλα μας χτιζόταν ένα σπίτι και ένας από τους οικοδόμους, την ώρα που όλοι έκαναν διάλειμμα και έτρωγαν ένα τεράστιο σάντουιτς, εκείνος είχε μαζί του μια κιθάρα κι έπαιζε. Εγώ τον άκουγα και αυτό με μάγεψε. Ηταν ένα φλας τρελό. Λέω: «Μάνα, κιθάρα». Μου λέει: «Ευχαρίστως». Να ένας από τους λόγους που τη θυμάμαι με πολλή αγάπη. «Να σου πάρω», εξακολούθησε, «αλλά δεν ξέρω πού πουλάνε. Να ρωτήσουμε τον κύριο δίπλα». Πήγαμε με τον άνθρωπο αυτόν σε ένα κιθαράδικο στον Πειραιά, δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό. «Ποια θέλεις;» με ρώτησαν. «Αυτή την κόκκινη» είπα κι άρχισα. Υπάρχει μια ιστορία εδώ, η οποία δεν είναι διασταυρωμένη, αλλά θα σας την πω. Με πήγε σε έναν δάσκαλο η μάνα μου στην Πηγάδα, κοντά στη Φρεαττύδα, ο οποίος ήταν τυφλός με ψαρά σπαστά μαλλιά. Εμένα τότε μου φαινόταν τεράστιος. Η μάνα μου πέθανε το 2004. Τέσσερα πέντε χρόνια πριν, μου λέει: «Ξέρεις ποιος ήταν αυτός ο δάσκαλος όπου σε πήγαινα μικρό; Ο Μπαγιαντέρας». Μου φάνηκε πολύ παράξενο, γιατί έχω την εικόνα του από φωτογραφίες. Είχε, όντως, χάσει το φως του και τα μαλλιά του ήταν ψαρά και σπαστά, αλλά ήταν κοντούλης. Ωστόσο το γεγονός ότι εγώ ήμουν μικρός και μου φαινόταν μεγάλος δεν απέκλειε το γεγονός».

vaggelis-germanos-4
Φωτογραφία: facebook/@vaggelisgermanos.official

Ο έρωτας στα 21 που έφερε τον γάμο και το παιδί

Με τον καλύτερο τρόπο είχε περιγράψει Βαγγέλης Γερμανός στο περιοδικό «Down Town Κύπρου» ο Βαγγέλης Γερμανός την απόφασή του να παντρευτεί σε πού μικρή ηλικία και να γίνει πατέρας.

Όπως είχε πει:
«Κοίτα να δεις πώς έγινε! Ήμουν γύρω στα 21 περίπου, όταν αγάπησα μία γυναίκα. Δηλαδή, όχι γυναίκα, κοπέλα θα έλεγα καλύτερα, της ηλικίας μου. Ερωτευτήκαμε πολύ, η αλήθεια είναι, αλλά τι να το κάνεις; Οι γονείς και των δυο μας αντιδρούσαν πολύ και μας έλεγαν πρώτα να σπουδάσουμε, μετά να βρούμε μια δουλειά κι έπειτα να μείνουμε μαζί. Πιο πεισματάρηδες εμείς τότε, παντρευτήκαμε και κάναμε κι ένα μωρό. Αυτό με ξύπνησε και με ταρακούνησε πολύ. Βρέθηκα προ των ευθυνών μου. Ήμουν πιτσιρικάς κι όμως έφερα ένα πιτσιρίκι στον κόσμο. Και ήμουν υποχρεωμένος πια να ζήσω την οικογένειά μου. Τότε, μαζί με ένα φίλο μου, ανοίξαμε φροντιστήριο μαθηματικών, γιατί από τη μουσική δεν έβγαζα τίποτε ακόμα, δεν το έκανα επαγγελματικά. Τουλάχιστον, τα μαθηματικά με πλήρωναν και ζούσα το σπίτι και το παιδί μου. Αλλά δεν ήμουν χαρούμενος. Μου κόστιζε που η μουσική είχε μπει σε δεύτερη μοίρα στη ζωή μου και, κάποια στιγμή, είπα στον εαυτό μου: “Θες να συνεχίσεις ως καθηγητής μαθηματικών ή να ακολουθήσεις το όνειρό σου;”. Εννοείται ότι απάντησα το δεύτερο, οπότε παράτησα το φροντιστήριο και αφοσιώθηκα στη μουσική. Και τα κατάφερα. Ήμουν εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις και στην οικογένειά μου, αλλά και στον εαυτό μου.»

Η κόρη του κατά κάποιον πήρε από την καλλιτεχνική του φύση αφού έγινε χορεύτρια και χορογράφος.

vaggelis-germanos-2
Φωτογραφία: facebook/@vaggelisgermanos.official

Δεν παντρεύεται

Η άποψή του για τον γάμο δεν είναι και η καλύτερη όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του. Άλλωστε με τη τελευταία του σύντροφο είναι ήδη 15 χρόνια μαζί και δεν έχουν πάρει την απόφαση να παντρευτούν. Ο ίδιος πιστεύει ότι ο γάμος δεν σου εξασφαλίζει κάτι. Το σημαντικό είναι να έχει πάρει μέσα σου την απόφαση ότι ο άλλος είναι ο άνθρωπός σου. Η αφοσίωσή του φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν έχει απατήσει την τωρινή του σύντροφο ποτέ πράγμα σπάνιο για εκείνον όπως έχει δηλώσει σε χαριτολογώντας σε συνέντευξή του.

vaggelis-germanos-5
Φωτογραφία: facebook/@vaggelisgermanos.official

Αναγκάστηκε να βάλει στην άκρη το τραγούδι και να ανοίξει φροντιστήριο

Ο Βαγγέλης Γερμανός δεν έζησε μακριά από τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι περισσότεροι στη ζωή τους. Αφού δεν μπορούσε να ζήσει από το τραγούδι αναγκάστηκε να βάλει στην άκρη τις επιθυμίες του και να ανοίξει ένα φροντιστήριο για να βγάζει τα προς το ζην. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν αντιμετώπισε δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια είχε πει σε συνέντευξή του:

«Και δουλειά αναγκάστηκα να αλλάξω και να ζήσω μακριά από αυτά που αγαπάω, δηλαδή τη μουσική και το τραγούδι. Όταν έκανα το φροντιστήριο μαθηματικών με στενοχωρούσε πολύ, αλλά έτσι είναι η ζωή. Η ζωή είναι πραγματικότητα και την πραγματικότητα πρέπει ο άλλος να μπορεί να την αναγνωρίζει, δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια. Δεν έχω κουράσει το μυαλό μου για το πώς θα βγάλω πολλά λεφτά, ούτε έχω φτάσει σε σημείο να κοιμάμαι σε παγκάκια!».

vaggelis-germanos-6
Φωτογραφία: facebook/@vaggelisgermanos.official

Πέρασε 1 μήνα στην εντατική και κόντεψε να πεθάνει

«Μπήκα για μια απλή εγχείρηση και βρέθηκα στην εντατική» είχε πει ο Βαγγέλη Γερμανός περίπου έναν χρόνο πριν που είχε μία σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του.
Κανείς δεν περίμενε ότι μία απλή εγχείρηση θα κατέληγε εκεί. Ο ίδιος έχει περιγράψει στο παρελθόν τι ακριβώς συνέβη.

«Έκανα επέμβαση βουβωνοκήλης… βγήκα την ίδια μέρα, εξακολουθούσα να παίρνω αντιβίωση και αντιπυρετικά. Πήγα να μου κόψουν τα ράμματα μετά από μία εβδομάδα και μου λέει ο γιατρός σταμάτησέ τα. Τα σταμάτησα αλλά όμως έλα που άρχισε ο πόνος και ο πυρετός; Τον παίρνω τηλέφωνο και αντί να μου πει έλα γρήγορα μέσα, μου λέει κάποια ίωση θα είναι, ξαναπάρε αντιβίωση. Έλα όμως που ο πόνος δεν πέρναγε ούτε ο πυρετός;

vaggelis-germanos-12
Φωτογραφία: facebook/@vaggelisgermanos.official

Πήγα σε έναν γιατρό εδώ στη Ραφήνα και μου λέει ο άνθρωπος γρήγορα στο νοσοκομείο, υπάρχει πρόβλημα μέσα στην κοιλιά σου, έχουν γίνει όλα μαντάρα. Με ανοίγει, με καθαρίζει όσο μπορούσε βέβαια… ήταν όλα μαυροκόκκινη μάζα! Είχα πάθει ένα σηπτικό σοκ και μπήκα κατευθείαν στην εντατική… Έμεινα είκοσι μέρες στην εντατική από τις οποίες τις μισές ήμουν αναίσθητος… Όταν άρχισα να ξυπνάω είχα τρομακτικές παραισθήσεις…»

vaggelis-germanos-3
Φωτογραφία: facebook/@vaggelisgermanos.official

Το ντεμπούτο του στη συγγραφή

Ο Βαγγέλης Γερμανός μπορεί να έχει τη μεγάλη του αγάπη τη μουσική ωστόσο δεν σταματάει να καταπιάνεται και με άλλα πράγματα. Πέρα από την υποκριτική έχει κάνει και την προσπάθειά τους στη συγγραφή με το βιβλίο του «Αρμενιστής».

Τι ήταν όμως αυτό που τον ώθησε να το γράψει:

«Τον «Αρμενιστή» τον έγραψα για να ’ναι τα τραγούδια μου συγκεντρωμένα, να κάνουν παρέα μεταξύ τους, όπως και για να δώσω ένα «χέρι βοηθείας» στους νέους συναδέλφους, να μην απογοητεύονται, να περιποιούνται τα τραγούδια τους, να μην ξεχνάνε τη βαθιά τους επιθυμία. Τέλος, υπάρχει εκεί ο τρόπος που βλέπω τη ζωή. Αγάπα την κι άσ’ την ελεύθερη!»

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Βαγγέλης Γερμανός: «Πήγα για μια βουβωνοκήλη και παραλίγο να αποδημήσω εις Κύριον»

Λουκιανός Κηλαηδόνης: πάει μια βόλτα στη… γειτονιά των αγγέλων

Σχετικά άρθρα