Λεύκανση πρωκτού: Μπορεί να βλάψει τη σεξουαλική σου ζωή;

Μια από τις πιο… μοδάτες αισθητικές διαδικασίες που εφαρμόζουν κατά κόρον οι γυναίκες τα τελευταία χρόνια είναι η λεύκανση πρωκτού.

Μπορεί να είναι μια συνήθεια, την οποία πρωτοξεκίνησαν οι διάφορες πορνοστάρ για ευνόητους λόγους, όμως σύντομα έγινε η αγαπημένη συνήθεια πολλών γυναικών που θέλουν ο καλός τους, όταν του γυρίζουν την πλάτη, να βλέπουν… άσπρη μέρα!

Πώς γίνεται;

Η πρωκτική λεύκανση είναι η διαδικασία εφαρμογής χημικών ουσιών στο δέρμα γύρω από τον πρωκτό, για να «ανοίξει» το φυσικό σκούρο χρώμα της περιοχής. Συνήθως, χρησιμοποιείται η υδροκινόνη, που ασπρίζει σταδιακά το χρώμα στην περιοχή του πρωκτού.

Είναι ασφαλής;

Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι τα χημικά που χρησιμοποιούνται στην λεύκανση πρωκτού είναι, σε υψηλές δόσεις, καρκινογόνες. Όμως, οι ποσότητες που χρησιμοποιούνται στα ινστιτούτα αισθητικής είναι μικρές, οπότε και το ρίσκο είναι κατά πολύ μειωμένο.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού του δέρματος στην περιοχή, τοπικά εγκαύματα, αλλά και πρωκτικές ραγάδες που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε δυσκοιλιότητα.

Πώς είναι η διαδικασία;

Η πρωκτική λεύκανση είναι μια διαδικασία πέντε σταδίων που χρησιμοποιεί απαλά, αλλά αποτελεσματικά, συστατικά χημικής φλούδας, ακολουθούμενη από μια τελική μάσκα. Συνήθως, τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται από τη δεύτερη συνεδρία και μετά, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς απαιτούνται περίπου 6 συνεδρίες για το τελικό αποτέλεσμα, σε βάθος εξαμήνου. Στο ενδιάμεσο θα εφαρμόζεις και μια σχετική κρέμα που θα σου συστήσει η αισθητικός σου.

Πώς επηρεάζει τη σεξουαλική σου ζωή;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της λεύκανσης του πρωκτού θα πρέπει να απέχεις από το πρωκτικό σεξ, ενώ δεν μπορείς να κάνεις καθόλου σεξ αμέσως μετά τις συνεδρίες. Εάν μετά από 3 μέρες, δεν έχεις καθόλου ερεθισμό, τότε μπορείς να κάνεις άφοβα σεξ.

Καλή διασκέδαση!

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα

 Πρωκτικό σεξ: Απόλαυσέ το με 4 απλούς τρόπους

Η μόδα της λεύκανσης της ευαίσθητης περιοχής

Σχετικά άρθρα