Το 4χρονο παιδί μου άρχισε να «βρέχει» πάλι το κρεβάτι του. Τι συμβαίνει;

Έχω 3 παιδιά: ένα κορίτσι 9 χρόνων, ένα αγόρι 4  ετών και ένα κορίτσι 2. Το αγόρι άρχισε να κατουριέται στον ύπνο του και του ξαναέβαλα πάνα. Δυστυχώς απόψε έκανε και τα κακά του. Τι να κάνω;

Η απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας

Αγαπητή αναγνώστρια,

Τα παιδιά στα 4 χρόνια τους παλινδρομούν εύκολα σε προηγούμενες καταστάσεις, όπως συνέβη στο γιο σας. Όμως χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε αυτή τη στιγμή, πρέπει να σκεφτείτε τι μπορεί να τον άγχωσε στο σπίτι ή καμία φορά και στον παιδικό αν πηγαίνει.

Κάποια αναστάτωση στο σπίτι, κάποιες αγωνίες των γονιών, κάποιες αντιζηλίες των παιδιών μεταξύ τους, που μπορεί να δίνουν την αίσθηση στον γιο σας ότι τον παραμελείτε, έστω και αν δεν είναι η πραγματικότητα αυτή. Με το να ξαναβρέχεται ή να ξαναλερώνεται, όπως παλιά, μπορεί να εκφράζει χωρίς να το συνειδητοποιεί άγχος ή θυμό απέναντι σας.

Φερθείτε του τρυφερά χωρίς να χάνονται βέβαια τα όρια. Αν δεν αποδώσει αυτό για κάποιο χρονικό διάστημα τότε καλό είναι να απευθυνθείτε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και να ζητήσετε το Τμήμα Ενούρησης. Το τηλεφωνικό κέντρο είναι 2132013000.

Ο Παιδοψυχίατρος, συνεργάτης του boro.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Νυχτερινή ενούρηση: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται;

Διαταραχές στην ενούρηση και προβλήματα νεφρών στα παιδιά

Σχετικά άρθρα