Τζεφ Μπέζος: Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου χώρισε!

Με μία ανακοίνωση που ανάρτησε στους λογαριασμούς του στα social media, ο Τζεφ Μπέζος ενημέρωνε ότι παίρνει διαζύγιο από την εδώ και 25 έτη σύζυγό του, Μακένζι.

Ο ιδιοκτήτης της Amazon, του οποίου η περιουσία υπολογίζεται γύρω στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με το  Forbes είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ήταν παντρεμένος με την Μακένζι από το 1993 και έχουν αποκτήσει 4 παιδιά.

Όπως γράφει ο επιχειρηματίας στην ανακοίνωσή τουτο ζευγάρι είχε περάσει μια δοκιμαστική περίοδο χωρισμού και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διαζύγιο, παραμένοντας δύο καλοί φίλοι.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Μπέζος, η μετοχή της Amazon έπεσε ελαφρά.

Πέρσι, το πρώην ζευγάρι είχε ιδρύσει ένα φιλανθρωπικό fund.

Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου είναι μια: Πόσα χρήματα θα πάρει η Μακένζι με το διαζύγιο της από τον ζάμπλουτο Μπέζος; Προς το παρόν, σε αυτό δεν υπάρχει απάντηση.

Η Μακένζι Μπέζος είναι συγγραφέας και μεγάλωσε στο Σαν Φρανσίσκο.  Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον και γνώρισε τον σύζυγό της, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για μια θέση στην εταιρεία επενδύσεων D.E Shaw στη Νέα Υόρκη, προτού ο Μπέζος ιδρύσει την Amazon. Το 2014 δημιούργησε την πλατφόρμα εναντίον της παρενόχλησης, ByStander Revolution.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα μέρος του στρατηγικού σχεδίου της Amazon γράφηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του ζευγαριού με το αυτοκίνητο, από τη Νέα Υόρκη στο Σιάτλ.

Σε μια εκδήλωση του Business Insider στο Βερολίνο τον περασμένο Απρίλιο, ο Τζεφ Μπέζος αποκάλυψε ότι η στήριξη της Μακένζι ήταν καθοριστική, όταν εκείνος ίδρυσε την Amazon ως μια διαδικτυακή πλατφόρμα πώλησης βιβλίων το 1994. Τον πρώτο χρόνο, εκείνη είχε αναλάβει τα λογιστικά της εταιρείας.

«Όταν έχεις αγαπημένους ανθρώπους, που σε στηρίζουν, στη ζωή σου, όπως η Μακένζι, οι γονείς μου, οι παππούδες μου, καταλήγεις να είσαι ικανός να αναλαμβάνεις ρίσκα» είχε πει στην εκδήλωση του Business Insider.

Το ζευγάρι έχει τέσσερα παιδιά.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Σχετικά άρθρα