Απιστία: Τον πρόδωσα πολλές φορές και φοβάμαι ότι τον έχασα για πάντα…

Έχω σχέση εδώ και 3 χρόνια, δυστυχώς υπήρξα  άπιστος… Με έπιασε μια φορά και με συχώρεσε ο σύντροφος μου….

Εγώ όμως δεν δούλεψα όσο χρειαζόταν για  αυτό που έκανα ώστε να το λύσω…

Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία την πρώτη φορά που συνέβη  και άρχισα να βλέπω τους λόγους που το έκανα… Είχα βρει τα αίτια… αλλά  τα παράτησα μόλις νόμιζα ότι είμαι οκ,  οπότε άρχισα πάλι τα ίδια. Αυτή την φορά, όμως, με απόλυτη συνείδηση είχα καταλάβει το λάθος μου και είπα στον εαυτό μου σταμάτα τι κάνεις ….

Είχε αλλάξει όμως η συμπεριφορά μου. Είχα γίνει απόμακρος γιατί ένιωθα ένοχος μέχρι που με ανακάλυψε για δεύτερη φορά.

Εδώ και ένα μήνα προσπαθώ με χίλιους τρόπους να τον πλησιάσω αλλά δυστυχώς δεν μπορώ είναι ένα παγόβουνο… Κάναμε 2 φορές έρωτα  αλλά αυτό δεν άλλαξε τίποτα … Ακόμα μένουμε μαζί και φοβάμαι πως θα μου πει τέλος …

Τι μπορώ να κάνω ; Έχω μετανιώσει πραγματικά , μπορώ να τον ξανακερδίσω;

Στο ερώτημά σας απαντά ο Ιωάννης Νίκου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής:

Αγαπητέ Αναγνώστη,

σύμφωνα με μια νέα έρευνα φαίνεται ότι στα ετερόφυλα ζευγάρια, ο άντρας αναστατώνεται περισσότερο από τη σεξουαλική απιστία, ενώ η γυναίκα ενοχλείται περισσότερο από τη συναισθηματική απιστία. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior επικεντρώθηκε σε 2 θεωρίες : «Ανακαλύψατε ότι ο σύντροφός σας έχει σεξουαλική σχέση με κάποιον (αλλά δεν τον έχει ερωτευθεί )» ή «Ο σύντροφός σας έχει ερωτευθεί κάποιον άλλο (αλλά δεν έχει σεξουαλική σχέση με το άτομο αυτό)».  Για τους ετεροφυλόφιλους, οι άνδρες ενοχλούνται από τη σεξουαλική απιστία περισσότερο από τη συναισθηματική απιστία (54% έναντι 35%). Σύμφωνα με την έρευνα όμως, οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες, οι ομοφυλόφιλοι άνδρες, οι λεσβίες και οι αμφιφυλόφιλοι δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στη συναισθηματική απιστία από την σεξουαλική .

Αν λοιπόν λάβουμε υπόψη μας τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας και παρατηρήσουμε την μέχρι τώρα συμπεριφορά του συντρόφου σου απέναντι σου, μπορούμε πιστεύω να καταλάβουμε ότι εκείνος έχει ενοχληθεί-πληγωθεί συναισθηματικά από την σεξουαλική σου απιστία και ίσως προσπαθεί να διαχειριστεί τα δικά του συναισθήματα απέναντι σου. Επίσης, μπορεί να προσπαθεί να ξεκαθαρίσει αν η απιστία σου ήταν μόνο σεξουαλική ή και συναισθηματική.

Από την άλλη μεριά, πιστεύω ότι εσύ είσαι εκείνος που οφείλει αρχικά να επικοινωνήσει μαζί του τους λόγους που σε οδήγησαν σε αυτή την πράξη και αν δεν τους έχεις ανακαλύψει να προσπαθήσεις είτε μόνος είτε με τον ψυχοθεραπευτή σου να εντοπίσεις ποιες πεποιθήσεις ή ψυχικά τραύματα επηρεάζουν ακόμα τον ψυχισμό σου.

Νίκου Ιωάννης
Ευρυδάμαντος 33, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 0456530

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Θέλω αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω την απιστία του άνδρα μου. Τι πρέπει να κάνω;

Απιστία: Λέει ότι με συγχώρεσε αλλά φοβάμαι ότι θα μου το χτυπάει πάντα…

Απιστία: Με πήρε τηλέφωνο η ερωμένη του άνδρα μου. Έχασα τον κόσμο!

Σχετικά άρθρα