Ρίκι Μάρτιν: Ο… καυτός τραγουδιστής της ποπ που εξομολογήθηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος- Η ομοφοβία στη νεαρή ηλικία, τα παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας και ο σύζυγός του

Ο τραγουδιστής Ρίκι Μάρτιν έγινε ξανά μπαμπάς! Το γεγονός ανακοίνωσε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο δώρο για το νέο έτος αφού είναι γνωστό ότι η οικογενειακή ζωή είναι που τον έκανε ευτυχισμένο.

Όπως έγραψε στο Instagram ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι έχουμε γίνει γονείς μιας όμορφης και υγιούς κόρης που την έχουμε ονομάσει Λουτσία Μάρτιν – Γιόσεφ».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

????????Nos emociona anunciar que nos hemos convertido en padres de una hermosa y saludable niña a la que hemos llamado Lucía Martin-Yosef. Esto ha sido sin duda un cumpleaños y celebración de la Navidad única en nuestras vidas. Tanto sus hermanos como Jwan y yo estamos completamente enamorados de nuestra beba y agradecidos de poder comenzar este 2019 con el mejor regalo que podíamos recibir, el regalo de la vida. ???????? We are beyond happy to announce that we have become parents to a beautiful and healthy baby girl, Lucia Martin-Yosef. It has been a special time for us and we cant wait to see where this stellar baby will take us. Both her beautiful brothers, me and Jwan have fallen in love with Lucia ❤

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ricky (@ricky_martin) στις

Ο τραγουδιστής είναι εδώ κι έναν χρόνο παντρεμένος με τον ζωγράφο Χουάν Γιόσεφ από τη Συρία-Σουηδία, με αρμενική και κουρδική καταγωγή κι έχει δύο γιους που έχει αποκτήσει με παρένθετη μητέρα πριν από 10 χρονιά.
Στη συνέχεια της ανάρτησής του ομολόγησε ότι «Τα αδέλφια της, εγώ και ο Χουάν έχουμε ερωτευτεί τη Λουτσία».

Ο Ρίκι Μάρτιν είναι Πορτορικανός και σε αυτό οφείλετε κατά πολλούς η διάδοση της Latin ποπ στο ευρύ κοινό. Άλλωστε οι πάνω από 70 εκατομμύρια δίσκοι που έχει πουλήσει παγκοσμίως δείχνουν τη μεγάλη επιρροή που έχει στο κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο. Το τραγούδι του «Livin’ La Vida Loca» θα λέγαμε ότι χαρακτηρίζει και τη ζωή του που ήταν γεμάτη εκπλήξεις και αποκαλύψεις.

ricky-martin-3

Ο χωρισμός των γονιών όταν ήταν μόλις 2 ετών

Ο Mάρτιν γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1971 στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο. Οι γονείς του Nerieda Morales και Enrique Martin Negroni χώρισαν όταν ο Ρίκι ήταν μόλις 2 ετών. Στη συνέχεια ξαναπαντρευτήκαν και δημιούργησαν καινούριες οικογένειες. Από τα 3 ετεροθαλή αδέρφια του, από το δεύτερο γάμο του πατέρα του, κανένα δεν ασχολήθηκε με το χώρο του θεάματος όπως ο Μάρτιν.

ricky-martin-5

Από το νεανικό λάτιν ποπ συγκρότημα στη σόλο καριέρα

Από πολύ νωρίς ο Ρίκι ασχολήθηκε με τη μουσική. Στην ηλικία των 12 έγινε μέλος του νεανικού λάτιν ποπ συγκροτήματος «Menudo». Το συγκρότημα αποτελούταν από ανήλικους μουσικούς, οι οποίοι όταν έφταναν στην εφηβεία έφευγαν από το συγκρότημα για να ακολουθήσουν «σόλο» καριέρα. Όταν έφτασε αυτή η ώρα για τον Ρίκι εκείνος επέλεξε να γυρίσει πίσω στο Πουέρτο Ρίκο και να τελειώσει το σχολείο.

Όταν ολοκλήρωσε το σχολείο, ο Μάρτιν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Έπειτα, μετακόμισε στην Πόλη του Μεξικού, όπου έπαιξε σε θεατρικές παραστάσεις και σε μία τηλενουβέλλα με τίτλο «Alcanzar una estrella II».
Κι ενώ έψαχνε να βρει τα βήματά του το 1990 ο Ρίκι Μάρτιν υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Sony Discos όταν ήταν ακόμη 19 χρονών!

Το 1991 κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο άλμπουμ με τίτλο «Ricky Martin», το οποίο έγινε χρυσό σε Μεξικό, Αργεντινή, Χιλή, Πουέρτο Ρίκο και ΗΠΑ.

 

Το 1993 ήρθε το δεύτερο άλμπουμ του «Me Amaras», το οποίο πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως. Με άλλα λόγια ο Ρίκι Μάρτιν είχε πιάσει την κορυφή ήδη από τα 22 του χρόνια.
Ταυτόχρονα με το τραγούδι δοκίμαζε και τις δυνάμεις του στην υποκριτική. Το 1994, ο Μάρτιν μετακόμισε στο Λος Άντζελες και υποδύθηκε τον bartender, Miguel Morez στην αμερικανική σαπουνόπερα «General Hospital».

ricky-martin-6

Το «Maria» που τον έκανε γνωστό σε Ευρώπη και Ασία

Το 1995, επικεντρώθηκε στη μουσική του καριέρα και στον τρίτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “A Medio Vivir”. Mε αυτό το album ο Μάρτιν έκανε μια στροφή από μπαλάντες σε τραγούδια που περιείχαν παραδοσιακούς λάτιν ήχους. Αποτέλεσμα αυτής της στροφής ήταν η μεγάλη επιτυχία του “Maria”, η οποία τον έκανε γνωστό σε Ευρώπη και Ασία.

Μετά το τέλος της παγκόσμιας περιοδείας του, ο Ρίκι Μάρτιν επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και έπαιξε για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση (Les Miserables) στο Broadway. Παράλληλα με την παράσταση, ο Μάρτιν ετοίμαζε και το τέταρτο προσωπικό του άλμπουμ με τιτλο “Vuelve” το οποίο κατάφερε να πουλήσει 8 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο! Στο cd συμπεριλαμβανόταν και το No 1 hit σε 60 χώρες “The cup of life” (ύμνος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 1998).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ricky (@ricky_martin) στις

Η ομοφοβία του και το bullying που έκανε στους ομοφυλόφιλους

Ο Ρίκι Μάρτιν πέρα από την επιτυχία του στη σκηνή της ποπ είχε και τεράστια επιτυχία στις γυναίκες. Πολλές ήταν εκείνες που τον έβλεπαν σαν τον «λατίνο εραστή». Εκείνος όμως θέλοντας πάνω από όλα να είναι ο εαυτός του επέλεξε το 2010 να παραδεχτεί δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος. Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να τον συγχαρούν γι’ αυτή του την κίνηση.

Ο Ρίκι έγινε πατέρας το 2008 με παρένθετη μητέρα και απέκτησε δύο αγόρια, τον Ματέο και τον Βαλεντίνο. Ο Μάρτιν έκανε γνωστό στο κοινό ύστερα από την αποκάλυψη ότι είναι ομοφυλόφιλος πως διατηρεί μονογαμικό δεσμό με τον αγαπημένο του Κάρλος Γκονζάλες Αμπέλα (Carlos González Abella) που πλέον έχουν χωρίσει.

Φυσικά το δύσκολο κομμάτι ήταν να παραδεχτεί στον ίδιο του τον εαυτό ότι είναι ομοφυλόφιλος. Σε συνέντευξή του στο GQ της Αυστραλίας, είχε τονίσει:

«Είχα “εσωτερικευμένη ομοφοβία” ενώ μεγάλωνα στο Puerto Rico και γι’ αυτό πολλές φορές έκανα bullying σε ανθρώπους που ήξερα πως είναι gay. Το έκανα για να αντιμετωπίσω αυτό που ένιωθα μέσα μου και να ξεφύγω.» Νιώθει ευλογημένος που βρήκε αυτό που τον κάνει πραγματικά χαρούμενο και συμπληρώνει: «Δεν ήθελα τα δίδυμα να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον με ψέματα, ή να νομίζουν πως είναι κακό το να είσαι gay».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ricky (@ricky_martin) στις

Γιατί έκανε την αποκάλυψη;

Ο Ρίκι Μάρτιν θα λέγαμε ότι είχε ότι μπορεί να ζητήσει κανείς. Δόξα, χρήμα και ένα κοινό που τον λάτρευε. Ή μάλλον για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι ένα γυναικείο κοινό που τον λάτρευε. Τι ήταν λοιπόν αυτό που τον έκανε να βγει δημόσια και να δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλος;

Καλεσμένος στην Oprah Winfrey λίγο μετά την αποκάλυψη μίλησε για την απόφασή του να μοιραστεί δημοσίως τις σεξουαλικές του προτιμήσεις…

ricky-martin-2

«Δε θέλω η οικογένειά μου να χτιστεί πάνω στο ψέμα. Αυτός είναι και ο λόγος που ήθελα απέναντί τους να είμαι ειλικρινής, Άρα, έπρεπε να είμαι αληθινός και στον κόσμο», είχε πει ο τραγουδιστής.
«Στα 21 μου, δε το κρύβω, ερωτεύτηκα τόσο πολύ έναν άντρα που ήμουν ένα βήμα πριν τα παρατήσω όλα! Δεν είχα κανένα πρόβλημα να ζήσω μια ζωή… ανώνυμη».

Όσον αφορά στην γυναίκα που δέχτηκε να κυοφορήσει τα δυο του παιδιά είχε πει χαρακτηριστικά:

Πέρασε από τηλεφωνική συνέντευξη. Όταν μου είπε, «Έρχομαι πιο κοντά στο Θεό όταν ξέρω ότι μπορώ να δώσω το δώρο της ζωής σε έναν συνάνθρωπο»!, αμέσως σκέφτηκα, αυτή είναι…!!!

Για την απουσία της μητέρας στην οικογένεια που έχει δημιουργήσει, συγκινημένος είχε αναφέρει:

«Κάθε οικογένεια είναι διαφορετική. Εγώ είμαι μητέρα και πατέρας για τον Matteo και τον Valentino! Είμαι περήφανος που είμαι μέλος μιας μοντέρνας οικογένειας».

Κάποτε έπεφτα στο κρεβάτι μου και με μισούσα. Και δε θέλω να ζήσω αυτό το συναίσθημα ξανά. Για μένα η ουσία είναι ο κάθε άνθρωπος να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ…»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ricky (@ricky_martin) στις

«Το πιο σημαντικό επίτευγμα της ζωής μου είναι τα παιδιά μου»

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον τραγουδιστή από το Πουέρτο Ρίκο που πάνω από όλα βάζει την οικογένεια.
«Για 15 με 20 χρόνια ζούσα μέσα στην απόλυτη χλιδή με λιμουζίνες, ιδιωτικά αεροπλάνα, περνώντας την κάθε μέρα στα πιο ακριβά ξενοδοχεία και βίλες. Κι όμως, ήμουν κενός… Η απλότητα που μου έφεραν τα παιδιά μου είναι για μένα η πραγματική ζωή!» είχε δηλώσει ο Ρίκι Μάρτιν και είχε συγκινήσει τους πάντες. Άλλη μία απόδειξη ότι η δόξα και τα λεφτά δεν έχουν σημασία αν δεν έχεις δικούς σου ανθρώπους να τα μοιραστείς, οικογένεια.

Μιλώντας για τους δύο γιους τους και την ομοφυλοφιλία είχε δηλώσει σοκάροντας κάποιους:

«Δεν ξέρω, είναι πολύ μικροί, αλλά εύχομαι να είναι ομοφυλόφιλοι».

ricky-martin-4

Πώς έγινε η πρόταση γάμου;

Ο Ρίκι Μάρτιν πλέον έχει προχωρήσει στη ζωή του και έχει παντρευτεί τον Χουάν Γιόζεφ.
Ο Λατίνος ποπ σταρ παντρεύτηκε τον καλό του στις 10 Ιανουαρίου του 2018. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο τραγουδιστής αναφέροντας: «Είμαι πλέον σύζυγος και σε λίγο καιρό θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι. Ανταλλάξαμε όρκους, υπογράψαμε χαρτιά, προγαμιαίο συμβόλαιο, τα πάντα» .

Ο 47χρονος τραγουδιστής και ο 34χρονος Xουάν άρχισαν επίσημα τη σχέση τους το 2016. Αν αναρωτιέστε ποιος από τους δύο έκανε την πρόταση γάμου τότε η απάντηση είναι ο Ρίκι Μάρτιν. Μάλιστα όταν έπεσε στα γόνατα και έδωσε το δαχτυλίδι στον Σουηδό ζωγράφο ήταν μέσα στο άγχος και αντί να ρωτήσει «Θα με παντρευτείς;», είπε «Σου αγόρασα κάτι».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ricky (@ricky_martin) στις

Σχετικά άρθρα