Έχω έντονους πόνους στην κοιλιά και ροζ υγρά. Μπορεί να είμαι έγκυος;

Στις 30 Δεκεμβρίου είχα την πρώτη μου επαφή (δεν βρεθήκαμε μόνο μια φορά με τον φίλο μου). Στις 6 Ιανουαρίου ξανά ήρθα σε επαφή (όχι μόνο μια φορά).

Έχω ενοχλήσεις στην κοιλιά, το στήθος μου είναι ευαίσθητο, πονάνε τα πόδια μου δεν αναπνέω με άνεση, πονάει η μέση μου, λίγο η λεκάνη μου δεν έχω υπνηλία και με πονάει λίγο η πλάτη μου. Όλες τις φορές που ήρθαμε σε επαφή ήταν με προφυλακτικό.

Φοβάμαι, όμως, μήπως είχε τρυπήσει το προφυλακτικό ή σκιστεί ή κάτι τέτοιο. Δεν έχω κάποιον άλλο λόγο που μπορώ να δικαιολογήσω αυτά τα συμπτώματα όπως και τα ροζ υγρά που είδα στο σκούπισμα.

Αν μπορείτε, ενημερώστε με για το τι μπορεί να δηλώνουν και τι πρέπει να κάνω. Υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης;

Στο ερώτημά σας απαντά ο δρ. Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα συμπτώματα που αναφέρετε δεν είναι ενδεικτικά εγκυμοσύνης. Για παράδειγμα, πόνος στην πλάτη και πόνος στα πόδια, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με πιθανή εγκυμοσύνη.

Ίσως αυτά να προέρχονται από το άγχος σας για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Το στρες μπορεί να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα και να αναστατώσει, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Συνέπεια αυτών μπορεί να είναι και η καθυστέρηση έλευσης της περιόδου.

Επίσης, δεν είναι αναμενόμενο να υπάρχουν συμπτώματα εγκυμοσύνης, μόλις μέσα σε λίγες ημέρες από την επαφή, καθώς ακόμα δεν έχει πιθανά γίνει ούτε καν εμφύτευση ενός πιθανά γονιμοποιημένου ωαρίου!!!

Συνεπώς, ηρεμήστε και με βάση τις περιγραφές σας, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Στο ακόλουθο link μπορείτε να δείτε κάποιες αιτίες, εκτός από εγκυμοσύνη, που μπορούν να προκαλέσουν καθυστέρηση της περιόδου.

Αυτό όμως που πιστεύω ότι ήδη έπρεπε να έχει γίνει, είναι αυτό που συστήνω σε όλες τις νέες φίλες μας.

Πριν ξεκινήσετε την ερωτική σας ζωή, ενημερωθείτε για θέματα όπως αντισύλληψη, προστασία, γονιμότητα, κανόνες υγιεινής κλπ.

Έτσι, δεν θα έχετε άσκοπο και αδικαιολόγητο άγχος. Η ενημέρωση πρέπει να προηγείται.

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης

Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Είχα ελεύθερη επαφή και μου ήρθε περίοδος. Μπορεί να είμαι έγκυος;

Παίρνω αντισυλληπτικά και ξέχασα να πάρω χάπι μια μέρα. Πόσες είναι οι πιθανότητες εγκυμοσύνης;

Σχετικά άρθρα