Συνεδριάζει η Βουλή για τα F-16 – Ένταση μεταξύ Καμμένου και ΝΔ

Σήμερα πραγματοποιείται η κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας – Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων με αντικείμενο την τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με την αναβάθμιση των F-16.

Στο «επίκεντρο» της συνεδρίασης είναι η «Ενημέρωση, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Καμμένο, για την κατατεθείσα από 7/1/2019, με γενικό και ειδικό αριθμό 1898/91 τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Η τροπολογία αφορά στην υλοποίηση της συμφωνίας αναβάθμισης των F-16 ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed, η οποία και θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια τη Δευτέρα.

Καμμένος: Δεν τελώ υπό παραίτηση

«Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, δεν τελώ υπό παραίτηση», απάντησε ο Πάνος Καμμένος σε επικρίσεις της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή..

 Ο υπουργός Άμυνας, λίγο πριν από την κρίσιμη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα για το μέλλον της συγκυβέρνησης,  άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη μέρα.

Όλα άρχισαν όταν η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από τη συζήτηση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα F-16 λέγοντας ότι δεν έχει νόημα να συζητά με τον κ. Καμμένο ο οποίος τελεί υπό παραίτηση και θα επανέλθει στη συζήτηση όταν θα οριστεί ο νέος υπουργός Άμυνας.

«Απερχόμενος υπουργός δεν είμαι. Ούτε τελώ υπό παραίτηση. Μην προδικάζετε το αποτέλεσμα στα Σκόπια», ήταν η απάντηση του κ. Καμμένου.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: «Όλοι προ των ιστορικών ευθυνών τους»

Σχετικά άρθρα