Ποια είναι η κατάλληλη μάσκαρα για τις δικές σου βλεφαρίδες;

Είτε είσαι φαν του μακιγιάζ είτε όχι, η μάσκαρα είναι ένα προϊόν που σίγουρα σε έχει προβληματίσει. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που πολλές beauty influencers και μοντέλα έχουν ομολογήσει ότι αν έμεναν ποτέ εγκλωβισμένες σε ένα έρημο νησί θα ήθελαν να πάρουν μαζί τους μόνο τη μάσκαρά τους!

Η μάσκαρα είναι το κατεξοχήν προϊόν που τονίζει το βλέμμα σου και δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο αν κάνεις δυο βασικά βήματα: να επιλέξεις την κατάλληλη για τις δικές σου βλεφαρίδες και φυσικά να την εφαρμόσεις σωστά! Και τα δυο αποτελούν στοιχεία που όλες μας αμελούμε, κυρίως από άγνοια ή από λανθασμένες παγιωμένες αντιλήψεις!

Από την άλλη, υπάρχουν τόσες μάρκες, τόσα προϊόντα, τόσα χρώματα, τόσα διαφορετικά βουρτσάκια που μπερδεύεσαι! Θέλεις extra όγκο, μάκρος ή και τα δυο; Άλλο προϊόν για τον όγκο άλλο για το μάκρος και κάπως έτσι μπερδεύεσαι και… χαώνεσαι!

Συγκεντρώσαμε παρακάτω όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις την κατάλληλη μάσκαρα ανάλογα με τις βλεφαρίδες σου, τις ανάγκες σου αλλά και τις περιστάσεις!

Για να δώσεις όγκο σε λεπτές βλεφαρίδες

Αν έχεις λεπτές βλεφαρίδες, θα χρειαστείς μια μάσκαρα για όγκο με χοντρό βουρτσάκι. Πώς να την εφαρμόσεις; Κάνοντας εγκάρσιες κινήσεις από τις ρίζες μέχρι και τις άκρες προσπαθώντας να έχεις όσο πιο κλειστά τα μάτια γίνεται. Πρέπει να εφαρμόσεις πολλά στρώματα μάσκαρας για να καταφέρεις έναν ικανοποιητικό όγκο!

Αν έχεις κοντές και λίγες βλεφαρίδες

Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να ψάξεις ένα προϊόν που να γεμίζει τα κενά που έχουν οι βλεφαρίδες σου και να δίνει και όγκο αλλά και μάκρος. Επίλεξε ένα προϊόν με ίνες, compact ή organic mascara που δίνει ένα φυσικό αποτέλεσμα στο βλέμμα σου.

Έχεις πολύ ανοιχτόχρωμες βλεφαρίδες;

Αυτό συμβαίνει σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, σε ξανθιές και κοκκινομάλλες. Σε αυτήν την περίπτωση θα ταίριαζε η καφέ μάσκαρα που είναι πιο κοντά στο χρώμα των βλεφαρίδων σας. Ωστόσο, ανάλογα και με το χρώμα των ματιών σας, θα μπορούσατε να “παίξετε” και με τις χρωματιστές μάσκαρες: πράσινη, μπλε ή και μοβ!

Θέλεις απλώς πιο μακριές βλεφαρίδες;

Υπάρχουν ειδικές μάσκαρες για να δίνουν μάκρος στις βλεφαρίδες με όχι τόσο χοντρό βουρτσάκι. Αν θες μόνο αυτό, επίλεξε μια εξειδικευμένη μάσκαρα για αυτόν τον σκοπό. Ωστόσο, μην ξεχνάς και πάλι να εφαρμόζεις το προϊόν από τις ρίζες μέχρι και τις άκρες.

Για βλεφαρίδες που μοιάζουν με ψεύτικες

Αν θέλεις να κάνεις μια ιδιαίτερη εμφάνιση με πολύ έντονες βλεφαρίδες που να μοιάζουν με ψεύτικες, τότε υπάρχουν στην αγορά προϊόντα που σου προσφέρουν αυτό το εφέ.

Θέλω πιο… καμπυλωτές βλεφαρίδες

Οι περισσότερες εταιρείες έχουν προϊόντα που δίνουν μεγαλύτερη κλίση στις βλεφαρίδες. Αν δεν θέλεις ένα εξειδικευμένο προϊόν, μπορείς απλώς να χρησιμοποιήσεις μια αδιάβροχη μάσκαρα που διατηρεί καλύτερα την καμπύλη.

Θέλω μια μάσκαρα που να μη φαίνεται

Αν θέλεις ένα πολύ διακριτικό αποτέλεσμα, επίλεξε μια αδιάβροχη μάσκαρα που θα δώσει όγκο και μάκρος στις βλεφαρίδες σου χωρίς να φαίνεται ότι έχεις φορέσει μάσκαρα.

Ένα ακαταμάχητο βλέμμα χωρίς μάσκαρα. Γίνεται;

Αν βαριέσαι να βαφτείς, τότε μπορείς να επιλέξεις να βάλεις τεχνητές βλεφαρίδες, οι οποίες βέβαια χρειάζονται φροντίδα και ανανέωση, ανάλογα με τις οδηγίες που θα σου δοθούν.

Με πληροφορίες από marieclaire.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μάσκαρα: 10 top λάθη που κάνεις όταν την εφαρμόζεις

Το μυστικό της Μπέλα Χαντίντ για την τέλεια εφαρμογή της μάσκαρας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα