Slow dating: Η νέα τάση για να πετύχει μια νέα σχέση!

Slow dating: μια νέα τάση έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της και έρχεται σε αντίθεση με την υπερ-κατανάλωση που καλλιεργείται μέχρι τώρα μέσω των social media. Η τάση είναι το slow motion. Να προχωρήσει αργά μια σχέση, να γνωριστούν καλά οι δυο σύντροφοι και να είναι σίγουροι για κάθε επόμενο βήμα! Αυτή η τάση, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να οδηγήσει στην αληθινή αγάπη!

Οι ειδικοί δίνουν 5 χαρακτηριστικά αυτής της νέας τάσης που μπορείς να εφαρμόσεις, ειδικά αν βαρέθηκες το ατέλειωτο “swipe” στις εφαρμογές γνωριμιών και την απέραντη μοναξιά σου! Οι συμβουλές αυτές μπορούν να εφαρμοστούν για να πετύχει κάθε on line γνωριμία και να οδηγήσει κάπου… καλά!

Να συναντηθείτε σύντομα!

Μπορεί η τάση να λέγεται slow dating αλλά οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι η face to face συνάντηση δεν πρέπει να αργήσει να γίνει. Τι σημαίνει αυτό; Αν μιλάς με κάποιον κάθε μέρα όλη μέρα σχεδόν πρέπει να κανονίσεις άμεσα να τον δεις. Οι δυο εβδομάδες για παράδειγμα είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως λένε οι ειδικοί. Γιατί μπορεί να καθυστερούν τη συνάντηση; Γιατί φοβούνται την πραγματικότητα! Για να γίνει πιο ομαλά η μετάβαση, μπορεί να υπάρχει το ενδιάμεσο στάδιο της βιντεοκλήσης μέσω skype, viber, whats app…

Να είστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα

Η online επικοινωνία, ειδικά μέσω chating, κρύβει διάφορες παγίδες που είναι εύκολο να καμουφλαριστούν όταν δεν υπάρχει face to face επικοινωνία. Το live μπορεί να είναι απογοητευτικό. Μπορεί να έχεις πολύ υψηλές απαιτήσεις και τελικά να ήταν όλα στο μυαλό σου! Όπως και να έχει η πρώτη συνάντηση έχει να σου πει πολλά! Ωστόσο, μην ξεχνάς τον παράγοντα “αμηχανία”. Είναι τελείως διαφορετικό να μιλάς με κάποιον από απόσταση χωρίς να τον ξέρεις καν και ξαφνικά να τον συναντάς. Το άγχος και των δυο πλευρών μπορεί να δικαιολογεί μια διαφορά στη συμπεριφορά. Επίσης αν για παράδειγμα δεις κάποιον που μπορεί να μη σε ενθουσιάσει εμφανισιακά, μην τον απορρίψεις με την πρώτη, ειδικά αν “μιλάει” στην ψυχή σου.

vareto randevou

Να έχεις στο νου σου ότι θα υπάρξει οπωσδήποτε δεύτερη συνάντηση

Σε περιπτώσεις που η γνωριμία γίνεται on line είναι πολύ πιθανό η πρώτη συνάντηση να μην είναι ιδανική! Επειδή δείχνετε να ταιριάζετε όταν chat-άρετε, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ταιριάζετε και στην πραγματικότητα! Επίσης δεν σημαίνει ότι και η live συνάντηση θα είναι το ίδιο άνετη με τη γραπτή! Μια δεύτερη συνάντηση θα δώσει περισσότερο φως στο τι συμβαίνει μεταξύ σας. Και μια τρίτη ή τέταρτη… Είναι καλύτερο να αφήσετε το online και να περάσετε στο real αν θέλετε να πάει κάπου αυτό. Αν θέλετε…

Να μην είσαι αφελής και να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις

Νομίζεις ότι επειδή τον γνώρισες στο Tinder είναι ελεύθερος; Επειδή μιλάτε κάθε μέρα όλη μέρα δεν έχει σχέση; Μπορεί και να έχει! Και για την ακρίβεια, είναι πολύ πιθανό να έχει! Οπότε ρώτησέ τον ευθέως! Είναι καλύτερα να μάθεις για να μην θρέφεις αυταπάτες!

Μη βγαίνεις με πολλούς ταυτόχρονα!

Το ότι γνωρίζεις διάφορα άτομα μέσω μιας εφαρμογής δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγεις με όλους. Αν θεωρείς ότι κάποιος σε ενδιαφέρει, δος του μια ευκαιρία. Αφιέρωσε χρόνο μόνο σε εκείνον και σε κανέναν άλλο. Και πού ξέρεις; Μπορεί όλο αυτό να πάει κάπου!

Νίκη Κοσκινά

Με πληροφορίες από psychologies.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Άτυποι κανόνες του online φλερτ που πρέπει να γνωρίζεις

Ghosting: Τι να κάνεις αν πιστεύεις ότι κάποιος σε «αποφεύγει» στα social media…

Curving: το νέο dating trend που πρέπει να φοβάσαι…

Gatsbying: η νέα τεχνική της… σαγήνης, για να αυξήσεις τα likes σου στα social media!

10 tips φλερτ για να «σπάσεις» τον πάγο!

Πρώτο ραντεβού: 4 νέα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι εξαιτίας των social media

5 χρυσοί κανόνες για το τέλειο sms μετά το πρώτο ραντεβού

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα