Σεξ στο διάστημα: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να το κάνεις ποτέ!

Κάποιοι ισχυρίζονται πως το σεξ τους κάνει να νιώθουν ότι βρίσκονται στον έβδομο ουρανό. Ωστόσο, τα πράγματα μπορούν να χειροτερέψουν, αν βρεθούν ακόμα ψηλότερα.

Πειράματα που έχουν διεξαχθεί σε φυτά στο διάστημα, έχουν δείξει πως η έλλειψη βαρύτητας μπορεί να καταστρέψει τα κύτταρα των οργανισμών, αποφράσσοντας την κυκλοφορία του αίματος και προκαλώντας πιθανώς θανατηφόρες ασθένειες στους ανθρώπους.

Οι μελέτες έδειξαν πως ο σωλήνας επικονίασης, το αρσενικό αναπαραγωγικό όργανο των φυτών, επηρεάζεται ως προς τη λειτουργικότητα και την ανάπτυξή του σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Είναι πολύ πιθανό να προκύπτουν οι ίδιες συνέπειες στα ανθρώπινα κύτταρα, ειδικά στο επίπεδο των νευρώνων όπου η διακυτταρική επικοινωνία εξ αποστάσεως είναι πολύ σημαντική, εξηγούν οι επιστήμονες της σχετικής έρευνας.

Το φαινόμενο της απόφραξης όπως το ονομάζουν, θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε διαδικασίες που σχετίζονται με την αναπαραγωγή, τον καρκίνο και διάφορες ασθένειες του εγκεφάλου.

Όσο για το πρακτέο…άγνωστο παραμένει κατά πόσο οι κατά καιρούς αστροναύτες είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν τις προβλέψεις των ερευνών.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ πάγια αρνούνται ότι έχει συμβεί το παραμικρό, παρά τις αναμενόμενες νύξεις που συχνά γίνονται.

Πηγή: news.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Σεξ στο διάστημα: Τι μπορεί να πάει… στραβά;

Σχετικά άρθρα