Ψήφος εμπιστοσύνης: Ποιοι 6 βουλευτές μπορούν να «σώσουν» την κυβέρνηση Τσίπρα;

Το τοπίο, μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις από το «διαζύγιο» των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το βράδυ της Τετάρτης, όταν και θα γίνει η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης, που ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Αν και, όπως λέει η σοφή παροιμία, «μηδένα προ του τέλους μακάριζε», φαίνεται πως το διαζύγιο των κυβερνητικών εταίρων έγινε μετά από διεξοδική συζήτηση και συνεννόηση και πως ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τους 151 βουλευτές για να συνεχίσει να κυβερνά μέχρι –όπως ο ίδιος είπε- τον Οκτώβριο του 2019.

Ήδη, με δηλώσεις τους ξεκαθάρισαν πως θα στηρίξουν την κυβέρνηση η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης,  και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις.

Ψήφο εμπιστοσύνης θα δώσει στον Αλέξη Τσίπρα και ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλης, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε υπογραμμίσει ότι η στήριξή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, συνεπάγεται και στήριξη στην κυβέρνηση. Εξάλλου, η παρουσία του στη χθεσινή πολιτική εκδήλωση για τη συμφωνία με τα Σκόπια, στην οποία μίλησε ο πρωθυπουργός, ήταν ξεκάθαρο σημάδι πως έχει έρθει κοντά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η μία ψήφος που χρειάζεται ο κ. Τσίπρας για να πάρει τη «δεδηλωμένη» όλα δείχνουν πως θα είναι αυτή της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα.

Η κυρία Παπακώστα δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί δημόσια, μετά το διαζύγιο των κυβερνητικών εταίρων, ωστόσο οι πληροφορίες τη θέλουν να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα, για να ολοκληρώσει τη θητεία της κυβέρνησης.

Πάντως, ο Πάνος Καμμένος, χθες, έστειλε μήνυμα στους υπουργούς των ΑΝΕΛ, ότι αν παραμείνουν υπουργοί και στηρίξουν την κυβέρνηση, θα διαγραφούν.

Πηγή: star.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλέξης Τσίπρας: Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Καμμένος: Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την Κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Π. Καμμένος

Πολιτικές εξελίξεις ενόψει Συμφωνίας Πρεσπών και σεναρίων αποχώρησης ΑΝΕΛ

Σχετικά άρθρα