Ψήφος εμπιστοσύνης: Ξεκινά το πρωί της Τρίτης η συζήτηση στη Βουλή

Στις 10 το πρωί της Τρίτης ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης, όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Επίσης, αποφασίστηκε να αναβληθεί η συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 12:00 για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».

Πρόταση εμπιστοσύνης γίνεται δεκτή με την πλειοψηφία των παρόντων, η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 120 θετικές ψήφους. Στην περίπτωση που η κυβέρνηση στηριχθεί στη θετική ψήφο λιγότερων των 151 βουλευτών (δηλαδή από 120 έως 150 βουλευτών), τότε έχουμε κυβέρνηση «ανοχής».

Αντίθετα, για να γίνει δεκτή μια πρόταση δυσπιστίας απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή απαιτείται τουλάχιστον 151 βουλευτές να ψηφίσουν κατά της κυβέρνησης.

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ψήφος εμπιστοσύνης: Ποιοι 6 βουλευτές μπορούν να «σώσουν» την κυβέρνηση Τσίπρα;

Αλέξης Τσίπρας: Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Καμμένος: Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την Κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Π. Καμμένος

Σχετικά άρθρα