Η ψήφος Δανέλλη κάνει άνω κάτω το Ποτάμι

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο εσωτερικό του Ποταμιού μετά την απόφαση του Σπύρου Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Κορυφαία στελέχη του κόμματος έχουν ήδη προεξοφλήσει τη διαγραφή του βουλευτή, όμως οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μετά την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή. Την ίδια στιγμή στη Σεβαστουπόλεως υπάρχουν εισηγήσεις για επανεκτίμηση της στάσης του κόμματος αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Από νωρίς το πρωί επικρατεί ένα… αλαλούμ με τη διαγραφή ή όχι του Σπύρου Δανέλη, καθώς κορυφαία στελέχη του Ποταμιού επιθυμούν την απομάκρυνσή του από το κόμμα, όμως, όπως διαρρέεται, τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή.

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Τσιόδρας  είπε ότι αναμένονται τα διαδικαστικά και η ανακοίνωση της διαγραφής μετά τη χθεσινοβραδινή επικοινωνία του κ. Δανέλλη με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

O κ. Τσιόδρας σημείωσε πως είναι «αυτονόητο» ότι «ο κ. Δανέλλης δεν ανήκει στο Ποτάμι», καθώς η απόφασή του αντιβαίνει σε αυτή του «συνεδρίου και της Κ.Ο. του κόμματος ότι θα μείνει στην αντιπολίτευση και δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, προανήγγειλε τη διαγραφή του βουλευτή κάνοντας λόγο για «δυσάρεστη εξέλιξη» και τονίζοντας ότι τα όργανα του κόμματος θα αναλάβουν δράση.

Την ίδια στιγμή, ο Γρηγόρης Ψαριανός φέρεται να έχει δηλώσει πως εάν δεν αποχωρήσει ο Δανέλλης από το κόμμα, θα το πράξει εκείνος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις οι τελικές απαντήσεις θα δοθούν ή κατά τη διάρκεια ή μετά την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη.

Θέμα, πάντως, φαίνεται πως προκύπτει και με τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα όταν έλθει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. Από το Ποτάμι έχουν δηλώσει εδώ και καιρό ότι δεν θα υπάρξει κομματική γραμμή, ενώ αρκετοί βουλευτές, ανάμεσά τους και ο Σταύρος Θεοδωράκης, έχουν εκφραστεί θετικά απέναντι στη συμφωνία.

Οι εξελίξεις με τον Σπύρο Δανέλλη, όμως, φαίνεται πως βάζουν σε δεύτερες σκέψεις το επιτελείο του κόμματος, καθώς υπάρχουν ήδη δηλώσεις με υπονοούμενα πως το Ποτάμι ενδέχεται να αλλάξει θέση,

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Μαυρωτάς, αντιπρόεδρος του Ποταμιού, σχολίασε ότι το κόμμα του από την αρχή είχε θετική προδιάθεση για τη συμφωνία, παρά τα αρνητικά της σημεία, όμως χαρακτήρισε την εξέλιξη με τον κ. Δανέλλη ως «αρνητική» και για τη μελλοντική στάση του κόμματος προς τη Συμφωνία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος δήλωσε ότι είναι θετικά διακείμενος προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, όμως «αποκλείεται να μείνει ανεπηρέαστη (σσ η απόφαση) από το γενικότερο πολιτικό κλίμα».

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ξεκινά το μεσημέρι η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης – Τι προβλέπει το Σύνταγμα;

Ψήφος εμπιστοσύνης: Ποιοι 6 βουλευτές μπορούν να «σώσουν» την κυβέρνηση Τσίπρα;

Αλέξης Τσίπρας: Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Καμμένος: Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την Κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Π. Καμμένος

 

Σχετικά άρθρα