Το πρώτο μήνυμα του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Άγκυρα

Ως «μήνυμα ενότητας και ετοιμότητας στον ευαίσθητο τομέα της εθνικής Άμυνας και ασφάλειας και συνέχισης στην αμυντική στρατηγική της χώρας» χαρακτήρισε την επιλογή του στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον Πάνο Καμμένο ο νέος υπουργός δήλωσε απευθυνόμενος «στην άλλη πλευρά του Αιγαίου» ότι «είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι της ειρηνικής συνύπαρξης και σνεργασίας»

«Θέλω να υπενθυμίσω στους γειτονές μας ότι όποτε πρυτάνευσε η λογική της συνεργασίας, της αμοιβαιότητας, της κατανόησης και της εμπιστοσύνης οι λαοί μας πρόκοψαν. Όποτε όμως πρυτάνευσαν οι εθνικισμοί οι λαοί δυστύχησαν. Θεμέλιο των σχέσεων μας οφείλει να είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου» τόνισε.

Νωρίτερα,  ο ναύαρχος εν αποστρατεία δήλωσε πως «η τιμή είναι μεγάλη. Η ευθύνη όμως ακόμα μεγαλύτερη. Οι καιροί είναι ταραγμένοι Η περιοχή γεωπολιτικά ασταθείς και βέβαια η ανάληψη γίνεται κάτω από το βάρος ενός από τα κορυφαία πολιτικά ζητήματα που ταλάνιζαν τη χώρα εδώ και τρεις δεκαετίες».

Ο κ. Αποστολάκης συμμερίστηκε «τις επιδιώξεις της πολιτικής ηγεσίας ότι αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η ανάδειξη της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσόγειο.

Ευχαρίστησε δε τον απερχόμενο υπουργό για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τους μέχρι τώρα σημειώνοντας ότι «ηγήθηκε επάξια των ενόπλων δυνάμεων της χώρας».

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμπιστοσύνη της πολιτείας στους στρατιωτικούς και ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο νέο υπουργό, ενώ δήλωσε σίγουρος ότι θα συνεχίσει το έργο του με μεγαλύτερη επιτυχία.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε υπερήφανος για το έργο μέχρι τώρα και έτοιμος να αγωνιστεί ακόμα και μόνος ενάντια σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση.

Υποστήριξε δε ότι μετά από τέσσερα χρόνια στο υπουργείο και 25 χρόνια στη Βουλή είχε αποφασίσει να τερματίσει τώρα την πολιτική του σταδιοδρομία, αλλά αποφάσισε να παραμείνω λόγω του Μακεδονικού.

Τέλος, επανέλαβε ότι φεύγει με το κεφάλι ψηλά και παραδίδει το έδαφος, τη θάλασσα και τον αέρα της χώρας όπως τα παρέλαβε.

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ευάγγελος Αποστολάκης: Η κατάσταση είναι περίεργη και απαιτεί ενότητα και συνεργασία

Αυτός είναι ο νέος Υπουργός Άμυνας, ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

 

Σχετικά άρθρα