Σαλάτα με ζεστό κατσικίσιο τυρί, αγκινάρες, πιπεριές και καρύδια

Μία διαφορετική σαλάτα που θα σας ξετρελάνει!

Συστατικά

  • 4 φέτες μαλακό κατσικίσιο τυρί (Chèvre) 80 γρ. περίπου η καθεμιά,
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 1 κουταλιά φρέσκα αρωματικά ψιλοκομμένα (θυμάρι, ρίγανη…),
  • 4 καρδιές αγκινάρας, βρασμένες και κομμένες σε φετάκια,
  • 400 γρ. (4 γεμάτα βαθιά πιάτα) ανάμικτα φύλλα πράσινης σαλάτας,
  • 2 μαριναρισμένες σε λάδι κόκκινες πιπεριές, σε λωρίδες
  • 60 γρ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα ( ½ φλ. περίπου).

Ντρέσινγκ:

  • 12 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 4 κουταλιές ξίδι,
  • 1 κουταλιά (κοφτή) μουστάρδα με μέλι,
  • 1 κοφτή κουταλιά ρίγανη,
  • Αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

Βήμα 1

Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ: Κάνετε το ντρέσινγκ χτυπώντας με το σύρμα ή ένα πιρούνι μαζί το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και ύστερα χτυπάτε μέσα λίγο-λίγο το ελαιόλαδο. Το κρατάτε στην άκρη.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνετε με λίγο από το ελαιόλαδο ένα ταψάκι, βάζετε μέσα τις φέτες του τυριού και τις ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τις πασπαλίζετε με τα αρωματικά και τις ψήνετε στο φούρνο για 2-3 λεπτά.

Βήμα 3

Ανακατεύετε τα φύλλα της σαλάτας σε ένα μπολ, μαζί με τις καρδιές αγκινάρας, τις πιπεριές και τα καρύδια. Προσθέτετε το ντρέσινγκ (κρατώντας λίγο για ράντισμα) και τα ανακατεύετε.Μοιράζετε τη σαλάτα σε 4 πιάτα (ή για καλύτερη εμφάνιση, τη φορμάρετε μέσα σε τσέρκι διαμέτρου 20 εκατοστών και ύψους 8 εκατοστών) και βάζετε από πάνω το ζεστό κατσικίσιο τυρί. Γαρνίρετε τα πιάτα ραντίζοντάς τα με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.

 

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα