Απαράδεκτοι: Η αποκάλυψη για το τραγούδι της Eurovision 27 χρόνια μετά

Το τραγούδι για την Eurovision, που έφτιαξε η παρέα της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του Mega, «Απαράδεκτοι», αποτελεί ακόμα και σήμερα μια από τις κορυφαίες κωμικές στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης.

Οι ηθοποιοί πριν 27 χρόνια τραγουδούν: «Ώπα, είπα κράτσα – κρούτσα, ζήτω οι ομάδες, ώπα είπα, κράτσες – κρούτσες και στον 21ο αιώνα, κάποτε μια χάι ομάδα έχτισε τον Παρθενώνα».

Αυτό που λίγοι ίσως είχαν προσέξει είναι ότι ο μαέστρος του τραγουδιού ήταν ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος, ο οποίος έγραψε το τραγούδι και εκείνο το διάστημα είχε δεσμό με την Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Ο ηθοποιός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» το πρωί της Δευτέρας και αποκάλυψε ότι η Eurovision των Απαράδεκτων ήταν το πρώτο του συνθετικό κομμάτι, ενώ είχε κάνει και την ενορχήστρωση.

Τι αποκάλυψε στην εκπομπή;

«Τότε ήμασταν με τη Δήμητρα ζευγάρι, έχει ειπωθεί χίλιες φορές και αυτό πρέπει να το ξεμπλοκάρουμε σε κάποια φάση. Η Δήμητρα είναι ένας άνθρωπος που με πήγε πάρα πολύ μπροστά στη ζωή μου, ένας υπέροχος άνθρωπος. Την ηλικία που έχει δε με αφορά να την πούμε, αλλά είναι ένα παιδί η Δήμητρα. Δεν είναι ηθοποιός, ούτε σεναριογράφος είναι μια ποιήτρια και όσον αφορά τη «θεία» είναι ένας άνθρωπος που το κορμάκι της είναι 20 χρονών.

Όταν βοηθούσα τη Δήμητρα στα σενάρια και λέγαμε ποιος να κάνει τον μαέστρο – είχαμε μια άτυπη συμφωνία ότι δε θέλαμε να μπλέξουμε τα προσωπικά μας με τα επαγγελματικά μας και την τηρήσαμε – και σε κάποια φάση λέει ο Βλάσης ο συγχωρεμένος «Έλα μωρέ, δεν κάνει ο Γιωργάρας τον μαέστρο;» και κάπως έτσι έγινε. Εν τω μεταξύ είχα βρει μια κιθάρα εγώ στο δρόμο. Πήγαινα ωδείο τότε, ξεκίνησα από βιολοντσέλο, πήγα στη Θεσσαλονίκη έκανα τρομπέτα, αρμονία πιάνο.

Και βρίσκω μια κιθάρα και κράτσα κρούτσα και κατά καιρούς έβγαζα μελωδίες και μου λέει δεν γράφεις και το κομμάτι; Και ήταν το πρώτο μου συνθετικό κομμάτι και είχα κάνει και την ενορχήστρωση», ανέφερε ο Γιώργος Γιαννόπουλος.

https://www.youtube.com/watch?v=OYfB2gcwV8A

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Με «Απαράδεκτους» έπεσε γύρω στις 2πμ σήμερα η αυλαία του MEGA

Τι τηλεθέαση σημείωσε το Mega λίγο πριν το «μαύρο»; – Πώς το αποχαιρετούν δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες;

Λόγω Τιμής 20 χρόνια μετά: Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούνε (βίντεο)

 

Σχετικά άρθρα