Έχετε δοκιμάσει τον… εγκεφαλικό οργασμό; Είναι τόσο «δυνατός»;

Όσοι έχουν δοκιμάσει τον… εγκεφαλικό οργασμό, δηλώνουν πως είναι ό,τι καλύτερο έχουν αισθανθεί ποτέ.

Πρόκειται για την τεχνική της αισθητηριακής απόκρισης (ASMR), η οποία είναι ευρύτερα γνωστή ως «εγκεφαλικός οργασμός». Αφορά σε ένα οπτικοακουστικό σήμα που καταγράφεται αρχικά στον εγκέφαλο και αρχίζει να εξαπλώνεται σε όλο το σώμα.

Και μόνο ένα χάδι φτάνει!

Είναι ένα βαθύ αίσθημα ευφορίας που κατακλύζει όλο το σώμα. Δεν προκαλείται απαραίτητα από τη σεξουαλική πράξη ή την ερωτική επιθυμία, αλλά μπορεί να προκύψει από οτιδήποτε μας προκαλεί ευχαρίστηση.

Η απελευθέρωση ντοπαμίνης και σεροτονίνης, δύο ορμονών που μας δίνουν το αίσθημα της ευχαρίστησης, είναι το αποτέλεσμα της διέγερσης του εγκεφάλου και μπορεί να προκύψει από ένα χάδι, έναν ήχο ή μια εικόνα.

Το έχεις δοκιμάσει;

Τα βίντεο που διεγείρουν τον εγκέφαλο και επιφέρουν το λεγόμενο «εγκεφαλικό οργασμό» εξαπλώνονται με ταχύτατο ρυθμό και τα απολαμβάνουν εκατομμύρια χρήστες του YouTube.

Το παράδοξο φαινόμενο εκδηλώνεται ως μια απολαυστική αίσθηση στο κεφάλι και το κρανίο και είναι γνωστό ως Αυτόνομη Αισθητηριακή Απόκριση του Μεσημβρινού (ASMR).

Η ύπαρξη της ASMR δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από πολλές επιστημονικές μελέτες. Όμως οι λάτρεις της ασκούν έντονες πιέσεις για την πραγματοποίηση σχετικών ερευνών.

Πηγή: www.onmed.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αν κοιμηθούμε γυμνοί, η σεξουαλική μας ζωή θα «απογειωθεί»;

Ξεχάστε το «μια φορά στο τόσο»: Πώς θα τον πείσεις να κάνετε σεξ;

Τα 3 απλά βήματα για να πετύχεις πολλαπλούς οργασμούς

Λίμπιντο: Ποια φάρμακα… σκοτώνουν τη διάθεση για σεξ;

Ο κίνδυνος που κρύβει το «γαλλικό» φιλί με τον παρτενέρ

Σχετικά άρθρα