10 πράγματα που μόνο οι μαμάδες ξέρουν για τα παιδιά τους!

Παλιά η μαμά σού έλεγε “θα γίνεις μάνα και θα καταλάβεις”. Ήρθε η στιγμή που ένιωσες στο πετσί σου αυτή τη φράση! Οι μαμάδες διαισθάνονται και βλέπουν πολύ περισσότερα από αυτά που τους λένε τα παιδιά της. Δεν αποδεικνύεται επιστημονικά, ωστόσο συμβαίνει και είναι μερικές φορές σωτήριο για τα παιδιά! Άλλες πάλι όχι, αλλά τέλος πάντων! Αναρωτιόμαστε μάλιστα μερικές φορές αν η μητρότητα συνοδεύεται από το… χάρισμα της τηλεπάθειας!

Δες παρακάτω τι καταλαβαίνει μια μαμά για το παιδί της

Τη διαφορά ανάμεσα στο “λέω ότι είμαι καλά” και στο “είμαι καλά”

Οι μαμάδες ξέρουν και βλέπουν αν το παιδί τους πραγματικά εννοεί τη φράση “είμαι καλά” ή τη λέει εντελώς μηχανικά, όπως συνηθίζουμε να απαντάμε στην κλασική ερώτηση “τι κάνεις”.

Αν το παιδί τους είχε μια δύσκολη μέρα

Επιστρέφει από το σχολείο αμίλητο και σκεπτικό. Αλλά δεν λέει τίποτα. Προσπαθεί να κρύψει το οτιδήποτε και φέρεται φυσιολογικά. Μια μαμά καταλαβαίνει από τη γλώσσα του σώματος του παιδιού της αν εκείνο είναι καλά, αν κάτι το απασχολεί. Πώς θα το χειριστεί; Εξαρτάται από τη σχέση που έχει μαζί του!

Αν θέλει πραγματικά να μείνει μόνο του ή εννοεί το αντίθετο

Είναι στιγμές που οι άνθρωποι θέλουν όντως να μείνουν μόνοι τους και άλλες που ενώ θέλουν απεγνωσμένα βοήθεια δεν θα το παραδεκτούν αλλά θα πουν το αντίθετο. Μια μαμά ξέρει να αποκωδικοποιεί τέτοιες συμπεριφορές!

Όταν η καρδιά του παιδιού της υποφέρει

Από το πρώτο… σκίρτημα στον παιδικό σταθμό μια μαμά καταλαβαίνει και νιώθει πώς αισθάνεται το παιδί της όταν πληγώνεται στην αγάπη ή τη φιλία. Μια ερωτική απογοήτευση στα εφηβικά χρόνια είναι πολύ εύκολο να την αποκωδικοποιήσει επομένως!

Όταν το παιδί λέει ψέμματα

Η αλλοίωση στη φωνή, το τρέμουλο στα λόγια, οι παύσεις, η αμηχανία… Όσο και αν δεν φαίνονται σε έναν εξωτερικό παρατηρητή, μια μαμά μπορεί να τα καταλάβει και να δει ότι το παιδί τής λέει ψέματα. Πώς θα το διαχειριστεί; Εξαρτάται την περίσταση…

Όταν θέλει να της ζητήσει κάτι

Αυτό είναι κάτι πολύ εύκολο! Όταν το παιδί θέλει κάτι και προσπαθεί να το πάει διά της πλαγίας οδού, η μαμά καταλαβαίνει και το ρωτά ευθέως “τι θες”;

Όταν ετοιμάζεται να της πει κάτι δυσάρεστο

Μια μαμά διαισθάνεται ότι το παιδί της βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Όταν εκείνο αποφασίζει να της το πει, προτού ξεκινήσει τη συζήτηση εκείνη ξέρει ότι θα της πει κάτι δυσάρεστο!…

Αν κρύβει κάτι

Μπορεί ένα παιδί να μη θέλει να λέει ψέματα αλλά να κρύβει την αλήθεια. Ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα. Μια μαμά, με την… έκτη αίσθηση που έχει, τα “μυρίζεται” κάτι τέτοια!

Όταν δεν την ακούει

Πολλές φορές μπορεί μια μαμά να μιλάει και τα παιδιά να μην ακούν είτε γιατί βαριούνται είτε γιατί βιάζονται να πάνε στο δωμάτιό τους να συνεχίσουν το παιχνίδι. Η μαμά θα καταλάβει πότε το παιδί έχει αλλού στραμμένη την προσοχή του και θα σταματήσει την κουβέντα!

Όταν είναι έτοιμο να κλάψει!

Όταν το παιδί είναι έτοιμο να κλάψει, τα… σημάδια είναι αρκετά αναγνωρίσιμα: η φωνή που τρέμει, η μύτη βουλώνει και τα δάκρυα αρχίζουν να τρέχουν. Η αγκαλιά της μανούλας είναι η καλύτερη παρηγοριά στην πίκρα και τον πόνο!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από aufeminin.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

5 φράσεις που δεν πρέπει να λες ΠΟΤΕ στο παιδί σου όταν έχεις νεύρα!

Οι 10 φράσεις που δε θα σταματήσω ποτέ να λέω στο παιδί μου!

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα