Folli Follie: Χωρίς βιώσιμη λύση δεν αποδεσμεύονται τα ακίνητα της

Υπό το φόβο της δέσμευσης του πολυτελούς ακινήτου που διαθέτει η Folli Follie στο Χονγκ Κονγκ από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η διοίκηση της εταιρείας δρομολόγησε την πώληση του περίφημου διαμερίσματος, το οποίο χρησιμοποιούσε μέχρι και προσφάτως η οικογένεια Κουτσολιούτσου για τη διαμονή της εκεί.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δημοσίου από τις έκνομες ενέργειες της Διοίκησης της Folli Follie, και αφού είχαν προηγηθεί οι διώξεις σε βάρος των μελών του προηγούμενου ΔΣ της εισηγμένης, δέσμευσε την ακίνητη περιουσίας της Folli Follie που βρίσκεται στον Άγιο Στέφανο, το Νέο Ψυχικό, το Κορωπί, την Σαντορίνη και την Γλυφάδα, όπως και ακίνητα της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Ωστόσο, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες φέρεται  να εξέτασε και τη δυνατότητα δέσμευσης του ακινήτου που διαθέτει η Folli Follie στο Χονγκ Κονγκ, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 30 εκατ. ευρώ! Αυτή η δέσμευση θα καθιστούσε αδύνατη την αξιοποίηση του ακινήτου από τη Folli και δεν θα ήταν επωφελής για το Δημόσιο, διότι η απαγόρευση εκποίησης ή μεταβίβασης του, θα είχε ως αποτέλεσμα τελικά το ακίνητο να περιέλθει στην κατοχή των Αρχών του Χονγκ Κονγκ.

Κατά πληροφορίες, μαθαίνοντας τις σκέψεις  για δέσμευση του ακινήτου φιλέτου η τωρινή διοίκηση της Folli Follie δρομολόγησε την άμεση πώληση του, σε τιμή μάλιστα πολύ χαμηλότερη της εμπορικής αξίας (μεταβιβάσθηκε έναντι 15 εκατ. ευρώ).

Πάντως, μέχρι να ξεκαθαρίσει το μέλλον της Folli Follie και ώσπου να αποκρυσταλλωθούν πλήρως οι ευθύνες της οικογένειας Κουτσολιούτσου τα ακίνητα της εταιρείας θα παραμείνουν δεσμευμένα από το Δημόσιο.

Είναι ενδεικτικό πως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών απέρριψε τις αιτήσεις της εταιρείας για την άρση της απαγόρευσης εκποίησης ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας της Εταιρείας, που βρίσκεται στον Άγιο Στέφανο, το Νέο Ψυχικό, το Κορωπί, την Σαντορίνη και την Γλυφάδα που έχει επιβληθεί με απόφαση της Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Άννας Ζαΐρη.

Αν και η Folli Follie δήλωσε πως θα προβεί σε νεότερες νομικές ενέργειες για την άρση των εν λόγω δεσμεύσεων, με την υπογραφή της συμφωνίας την οποία επιδιώκει να επιτύχει με τους πιστωτές της, ωστόσο αυτή η εξέλιξη δεν φαίνεται πως θα τελεσφορήσει σύντομα.

Πηγή: cnn.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Folli Follie: Ο… γίγαντας που αποδείχθηκε ότι είχε «πήλινα» πόδια – Ποια είναι η ελληνική οικογένεια που βρίσκεται πίσω από την αυτοκρατορία που τελικά κατέρρευσε;

Κρίσιμος ο Ιανουάριος για τη Folli Follie

Folli Follie: Ποινική δίωξη άσκησε χθες ο οικονομικός εισαγγελέας

Folli Follie: Δεσμεύθηκαν και τα ακίνητα της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Σχετικά άρθρα