Σούπα με ρεβίθια και κοφτό μακαρονάκι

Σου έχω ετοιμάσει την απόλυτη σούπα που συνδυάζει όσπριο μαζί με το αγαπημένο του παιδιού σου κοφτό μακαρονάκι…

Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα

Τι χρειαζόμαστε (για 4 μερίδες)

  • 70 γρ. ρεβίθια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα καρότο σε φέτες βιολογικής καλλιέργειας
  • 80 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1/2 σέλερυ κομμένο
  • 60 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή gluten free κοφτό μακαρονάκι
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 1/2 lt ζωμό λαχανικών

Τι κάνουμε

  1. Βράζουμε τα ρεβίθια 35 λεπτά.
  2. Βράζουμε τα μακαρονάκια al dente, βάση των οδηγιών της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το καρότο, το σέλερυ και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το ζωμό, το χυμό ντομάτας και τα ρεβίθια.
  6. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου να βράσουν.
  7. Προσθέτουμε το μακαρονάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Θέμις Καρδιόλακα

mamaknows.gr

Σχετικά άρθρα