Μαμά με μικρά παιδιά: Tips για να καταφέρετε να ψωνίσετε… ανώδυνα στις εκπτώσεις!

Οι εκπτώσεις άρχισαν πριν από λίγες ημέρες και αποτελούν μια… μαγική ευκαιρία να αποκτήσετε κάποια πράγματα που έχετε ανάγκη. Μια βόλτα σε κάποιο εμπορικό ή στα μαγαζιά της γειτονιάς είναι απαραίτητη. Τι γίνεται ωστόσο όταν έχετε μικρά παιδιά ή είστε έγκυος; Πώς μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας με το καροτσάκι ή μια μεγάλη κοιλιά ή 2-3 “ζουζούνια” να χοροπηδάνε χωρίς να φοβάστε και χωρίς να ταλαιπωρηθείτε; Υπάρχει τρόπος, αρκεί να οργανωθείτε!

Κάντε μια λίστα του τι χρειάζεστε

Αν ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και δεν θέλετε να “χαζεύετε” στα μαγαζιά με τις ώρες, τότε το ιδανικό για σας είναι να κάνετε μια λίστα με το τι σας λείπει. Τι έχετε αφήσει σε εκκρεμότητα για να το αγοράσετε σε καλή τιμή στις εκπτώσεις; Γράψτε τα και στη συνέχεια σκεφτείτε ποια μαγαζιά πρέπει να επισκεφθείτε! Και πηγαίντε στοχευμένα μόνο σε εκείνα!

Ένα πρακτικό μέρος για τα ψώνια σας

Δεν είναι όλα τα μέρη… φιλικά σε καροτσάκια και εγκύους ή μαμάδες με μικρά παιδιά! Αποφύγετε τα μαγαζιά με στενούς διαδρόμους ή εκείνα που ξέρετε ότι θα γίνεται χαμός από κόσμο και δεν θα μπορείτε να κινηθείτε. Αν η λίστα σας καλύπτεται από κάποιο πολυκατάστημα, τότε καλύτερα να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας σε πολλά μικρά μαγαζιά. Μην ξεχνάτε να τσεκάρετε να έχει πάρκινγκ, τουαλέτες για μεγάλους αλλά και παιδιά, χώρους για άλλαγμα (αν έχετε μωρό), χώρο για να φάτε κάτι ή και προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά!

Άνετα παπούτσια!

Για να καταφέρετε να κάνετε τα ψώνια σας μαζί με τα παιδιά σας θυμηθείτε να φοράτε τα σωστά παπούτσια γιατί σίγουρα θα κουραστείτε! Φυσικά, να φορέσετε και στα παιδιά σας το ανάλογο ζευγάρι. Εννοείται επίσης ότι θα πρέπει να είστε όσο το δυνατόν λιγότερο φορτωμένη είτε έχετε μωρό σε καροτσάκι είτε έχετε μικρά παιδιά για να είστε ευέλικτη σε… τρέξιμο!

mama paidi psonia (1)

Να έχετε μαζί σας τα πάντα!

Ελαφριά τσάντα ναι. Με όλα τα απαραίτητα ωστόσο! Γάλα, φαγητό, αλλαξιές, πάνες, μωρομάντηλα… Οπότε όχι και τόσο ελαφριά τελικά… Προσοχή: τα εμπορικά κέντρα δεν ενδείκνυνται για νεογέννητα. Περιμένετε να περάσει τουλάχιστον το πρώτο τρίμηνο της ζωής του καθώς είναι γεμάτα με… ιούς του χειμώνα!

Αφήστε το να κοιμηθεί στο καροτσάκι!

Μια λύση για να κάνετε εύκολα τα ψώνια σας είναι να κοιμηθεί το παιδί για λίγο στο καροτσάκι, αν βρίσκεται βέβαια σε ηλικία που κοιμάται ακόμα το μεσημέρι. Εκμεταλλευτείτε τη στιγμή, οργανωθείτε και ψωνίστε!

mama psonia

Βάλτε προτεραιότητες!

Επειδή δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρετε να κάνετε όλα τα ψώνια σας, ξεκινήστε με τα πιο σημαντικά. Και ό,τι μείνει, είτε παραγγείλτε το από το Ίντερνετ είτε αφήστε το για επόμενη εξόρμηση, ίσως και χωρίς τα παιδιά!

Αποφύγετε τη μεγάλη αναμονή στο ταμείο

Έγκυος ή μαμά με μικρά παιδιά έχετε προτεραιότητα στα ταμεία! Ακόμα και αν κανείς δεν προσφέρεται να σας παραχωρήσει τη σειρά του, διεκδικήστε τη με ευγένεια!

Προετοιμαστείτε σωστά και σοφά για την επιστροφή!

Προτού μπείτε στο αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε ότι έχετε προβλέψει τα πάντα: τα παιδιά δεν πεινάνε, δεν διψάνε, δεν θέλουν πιπί. Εξηγήστε τους πόσο χρόνο χρειάζεστε για το σπίτι και προετοιμάστε τα! Αν φυσικά είναι ώρα ύπνου, μπορεί να αποκοιμηθούν στο αυτοκίνητο!…

Ν.Κ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις – Μέχρι πότε θα κρατήσουν;

Όταν το παιδί ζητάει συνεχώς καινούρια πράγματα

 

 

 

Σχετικά άρθρα