Σαββατοκύριακο στην πόλη: Ιδέες για πρωτότυπες οικογενειακές εξόδους

Γονείς με παιδιά. Σαββατοκύριακο στην πόλη. Χειμώνας. Θέλετε να περάσετε καλά οικογενειακά όλοι μαζί και οι ιδέες σας έχουν στερέψει! Μην ανησυχείτε! Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας μέσα ή έξω από το σπίτι.

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα κυριότερα.

Θέατρο

Κυριακή πρωί στο θέατρο με τα παιδιά: μια εμπειρία που αξίζει μεν, κοστίζει λίγο παραπάνω δε. Δεν είναι για κάθε Κυριακή βέβαια! Τα περισσότερα παιδικά θέατρα έχουν 2 παραστάσεις, 11.00 και 15.00 για πριν ή μετά το φαγητό!

Μουσείο

Τα περισσότερα μουσεία έχουν εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες τα Σαββατοκύριακα. Αρκεί να κάνετε μια… έρευνα αγοράς! Για να σας προσανατολίσουμε λίγο μπορείτε να ψάξετε στο Παιδικό Μουσείο, το Εθνικό Αρχαιολογικό, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ή το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Για πιο… τεχνολογικές εμπειρίες επιλέξτε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ και το Μουσείο Πληροφορικής.

paidi goneis mouseio

Παιδικό σινεμά

Δείτε τις καινούριες παιδικές ταινίες στον κινηματογράφο, μεταγλωτισμένες. Ενδείκνυται για γονείς με παιδιά άνω των 4 ετών. Τα απαραίτητα ποπ κορν που λατρεύουν παιδιά και γονείς δεν είναι σαν τα σπιτικά αλλά είναι μάλλον λίγο πιο νόστιμα!

Αττικό Πάρκο!

Μια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε πολλές φορές με τα παιδιά γιατί θα ενθουσιάσει όχι μόνο εκείνα αλλά κι εσάς. Επειδή κι αυτό κοστίζει αρκετά, είναι προτιμότερο να επιλέξετε κάποιο οικογενειακό πακέτο ή μια ετήσια συνδρομή που συμφέρει πολύ περισσότερο! Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ.

Παγοδρόμιο!

Υπάρχουν πολλά παγοδρόμια στην πόλη, αρκεί να το ψάξετε. Αλλά αν ζητάτε μια ξεχωριστή εμπειρία στο κέντρο της πόλης, έχετε ακόμα χρόνο για να κανονίσετε εξόρμηση στο Παγοδρόμιο στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής! Θα είναι ανοικτό στο κοινό μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Πληροφορίες για τις μέρες και ώρες λειτουργίας του θα βρείτε εδώ.

Μαγειρική

mama paidia mageireyoun

Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι φοβερό για να περάσετε τέλεια με τα παιδιά σας! Αρκεί να τους αφιερώσετε χρόνο για κάτι δημιουργικό! Τα παιδιά λατρεύουν να ασχολούνται με την κουζίνα! Φτιάξτε μαζί κουλουράκια ή κάποιο άλλο δημιουργικό και υγιεινό γλυκό, με πολλή όρεξη και φαντασία!

Προτάσεις για συνταγές: Σούπερ υγιεινά μπισκόταΚέικ αχλαδιού ΧΩΡΙΣ ζάχαρη!Σοκολατένια cookies με μπανάνα ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Κατασκευές

Ιδανική απασχόληση για μέσα στο σπίτι. Οι κατασκευές αρέσουν σε όλα τα παιδιά κι είναι ένας τρόπος να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να εξασκήσουν τη φαντασία τους. Αν δεν έχετε ήδη ένα χώρο και ένα κουτί με υλικά κατασκευών, τότε πρέπει σύντομα να προμηθευτείτε!

Πάρτε εδώ μερικές ιδέες για κατασκευές: 

Ταινίες

Αντί να πάτε σινεμά, κανονίστε μέρα ταινιών στο σπίτι και διασκεδάστε μικροί και μεγάλοι! Συνοδεύεται με το απαραίτητο σπιτικό ποπ κορν και καμιά ακόμη γευστική… ατασθαλία, που είτε θα ετοιμάσετε εσείς είτε θα παραγγείλετε απ’ έξω!

Νίκη Κοσκινά

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Cocooning μαζί με τα παιδιά στο σπίτι!

Όταν το παιδί βαριέται: Πώς να το απασχολήσετε δημιουργικά;

 

 

 

Σχετικά άρθρα