Ποτάμι: Μετά τον Αμυρά αποχωρεί και ο Ψαριανός

Την αποχώρησή του από το Ποτάμι ανακοίνωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός. Το κόμμα έχει απομείνει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα από το πρωί, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά, και οι οποίες ελπίδες για ανασύστασή της με τη συμμετοχή του Θανάση Θεοχαρόπουλου, απομακρύνονται.

Με μήνυμά του στο Facebook, ο κ. Ψαριανός ανεξαρτητοποιήθηκε και τυπικώς από το Ποτάμι, καθώς από τη στιγμή που διαλύθηκε η Κ.Ο. οι βουλευτές του κόμματος λογίζονταν ήδη ως ανεξάρτητοι.

«Σας ευχαριστούμε όλους και προσωπικώς έναν-ένα για την στήριξη και την συμπόρευσή σας με το Ποτάμι, το οποίο από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα», ανέφερε και έκανε λόγο για «αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς», με τα οποία, όπως είπε, «καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μας».

«Η χώρα μας περνάει την δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη περίοδο εδώ και πολλές δεκαετίες», έγραψε και χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως τη «χειρότερη από τα χρόνια της Χούντας».

«Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές εις το εξής.

Γρηγόρης Ψαριανός, βουλευτής β’ Αθήνας με Το Ποτάμι, ανεξάρτητος από σήμερα».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2238116946514809&id=100009495772923

 

Την ανεξαρτητοποίησή του και την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Γιώργος Αμυράς.

Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής τονίζει ότι δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά όταν «τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα».

Ο βουλευτής ευχαριστεί τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και «όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».

Ο κ. Αμυράς είχε εδώ και ημέρες αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το κόμμα, καθώς αντιτίθεται στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τις ίδες προθέσεις έχει εκφράσει και ο Γρηγόρης Ψαριανός. Μετά τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη από τον Σταύρο Θεοδωράκη και την ανεξαρτητοποίηση Αμυρά, αυτή τη στιγμή οι βουλευτές του Ποταμιού είναι οι εξής: Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς, Γρηγόρης Ψαριανός.

Πηγή: cnn.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

 Συμφωνία Πρεσπών: Ψήφο κατά συνείδηση αποφάσισε το Ποτάμι

Συμφωνία Πρεσπών: Δεύτερο «ναι» από τη Βουλή της πΓΔΜ

Σχετικά άρθρα